Ne legyen igaz a hír

2018. augusztus 10. 12:03

Bencsik Gábor
Facebook
A gendertudomány nem az, amit felületes újságírók írnak róla.

„Ha igaz a hír, akkor most eljött a pillanat, hogy a kormány politikáját támogató nemzeti keresztény konzervatív értelmiségiek megvédjék a kormányt saját rossz döntésétől. 

Ha igaz a hír, az ELTE és a CEU illetékes vezetői huszonnégy órát kaptak egy olyan előterjesztés véleményezésére, melynek értelmében nem indulhat több képzés a társadalmi nemek, hétköznapi nevén a gender szakon. 

Ha igaz a hír, akkor szögezzük le, hogy egy egyetemmel, különösen húsba vágó kérdésekben nem szokás huszonnégy órás határidővel levelezni. Ez egyszerűen sértés, vagy ami még rosszabb, hatalmi arrogancia. Az egyetemen tiszteletre méltó emberek dolgoznak, akik a tehetségük mellett kemény munkával lettek azokká, akik. Kijár nekik, hogy időt kapjanak az álláspontjuk megfogalmazására.

Ha igaz a hír, akkor itt ráadásul alapvető tájékozatlansággal van dolgunk. A gendertudomány ugyanis nem az, amit felületes újságírók írnak róla.

Nem túltolt feminizmus, nem a család szétverése, nem kisgyerekek nemváltásának támogatása, nem tetszés szerinti biológiai nemek konstruálása. Hanem annak vizsgálata, hogy a biológiai nem miként jelenik meg a társadalomban. Márpedig megjelenik. És ennek ezer vonatkozása van. És ha ezeket nem ismerjük, hogyan akarjuk elérni például azt, hogy a társadalom visszanyerje a reprodukciós képességét? Hogyan akarjuk megtalálni az eszközöket ahhoz, hogy a férfiak és a nők újra szeressék a gyerekeket? 

A gendertudományokat az egész világon kutatják és oktatják. Ezekben a szellemi műhelyekben bőven van zabhegyezés is, meg túltolt feminizmus is, számos tanszék a szélsőséges liberalizmus fellegvára. Más műhelyekben pedig értékes munka folyik, segít megértenünk, hogy miért viselkednek úgy az emberek, ahogy, és mit kellene tennünk, hogy jobban működjön a társadalom. 

Nonszensz, hogy a magyar tudományosság ne kapcsolódhassék be ebbe a folyamatba, a tudományos konferenciákon ne legyen jelen magyar kutató, a folyóiratokban ne jelenjék meg magyar szerző. 

Valaki azt írta az ügy kapcsán: nem kell félni ettől a konfliktustól. Igaza van, de ellenkező előjellel. A betiltás ugyanis nem konfliktus. Legyen genderszak, és mi, keresztény konzervatívok ütközzünk velük. Aki bízik a saját érvei erejében, az nem akarja betiltani az ellenfelét.

Ne legyen hát igaz a hír. A kormány ne akadályozza meg a társadalmi nemek mesterszak további működését. Bízzon bennünk, nemzeti keresztény konzervatív értelmiségiekben, hogy megvédjük azokat az értékeket, amelyekkel azonosul. ”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 217 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

így van, a gendertudomány a szociológia részterülete. a statisztika meg a matematika részterülete. ettől még lehet nekik külön mesterszak.

Tisztázni kell, mennyire jól értesült Bencsik, tehát mi a valós helyzet, enélkül ugyanis nem tudjuk, valójában miről is beszélnénk? Másodszor, a keresztény konzervatív értelmiség összetétele, beállítottsága, a témához való hozzáértése is nagyon heterogén-egyenetlen, tehát aligha jogos Bencsik igénye valamiféle konfrontatív kormányellenes keresztény-konzervatív fellépésre.

Nocsak. Bencsik úr is listára fog kerülni? Végül már csak Semjén "Bólogató" pártelnök úr marad?

Körülbelül fingod sincs a tudomány működéséről. Miért írsz ide elemzést?

kicsit meglepő az írás bencsiktől, több okból.
1. pont a liberálisok, meg az értelmiség érveit visszhangozza, hogy miről szól valójában a gender studies
2. a kormánypropaganda (figyelő, 888, origo) állításait cáfolja
3. hihetetlennek tartja, hogy 2 nap áll véleményezésre, pedig az akadémiának csak 2 órát adott a kormány

Jah, komolya tudomány. Kábé mint a leszbikus tánctudomány.

Roger Scruton: How Fake Subjects like Women Studies Invaded Academia

https://youtu.be/98tWAHAv2BI

Te most a kormányra gondolsz? Mert a 24 órás határidő erre utal.
Pártunk és Kormányunk nem vitatkozik hanem betilt.

Mint anno Csermanek idejében...

Te épp a lényeget nem érted. Természetesen vannak természetes nemi szerepek.

Te épp a lényeget nem érted. Természetesen vannak természetes nemi szerepek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés