Gratulálok fiúk, lehet ez még rosszabb is

2018. július 2. 14:12

Bokros Lajos
Facebook
A nép felelősségre von benneteket, ha hozzájárultok Magyarország romlásához.

„330 FORINT ÉS 04 FILLÉR

Ennyi az euró középárfolyama ma délben az MNB honlapja szerint.
Gratulálok fiúk, lehet ez még rosszabb is, ha nem cselekedtek hamar.
Hiába írtam meg immár kétszer, hogy fel kell emelni a jegybanki alapkamatot, a Matolcsy-klán a füle botját sem mozdítja. Pedig zúg már az ország a felháborodástól.

A középosztály nyaralni menne Horvátországba és valahogy a kuna árfolyama nem romlott annyit, mint a forinté. A nyaralás az idén 10-15 százalékkal többe fog kerülni, mint tavaly. Elgondolkoznak a népek azon, vajon miért romlik erősen a forint nemcsak a dollárhoz és az euróhoz, hanem még a zloty-hoz és a lejhez képest is. Miért van az, hogy Magyarország húzza a legrövidebbet?
Megadom a választ: felkészületlen és faragatlan vezetők ülnek a jegybank élén, akik vagy nem értik, hogy mi történik, vagy történetesen a magyar nemzeti valuta romlásában érdekeltek és annak elértéktelenedésére spekulálnak.

Van nagyobb veszély, mint a nyaralás drágulása. Meglódult az infláció. Ha a magyar társadalom megijed, netán pánikba esik és elkezdi átváltani eddig forintban őrzött megtakarításait euróra vagy dollárra, akkor az árfolyam jelentősen elszállhat. Hogyan fogja ezt a pánikot a jegybank kezelni? Hogyan fogja akkor az árfolyam gyorsuló romlását megállítani? Mit tesz majd a kormány?

Hallgat az MNB. Kivételes helyzet. Ilyen nincs még egy a világon. Ki kell jelenteni, hogy a tehetetlen bénaság a magyar nemzet érdekei ellen való.
Megírtam már, hogy minél később lép a jegybank, annál nagyobb mértékű kamatemelésre lesz szükség ugyanazon eredmény eléréséhez. Amihez tegnap elég lett volna egytized százalék, lehet, hogy holnap 5 százalékpont emelést kíván.

Nos, mit fogtok tenni akkor, ha az euró árfolyama eléri a 350 forintot? Ültök tovább karbatett kézzel? Vagy felemelitek az alapkamatot immár 5 vagy 10 százalékra ahhoz, hogy visszaszerezzétek a megtakarítók és a befektetők bizalmát? Mi lesz akkor a hőn áhított gazdasági növekedéssel? Miért akartok saját lábatokba lőni?

Vigyázzatok, mert nem a külföldi befektetők fogják megvonni a először bizalmat tőletek, hanem a magyar társadalom. Aminek a jövedelmét folyamatosan leértékelitek, aminek a nehezen összekuporgatott megtakarításait elherdáljátok.
Vigyázzatok, mert a nemzetközi helyzet fokozódik. Nincs nyugalom a világ tőzsdéin. Esnek az árfolyamok, az amerikai jegybank pedig folyamatosan kamatot emel.

Lépjetek addig, amíg nem késő.
Szóltam időben, immár háromszor, nem mondhatjátok, hogy nem tudtátok.
A nép felelősségre von benneteket, ha hozzájárultok Magyarország romlásához.

Bokros Lajos
Elnök
Modern Magyarország Mozgalom”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 124 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Emlékszel még a csúszó leértékelésre, véngazdász?

Na , ez is előbújt az ellenzéki politikai elfekvőből...

Most az van, a történelemben sokadszor, hogy a világeladósítók behúzzák a féket, tovább nem lehet lineárisan növekedési pályán hagyni a pénzipart.
Ennek eszköze: a források-pénzeszközök csökkentése.
Ennek következménye: a spekulánspiac menekülőre fogja, és bemegy a világeladósítók fedezéke alá.
A következő lépés: a világeladósítók+spekulánspiac a pénzszűkülés negatív hatását - mint mindig - másokkal fizettetik.
Ez az a kétkarú Wall Street-i rabló, amikor a bank mindig nyer, kiegészítve azzal: a spekuláns is mindig nyer. Az ő nyereségük a másik oldalon veszteségként jelentkezik.
De ki lesz a veszteség-oldalon?
Egy bizonyos: aki kamatot emel és ezt nem releváns reálháttérrel teszi: az a vesztesek közé kerül.
Mert a kamatemelést - melynek hozama a világeladósítók kasszájába megy - MINDIG AZ ADOTT ORSZÁG LAKOSSÁGA FIZETI!
Ja, hogy Lajoska a kamatemelésért hörög, ezzel az eladósítók+spekulánsok ölebje, azt eddig is tudtuk, ma sem mondott újat.

"kihulltak a hatalomból örökre..."
Ennek ellenére nem tanultak semmit, ugyanolyan idióták maradtak.
Egyetlen "gyógymódjuk": a KAMATEMELÉS...
Ha történik valami, bármi: kamatemelés.
Márpedig a gondoskodók gondoskodnak róla: mindig történjék valami, bármi...

Egy ideig lehet tesztelni, aztán ha nem múlik, érdemes kamatot emelni, hogy ne legyen túl gyenge a forint. Az MNB is valószínűleg spekulatív gyengítést feltételez, ezért nem emel kamatot. A kamatemelésnek ugyanis szintén ára van, drágítja a hiteleket.

A ps-en Boros remekül megindokolja a gyengülést.

Amit leírtál, azt jó jelemzésnek tartom. Ezt sokan nem értik, de az embereknek egyből leesne a tantusz, ha az MNB a mai penzrontást kissé eltúlozná, és egy kicsi és állandósult infláció helyett véletlenül túllőne a célon, és okzna valami hasonlót, mit annakidején a pengővel.

http://mek.oszk.hu/02100/02185..

Ebben a témában Akitlosznak van igaza.

"Nem értek a pénzügyekhez, de abban biztos vagyok, hogy ez a gyenge forint jó az exportnak."

Csakis rövid távon. Hosszú távon viszont a magyar gazdaságnak károkat okoz.

A zloty speciel most, juli. legelején éppannyi, mint május közepén, mikor kinn voltunk. Nyilván párhuzamosan romlunk, ott sincs Bokros a vezetésben, nem csoda.

Ez az ostoba szemétláda jobb lenne, ha hallgatna. Egy vérmesebb országban már fölkoncolták volna.

Még emlékszem 95-re, mikor szerény keresetűektől is megvonták a családi pótlékot.

Megdöbbentő volt, akkor mennyire nem különleges jelenség volt az utcán földön fekvő szerencsétlen. Az egyik ordítva átkozta Bokrost. Szürreális volt. A Burundiban nincs egyetem, mégis megvannak-ot személyesen hallottam a Parlament előtti diák tüntetés alkalmával.

Ez egy kártékony figura.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés