Bolsevikok a család ellen - Szótárcsere II.

2018. július 9. 11:04

B. Varga Judit
Látószög
A bolsevikok legnagyobb tévedése a magántulajdon eltörlése mellett a család elleni támadás volt.

„A bolsevikok legnagyobb tévedése a magántulajdon eltörlése mellett a család elleni támadás volt. A nőt nem anyának és feleségnek, hanem felszabadítandó házi rabszolgának tekintették, hogy aztán mint munkásnőt ipari rabszolgává silányíthassák, megfosztva legszentebb hivatásától, az anyaság gyakorlásától, a gyermeket nem a szülők, hanem a társadalom tulajdonaként kezelték, az abortuszt törvényileg engedélyezték, a házasságtörést szabad szerelemnek hívták, a válás teljes szabadságát követelték, az otthont kommunaházakkal helyettesítették. Mindezt rögtön a hatalomátvételüket követő első három évben követték el az ember ellen, olyan káros eredményeket produkálva, amelyeket magának a nagy Sztálinnak kellett visszacsinálnia. (...)

A kommunisták ezt, ahogy láthattuk, kifejezetten tagadták. A liberális kapitalisták a nőknek szintén más szerepet szántak, szánnak, a férfiak többsége meg még mindig nem kap az úgynevezett fejlett világban sem a családja eltartásához elegendő fizetést. A világnak pedig, beleértve az egyént és az államokat, kormányokat is, jobban kellene figyelnie a keresztény tanításokra.

Mert az, hogy lesz-e a jezsuiták által szorgalmazott, napjaink egymással való érintkezési válságát, közönyös magatartásformáinkat feloldó humánforradalom, beköszönt-e az egymással való harmonikus foglalkozás kora, az nagymértékben azon múlik, hogy szókincsünket képesek vagyunk-e a szeretet kifejezéseire cserélni, bátrak vagyunk-e a leszerepelt vagy meglévő világnézetek által belénk diktált fogalmak helyett a belső emberi hangunkat szavakba önteni. Azaz lesz-e saját „történelmi” utunk a Másik felé? A Család Éve erre is felhívja a figyelmet…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A család szeretetközösség, ezért a család elleni támadás a szeretet és a közösség elleni támadás. Ennek eredménye lesz a szingli kultusz, az egyedülálló szülőség apoteózisa, a válások elterjedése, amely a lecserélhetőség kultuszán alapul.

Ugyanakkor ha komolyan végiggondoljuk a kérdést, merülnek fel nagyon nehéz kérdések. Például az, hogy a szeretetnek lehetnek-e különféle értékű formái. Vajon az azonos neműek egymás iránt érzett szerelme kevésbé "értékes" szerelem, mint a különneműeké?

Azt hiszem, hogy egy szempontból igen. Ez pedig a fajfenntartás kérdése. Ez kizárólag különneműek szerelméből képzelhető el. Ezért is van az, hogy a család egy férfi és egy nő elköteleződésen alapuló szeretetközössége.

Ugyanakkor a homoszexuális szerelem lelki mélysége is elfogadható. Mégis, az utódnemzésre való képtelenség miatt nem alkalmas az emberiség fenntartására.

Marx mutatta az utat:
Cselédet viszont évtizedeken keresztül tartott. A dolgozók kizsákmányolása ellen papoló kommunista a cselédjének egy fillér bért nem fizetett. Helen Demuth csak szállást és ellátást kapott munkája cserébe. Ha van röghöz kötött rabszolgatartás kicsiben, akkor azt Marx gyakorolta. A cseléd kizsákmányolása nem akadályozta meg Marxot abban, hogy teherbe ejtse. A fiút, Fricit, azonban életében csak egyszer fogadta. A gyakorlatilag kitagadott leszármazott az édesanyját is csak a hátsó bejáraton keresztül látogathatta. Végül Engels vette gyámkodásba Marx nem vállalt zabigyerekét.
Az egyetlen proletárt tehát, akit Marx ismert, sohasem fizette meg, de szeretőnek használta.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés