Az LMP megtisztul

2018. július 11. 7:53
Magyarországnak az az érdeke, hogy új pólus alakuljon valódi és tényleg létező erőkkel. Az LMP, a Momentum, a Kétfarkúék, és talán egy megtisztult közép Jobbik lehet ennek az új erővonalnak az alapja.

„Rossz hírünk van, az LMP nem szakad, hanem az LMP végre a talpára áll. Nem történik más, csak lemorzsolódnak azok a politikusok, akik eltévesztették a házszámot. Azok mennek el, akik csak azért nem az Együttbe vagy a P-be léptek be annak idején, mert vonzóbb volt a számukra, hogy az LMP mérhető parlamenti erő, ellentétben a mérhetetlen és tagság nélküli mikropártokkal. Ezen tagok megpróbálták behúzni az LMP-t a nagy összefogósdiba, és úgy néz a 18-as választáson ez részben sikerült is nekik. Trükkök százaival, zsarolással, titkos háttéralkukkal.

Most nem történik más, csak az, hogy az LMP immunrendszere beindult és kilöki magából az LMP alapelveit elárulókat. Ez nem szakadás, csak lemorzsolódás. Ez nem érzelmi kérdés. Semmi baj nincs, ha valaki úgy gondolja, hogy Gyurcsány Ferenc kebelére bújva le lehet váltani Orbán Viktort. Ha vannak olyanok, akik még mindig azt hiszik, hogy a 2008 előtti ballib véleménymonopólium még most is releváns, miután a nép háromszor is megbuktatta ezeket.

Azt nem értette meg az LMP-be beavászkodott néhány ember, hogy az LMP éppen azon bukott erők ellen jött létre, akikkel ők össze szerettek volna bútorozni. Ki kell mondani, hogy az LMP-nek nem lehetnek természetes szövetségesei a jövőben sem azok, amely erők megteremtették Orbán Viktor túlhatalmát az impotens kormányzásukkal.

Magyarországnak nem érdeke, hogy a Fidesz és az MSZP/DK egymást váltogassa a hatalomban. Magyarországnak az az érdeke, hogy új pólus alakuljon valódi és tényleg létező erőkkel, amelyeknek nem az a legnagyobb politikai teljesítményük, hogy Kálmán Olgánál parádéznak esténként. Az LMP, a Momentum, a Kétfarkúék, és talán egy megtisztult közép Jobbik lehet ennek az új erővonalnak az alapja.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés