Berlin: fenyegetik az Allahot lemelegező exmuszlimot

2018. július 27. 20:03
Egy iraki ex-muszlim aktivista allahos-szivárványos pólóban pózolt, a toleranciát hirdetné a muszlimok köreiben.

Botrányt váltott ki Berlinben Amed Sherwan iraki származású aktivista exmuszlim. 

Szombaton tartják a szexuális sokszínűséget és toleranciát hirdető Christopher Street Day felvonulást a német fővárosban. Sherwan a felvonuláson egy Allah is gay (Allah meleg) feliratú, szivárványos pólóban kíván felvonulni. Ezt már előzetesen egy szelfi fotóval is demonstrálta.

Sherwan azóta halálos fenyegetést is kapott („Esküszöm, ezt nem fogod túlélni, te kurafi” – írták neki), ezért rendőri védelem alá kerül. 

A Morgenpostnak azt mondta: az ő célja, hogy a muszlim közösségben hirdesse a nyitottságot és toleranciát. Elmondása szerint számított a felhördülésre, de nem gondolta, hogy ilyen szörnyű lesz a helyzet. „Nem támadni akarom a muszlimokat, hanem gondolkodásra késztetni” – mondja. 

Szerinte Németországban fontos érték a véleményszabadság és a személyes biztonság, ezért reméli, ez segíti majd őt és nem történik baja sem neki, sem másoknak.

Sherwan 14 évesen, még Irakban szakított az iszlám vallással. Miután kétségei támadtak a hitével kapcsolatban és ezt elmondta az apjának, az apja a szomszédok nyomására feljelentette őt, be is börtönözték emiatt. Sherwan szerint apja azt remélte, hogy majd a rendőrség újra hívővé neveli őt.

Az iraki férfi 2014-től él Németországban, miután menedékjogot kapott. Azt mondja, neki és társainak fel kell mutatnia, hogy a keleti kultúrában is létezik a sokszínűség, és nem lehet a szélsőségeseknek átengedni a terepet, együtt kell küzdeni az emberi jogok, a szabadság és a tolerancia érdekében.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Charlie Hebdoban ennél kevesebbért kitáraztak.
Ez nyílt provokáció egy újabb borzalomra.
Nincs senki, aki letépné a pólóját?

Ezt a muszlim rájött, hogy a homoszexuális ma Európában a vallás szintjére emelkedett, és neki a beilleszkedéshez nem is annyire a kereszténységhez, hanem a melegséghez kell "megtérnie". Áldás, békesség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés