A Belügyminisztérium végrehajtja a „Stop Soros”-tervet

2018. július 4. 10:47
Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a belügy és a rendőrség felkészült a „Stop Soros” végrehajtására.

A Belügyminisztérium és a rendőrség felkészült a „Stop Soros” végrehajtására, a törvénycsomag hatályba lépésével pedig tovább erősödik Magyarország és a magyar emberek biztonsága – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kontrát Károly hangsúlyozta: a hónap elején életbe lépett jogszabályok újabb erős eszközt adnak a rendőrség kezébe annak érdekében, hogy megvédje Magyarországot és a magyar embereket az illegális migrációtól.

Mostantól ugyanis bűncselekménynek számít az illegális migráció szervezése és büntethető mindenki, aki a magyar törvények kijátszására buzdítja a migránsokat – fejtette ki az államtitkár.

Mint elmondta: az erős törvényi felhatalmazás azért szükséges, mert folyamatos az Európát sújtó tömeges bevándorlás, és a „Soros-hálózat”, valamint a brüsszeli bevándorláspárti politika továbbra is migránsokkal próbálja elárasztani a kontinenst.

Ugyancsak indokolttá teszi a szigorítást, hogy kritikus a helyzet a balkáni útvonalon, ahol migránsok tömegei akarnak különböző szervezetek és embercsempészek segítségével továbbjutni – fűzte hozzá Kontrát Károly. 

Ebben a helyzetben a „Stop Soros” kiegészítette a rendőrségi törvényt is azzal, hogy a rendőrség részt vesz a jogellenes bevándorlás megakadályozásában és működik a határbiztosítási távoltartás intézménye. Továbbá mostantól nem lehet elfogadni annak a menedékkérelmét, aki olyan országon keresztül érkezik Magyarországra, ahol nincs kitéve üldözésnek, illetve olyan országon keresztül utazott, ahol védelmet biztosítottak vagy biztosítottak volna számára, ha ezt igényli – ismertette Kontrát Károly.

(MTI)

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Merkel esetleges menedékkérelmét se lehet elfogadni?

Mondjuk a migránycsok utaztatása (az embercsempészés) eddig is büntethető volt.
Ehhez nem kellett volna törvény.
Persze a híveknek látnia kell, hogy mennyire kemények a fiúk és a Párt!!

Látod mennyien nem értjük, hogy mi szükség volt erre a törvényre!

Szerintem nemcsak a buszvezetőket hanem az utazási irodákat is lehetett büntetni, már eddig is.
Szívesen.

Szerinted tényleg ennyire naivak voltak döntéshozóink??

Ez a törvény el fog bukni Brüsszelben.
Én szóltam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés