Két Geréb Ágnes van

2018. június 29. 22:25

Élő Anita
Heti Válasz
A köztársasági elnök ezt az erős, határozott, tiszteletreméltó asszonyt részesítette kegyelemben, nem a szülések alatt hibázó orvost.

„A mi olvasatunkban ezt a kettősséget fejezte ki a köztársasági elnök kegyelme is: a 64 éves, négygyermekes családanyának, aki egész életét a magyar szülészetek humanizálásának szentelte, nem kell börtönbe vonulnia. Viszont érintetlenül hagyta a foglalkozástól való eltiltást, vagyis azt, hogy tíz évig szülész-nőgyógyász orvosként vagy szülésznőként gyermekek születésénél nem segédkezhet. Nem mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól sem. Nem kétséges ugyanis, hogy szülészként hibát követett el, amely egy kisbaba halálához egy másik súlyos sérüléséhez vezetett.

Ugyanakkor mindez nem teszi semmissé az életművét, például, hogy először engedett be apákat a szülőszobába, megteremtve egy rideg, medikalizált világban a családi meghittség érzését. Hogy milyen fontos szerepe van a kíméletes, békés születés (sajnos máig korlátozott) elterjesztésében, és abban is, hogy végül Magyarországon is megteremtődött az otthonszülés szabályozott rendje. Nem úgy, ahogy ő szerette volna, hanem óvatosabb, biztonságosabb változatban.

A köztársasági elnök ezt az erős, határozott, tiszteletreméltó asszonyt részesítette kegyelemben, nem a szülések alatt hibázó orvost. Azt a Geréb Ágnest, akinek elveire sokan felfigyeltek, fanatikusként imádják, míg másokat vitára ingerelt, érvelésre, saját álláspontjuk megvédésére, sokszor módosítására. Osztozunk örömükben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Reméltem, hogy Geréb Ágnesnek nem kell börtönbe vonulnia.
Kár, hogy a szakmáját nem folytathatja.

"Gyenge szakember"??? Ez szemenszedett hazugság!

Te tényleg pszichológus vagy? Ebből a commentedből nem úgy néz ki.

Ha majd minden orvos meg tudja tartani a betegeit, minden szülész az újszülöttet, akkor mérjenek rá ilyen büntetést!

Ha az egyik ikrét elvesztő édesanya, akinek több gyermeke is van mindent rendben levőnek talált, és nem hibáztatja Gerébet, hiszen ő volt ott, akkor ne törjenek pálcát felette a körülményeket nem ismerők, akik, ha a középkorban élnénk, nyilvános kivégzésre szavaznának. Amit simán végig is néznének.

Ezek az emberek persze a saját munkájukban hibátlanok, ugye?

Egyszer beszélgettünk a mára már megbuggyant Vekerdi Tamásról, úgy emlékszem, hogy azt írtad, hogy tanított téged. Engem nem ő. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy az vagy.

Nem küldeném börtönbe a hibázó orvosokat.
Hollandiába is van gyermekhalál, de ott az embereknek eszük ágában sincs feljelenteni az orvosokat, mert az élet velejárójának tartják. Náluk sokan otthon szülnek és sokan nem is vallásosak, tehát nem ezért.

Ha foglalkoztál fogyatékos gyerekekkel, akkor tudnod kell, hogy mennyi közülük az oxigénhiányosságból bekövetkezett. És ez mind szülés közben. Ja, és kórházi körülmények között.

Nekem keresztény ismerősöm szülte nála a fiait. Ő magyarázta el nagy vonalakban, hogy miért is jó az otthonszülés Geréb Ágnesnél.

3 ezernél is több kisbabát segített a világra.

Én is kifejtettem a véleményem itt a mandina Geréb témákban, nem kezdeném elölről.

Lehet, hogy rossz hatással vagy a tanáraidra? :)

Amióta létezik emberiség, azóta szülnek a nők, - és nem kórházban, hanem bábák segítségével.
Dr. Geréb Ágnes, szülész, nőgyógyász, pszichológus.
Itt az a lényeg, hogy minden nő eldönthesse, hogy milyen körülmények között akar szülni.
Ha egyedül akar szenvedni egy vajúdó, és aztán a szülő ágyon, mert az orvosa épp rendel, és csak akkor megy oda, amikor, már megindul nélküle is a szülés, ám tegye.
Aki úgy érzi biztonságban magát, ha a vajúdástól, fájások kezdetétől végig vele vannak, és nem mesterségesen indítják be neki a szülést, mert segítik és kivárják azt, amikor a baba érkezni akar, az is megtehesse.

Egy gyereket váró nő, nem úgy néz a szülés elé, hogy ott valami komplikáció történhet. Ha pedig veszélyeztetett, akkor úgy is kórházban szül, mert hónapokkal előtte befektetik, vagy otthon figyelnek rá.

Megoszlanak a vélemények.
Az a házaspár, akinek meghalt az egyik ikre, több orvosnál volt előzőleg, még közvetlenül a szülés előtt is, és az orvosok támogatták, hogy nyugodtan szülhet Gerébnél, nem lesz komplikáció.
Az orvos elmondta az anyukának, hogy abba az inkubátorba, amiből az ő kisbabája kikerült, és pont egy ugyanilyen vállelakadásos kisbaba és ő sem maradt életben, kórházi körülmények között.
Annak az orvosnak semmi bántódása nem esett. Nem hurcolták meg, nem jelentették fel, nem nevezték gyilkosnak.
Él, mint Marci Hevesen.
Ezek a felvételek mindent elmondanak.

https://1.kerulet.ittlakunk.hu..

https://csaladhalo.hu/szinek/a..

Csakhogy a szülés az nem betegség.

Akik Gerébhez jártak, az orvoshoz jártak. Nem olvastad, amit írtam? Akkor megint beírom.

"Dr. Geréb Ágnes, szülész, nőgyógyász, pszichológus."

Egy nő azt szeretné, hogy egészséges gyereke szülessen, már a méhében egészséges legyen. Én még nem találkoztam olyan nővel, aki azon parázott volna, hogy komplikáció, halál lenne a szülésén.
Az övedet azért kapcsolod be, mert kötelező és megbüntetnek, ha nem.

Azon kéne inkább aggódni, hogy mi van, lesz a dohányzó, piáló, drogos kismamákkal, illetve gyermekeikkel. Mert ezek a kicsik elvonási tüneteket produkálnak születésük után.

Például arra, hogy össze legyen készítve minden cucca, ami a kórházban kell.
Arra, hogy se ülni, se állni, se feküdni nem tud már.
Arra, hogy nagyon fáj a dereka.
Arra, hogy ne legyen egyedül, ha elkezdődnek a fájások.
Arra, hogy lesz-e elég teje.

Természetesen arra, hogy egészséges legyen a baba, nem csak a szülés előtt gondol.
De tudod mit, kérdezz meg egy szülés előtt álló ismerősödet.

Nem hinném, hogy az otthon szülés lesz a több Magyarországon.

Azért én tudok arról is, hogy falun, a mezőn munka közben jöttek világra a gyerekek. Egy nő, mint tudjuk egyedül is tud szülni, ha jön a baba.

Igen előfordulhat, ebben nincs vita köztünk.

A vállelakadást, nem tudta kezelni a kórház sem. Már írtam korábban.
Egy csomó mindenért, ami a baba érdekében van, választják a nők az otthonszülést.
Tehát, nem csak a kismama miatt.
Ha bővebben érdekel, olvasd el a honlapjukat, onnan mindent megtudhatsz.

Azt azert tegyuk hozza hogy sok az olyan klinika ami nincs felszerelve minden letezo komplikaciora es olyankor pl atkuldik egy korhazba...

Nekem most szuletett a harmadik gyerekem, jo klinikat valasztottunk de orultunk is utolag mert nagyon jo volt a doki. Koldokzsinor problemat egy masodperc alatt megoldotta ugy hogy felesegem eszre se vette, en mondtam neki utolag hogy mi volt.
Igaz, ketezer eurot kert a szulesert dehat mi akartunk elit klinikat... Ugy voltunk vele hogy harmadik es eselyesen utolso gyerekunk jojjon vilagra a legjobb feltetelek kozt. Nem bantuk meg.

Válaszok:
Sulammit | 2018. június 30. 23:26

Szia! Gratulálok a harmadik kisbabátokhoz. Mi lett, fiú, vagy lány? Neve? Súly, centi? Mindent írjál meg. Ha nem akarod itt, akkor az e-mail címemre. Ok?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában