Köszönjük, Fournier úr!

2018. július 3. 13:32

Kereszténydemokrata Néppárt
MTI-OS
Eric Fournier, a Francia Köztársaság volt budapesti nagykövete a klasszikus diplomácia pozitív példáját szolgáltatta a közelmúltban.

„Eric Fournier, a Francia Köztársaság volt budapesti nagykövete a klasszikus diplomácia mára sajnálatosan megritkult pozitív példáját szolgáltatta a közelmúltban, amikor jelentésében határozottan cáfolta azokat a hazug állításokat Magyarországról és miniszterelnökünkről, amelyekkel zsúfolásig megteltek az utóbbi idők nemzetközi vonatkozású hírei.

A volt nagykövet nem arról küldött jelentést, amit a Nyugat-európai ellenséges sajtó és politikai divat elvárt volna tőle, hanem józanul, becsületes módon kiállt az igazság mellett, rámutatván, hogy az itthon is ismert hamis vádak a nemzetközi és itthoni ellenséges sajtó irigység szülte túlkapásai, hogy sem idegengyűlölet, sem antiszemitizmus nem jellemzi a magyarországi közéletet. Vajon mire alapozta Fournier úr ezt a határozott véleményét? Természetesen nem sajtóértesülésekre, hanem négyévnyi magyarországi életének személyes tapasztalataira. Amikor is bárhol megfordult, ott normális élettel, barátságos emberekkel, bizakodó családokkal, őszinte szavakkal és érzelmekkel, tisztelettel és szeretettel, azaz a keresztény értékrend megnyilvánulásaival találkozott.
Köszönjük az igazság érdekében tett szolgálatát, Fournier úr!
Távozását őszintén sajnáljuk!

Hoffmann Rózsa”

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azon gondolkodhat a Macron, hogy szivárgott ki a belső levelezés?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés