Ne legyen igaz a hír

2018. augusztus 10. 12:03

Bencsik Gábor
Facebook
A gendertudomány nem az, amit felületes újságírók írnak róla.

„Ha igaz a hír, akkor most eljött a pillanat, hogy a kormány politikáját támogató nemzeti keresztény konzervatív értelmiségiek megvédjék a kormányt saját rossz döntésétől. 

Ha igaz a hír, az ELTE és a CEU illetékes vezetői huszonnégy órát kaptak egy olyan előterjesztés véleményezésére, melynek értelmében nem indulhat több képzés a társadalmi nemek, hétköznapi nevén a gender szakon. 

Ha igaz a hír, akkor szögezzük le, hogy egy egyetemmel, különösen húsba vágó kérdésekben nem szokás huszonnégy órás határidővel levelezni. Ez egyszerűen sértés, vagy ami még rosszabb, hatalmi arrogancia. Az egyetemen tiszteletre méltó emberek dolgoznak, akik a tehetségük mellett kemény munkával lettek azokká, akik. Kijár nekik, hogy időt kapjanak az álláspontjuk megfogalmazására.

Ha igaz a hír, akkor itt ráadásul alapvető tájékozatlansággal van dolgunk. A gendertudomány ugyanis nem az, amit felületes újságírók írnak róla.

Nem túltolt feminizmus, nem a család szétverése, nem kisgyerekek nemváltásának támogatása, nem tetszés szerinti biológiai nemek konstruálása. Hanem annak vizsgálata, hogy a biológiai nem miként jelenik meg a társadalomban. Márpedig megjelenik. És ennek ezer vonatkozása van. És ha ezeket nem ismerjük, hogyan akarjuk elérni például azt, hogy a társadalom visszanyerje a reprodukciós képességét? Hogyan akarjuk megtalálni az eszközöket ahhoz, hogy a férfiak és a nők újra szeressék a gyerekeket? 

A gendertudományokat az egész világon kutatják és oktatják. Ezekben a szellemi műhelyekben bőven van zabhegyezés is, meg túltolt feminizmus is, számos tanszék a szélsőséges liberalizmus fellegvára. Más műhelyekben pedig értékes munka folyik, segít megértenünk, hogy miért viselkednek úgy az emberek, ahogy, és mit kellene tennünk, hogy jobban működjön a társadalom. 

Nonszensz, hogy a magyar tudományosság ne kapcsolódhassék be ebbe a folyamatba, a tudományos konferenciákon ne legyen jelen magyar kutató, a folyóiratokban ne jelenjék meg magyar szerző. 

Valaki azt írta az ügy kapcsán: nem kell félni ettől a konfliktustól. Igaza van, de ellenkező előjellel. A betiltás ugyanis nem konfliktus. Legyen genderszak, és mi, keresztény konzervatívok ütközzünk velük. Aki bízik a saját érvei erejében, az nem akarja betiltani az ellenfelét.

Ne legyen hát igaz a hír. A kormány ne akadályozza meg a társadalmi nemek mesterszak további működését. Bízzon bennünk, nemzeti keresztény konzervatív értelmiségiekben, hogy megvédjük azokat az értékeket, amelyekkel azonosul. ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 240 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

így van, a gendertudomány a szociológia részterülete. a statisztika meg a matematika részterülete. ettől még lehet nekik külön mesterszak.

Tisztázni kell, mennyire jól értesült Bencsik, tehát mi a valós helyzet, enélkül ugyanis nem tudjuk, valójában miről is beszélnénk? Másodszor, a keresztény konzervatív értelmiség összetétele, beállítottsága, a témához való hozzáértése is nagyon heterogén-egyenetlen, tehát aligha jogos Bencsik igénye valamiféle konfrontatív kormányellenes keresztény-konzervatív fellépésre.

Nocsak. Bencsik úr is listára fog kerülni? Végül már csak Semjén "Bólogató" pártelnök úr marad?

Körülbelül fingod sincs a tudomány működéséről. Miért írsz ide elemzést?

kicsit meglepő az írás bencsiktől, több okból.
1. pont a liberálisok, meg az értelmiség érveit visszhangozza, hogy miről szól valójában a gender studies
2. a kormánypropaganda (figyelő, 888, origo) állításait cáfolja
3. hihetetlennek tartja, hogy 2 nap áll véleményezésre, pedig az akadémiának csak 2 órát adott a kormány

Röviden: áltudomány.

Jah, komolya tudomány. Kábé mint a leszbikus tánctudomány.

Az bizonyos, minden, ami nem, az alapvetően negatív felhangot-hátteret tételez fel magáról.
Tehát, itt is, a lényeg a részletekben van.
Egészen pontosan: az elnevezésben, mert a név nomen est omen, effektíve önbeteljesítő törvényszerűség.
Ha azt mondjuk: gender szak, azzal eleve elismerjük a lét, a létezés meghatározatlanságát, meghatározhatatlanságát, és mint ilyen: az ember jogát olyan gondolkodásmódra, amely a természetessel, a teremtés által leve adottal: ellentétes.
Ezért az elnevezés, önmagában:
FÉL SIKER - AZ ELNEVEZŐ SZÁMÁRA.
A genderisták már azzal döntő csatát nyernek, ha a társadalom az ő szókészletük szerint gondolkodik.
Innen kezdve az egészséges emberi gondolkodás kerül elkerülhetetlen defenzívába, bármit mond, nevetségessé tehető, mert a tömeg meg sem érti, miről beszél.
Tehát: meg kell találni a szak megfelelő és releváns: nevét.
Hogyan jutott a világ ebbe a helyzetbe, ti., hogy magáról az elnvezések körül vita robbanhasson ki?
A kanadai zsidó krónika 1941. szeptember 26-án kiadott interjújában Kaufman megvédte terveit a "németek sterilizálásáért": [10]
"Hiszem, hogy a zsidóknak van egy küldetése az életben. Biztosítani kell, hogy a világ nemzetei összefogjanak egy hatalmas szövetségben. Az "Unió Most" a kezdete. Lassan, de biztosan a világ paradicsom lesz. Örök béke lesz. A zsidók mindent megtesznek azért, hogy létrehozzák ezt a konföderációt, mert a legtöbbet nyerik."
ERRŐL SZÓL A TÖRTÉNET.
Legyen-e olyan, hogy bárkik "a legtöbbet nyerjék?", vagy ne legyen!

"A gender-elmélet viszont letiltja a gender-elmélettől eltérő eredményeket hozó természettudományos és társadalomtudományi kutatást . "
PONTOSAN EZ AZ, AMIRŐL FENTEBB BESZÉLTEM!!!!!!!!!!!

A magasabb osztályt ezzel diszkreditálják a fortunákok, ezzel sok hsz-előt, akik fényévekkel tudnak többet tőlük, - ezért van mire érzékenynek lenniük - sikerül kivenni a térből.
Ez a céljuk, ezért fizetik őket.

Rendben, de azért illik figyelmesen olvasni és - azután, ha kell, kitörni...
Itt nem kell. Csak olvasni, figyelmesen.
És ha bírálni akarsz, ezt bíráld:
"Legyen genderszak" - írja Bencsik.
Ne legyen genderszak, ellenben legyen a kérdéskört a maga tényszerű valóságában megnevező szak, igen!
Ilyen legyen mindenképp.

"Ez így egy veretes ökörség."
Ez így egy veretes érvelés.

"Nincsenek természetes nemi szerepek."
Ezek szerint te a farkaddal-seggeddel eszel-iszol.
És a száddal ürítesz.

Roger Scruton: How Fake Subjects like Women Studies Invaded Academia

https://youtu.be/98tWAHAv2BI

Ez így igaz.
Ha egy férfi egy gyönyörű nőre gerjedelmezik, s a nő pofon vágja, mert ő aznap éppen szabad leszbiánikus, mit lehet tenni?
Tényleg, nem mindenütt egyforma a hatása és a következménye...
Másnap a férfi nőnek öltözve újra próbálkozik, akkor azért kap a pofájára.
Mert akkorra változott a szlogen, az arra a napra rendelt tudományos GENDER útmutató szerint az "Ez neked jár!" parancsa tesztoszteronkontaktot rendelt a gyönyörű nőnek...
Kauffmann is megmondta, már több, mint 70 éve, a világot paradicsommá kell tenni.

Te most a kormányra gondolsz? Mert a 24 órás határidő erre utal.
Pártunk és Kormányunk nem vitatkozik hanem betilt.

Mint anno Csermanek idejében...

Így működik a NER, Bencsik Úr, hamarosan Ön is megy a levesbe. Aztán a többiek is. Olvasgassa Szolzsenyicin műveit.

Fontos megjegyezni, a kormány politikáját támogató nemzeti keresztény konzervatív értelmiségi önellentmondás, fogalmilag kizárt. Ennek a kormánynak értelmiségi, és nemzeti támogatói nem lehetnek, mert ez a kormány értelmiség- és nemzetellenes.

Zárásként érdemes megjegyezni, hogy a tegnapi interjú a meleg párok által nevelt gyermekekről például egy tipikus gender study. Ezek szerint lehet, hogy a mandinert is be kellene tiltani, a cikkhez hozzászólókat pedig letartóztatni?

Hogy te mennyire tájékozott vagy!

A melegek a kommunista időkben is éppen akkora szerepet játszhattak, mint a heterók.

Gondolj Ferencsikre, Gobbira, Galgóczira, és még lehetne sorolni.

Ahogy rád nem kíváncsi egészséges ember, hogy mit csinálsz otthon a hálószobádban, úgy te is szedd össze magad, és ne érdekeljen, hogy mások mit csinálnak.

Gratulálok, ennél találóbb nicknevet!

Te épp a lényeget nem érted. Természetesen vannak természetes nemi szerepek.

Te épp a lényeget nem érted. Természetesen vannak természetes nemi szerepek.

Szegény Bencsik, írogatta itt a cikkeit éveken keresztül, és valószínűleg maga is elhitte, hogy a véleményére volt kíváncsi bárki is a szerkesztők közül. Most már láthatja, hogy azért kapott csak teret, mert szidta a másik oldalt, de azt amit romákról, oktatásról, egyebekről írt, senki komolyan nem vette.

Így múlik el a világ dicsősége. Eljött hát a pillanat, amikor az ő munkássága is a liberális oldalra került, anélkül, hogy ő ebbe az irányba egy lépést is tett volna. A front halad keletre, átkerült - akaratán kívül - a lövészárok túloldalára.

Még van egy esélye: eldobva intellektusát, beállhat a fiatalok közé gyűlöletet tanulni, akkor még valameddig maradhat.

Egyébként az MTA csupán 54 percet kapott a saját halálos ítéletének véleményezésére, ehhez képest az ELTE-CEU páros sok időt kapott. Az ELTE-nek ez elég is volt a benyalásra. Eötvös Loránd meg forog a sírjában.

Nem létező áltudományt tanítottak?

Mit szólsz te itt bele a magyarok dolgába, előbb tanuls meg a nyelvünket, utána okoskodj!

Azért annyi igényesség lehetne a habonyokban, hogy legalább alapszintű magyar tudást követelhetnének meg a trolljaiktól.

Úgy vagyok én libsi, ahogy te MSZMP tag, seggfej.
Amúgy az nagyon jellemző a fajtádra, hogy nem tud abba belenyugodni, hogy van akinek más a véleménye mint a Párt hű seggnyalóinak.
Tudod Csermanek idején volt az természetes, hogy "csakapártsemmimás".
Nem tudom hány éves vagy, de beleillesz ebbe a körbe.
Van mire büszkének lenned!
Nyilván az sem véletlen, hogy te köcsögöt emlegetsz, mivel mindenki magából indul ki.

Idézd csak pontosan, hogy mit is írt Szent Pál?!

Veled ellentétben brabant ismeri a Szentírást és lehet vele beszélgetni, de másról is.

A szentmise nem ájtatoskodás. Fogalmad sincs, hogy miről beszélsz.

Ne bízd rá! Olyan undorító ez a hapsi. 1 percet sem tudtam nézni, hallgatni. Különben sincs nálam a külső aksim.
Vedd elő az Újszövetségedet. Egy szép egzegézisre lettem volna kíváncsi.

Talán nem kéne általánosítani.

"Anyukám egyébként a világ legcsodálatosabb anyukája volt. Mindenki azt hiszi, hogy a munka mellett nem jutott ideje ránk, de ez nem igaz. Mindig ott volt mellettem, ha szükségem volt rá. Nagyon okosan tudott szeretni, igaziból. Amikor kicsi voltam, esténként olvasott, és én odabújtam hozzá. Ha rossz jegyeket hoztam, mindig biztatott, hogy nem ez számít, nagyapám is rossz volt matekból. Ha hazacipeltem a legfurcsább barátaimat, ő mindenkit komolyan vett. És dicsért, dicsért, dicsért. Apukámat, nővéremet, engem."

https://mandiner.blog.hu/2012/..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés