A magyar asszimiláns nemzet – és ha valamitől, hát ettől sikeres

2018. május 28. 13:36

Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk
A magyar nemzet addig működik, amíg elég vonzó másoknak, asszimilálni és hasznosítani tudja azokat, akik le akarnak itt telepedni.

„Röviden, az én válaszom az általam feltett kérdésre (nyilván több forrás ismerete alapján is): nincs itt semmiféle speciálisan magyar – pláne ezer éve folyamatos és cserkész-kompatibilis (!) – érték. Egy dolog történt vissza-visszatérően, amíg sikeres nemzet voltunk: asszimiláció – ha, amíg és ahol elég erősek voltunk az asszimilációhoz és a vezetőink ösztönözték ezt. Amiért pedig szükség volt rá: hogy folyamatosan forráshiányos nemzet voltunk és vagyunk ma is. A hiányzó emberi erőforrást és tehetséget – és ennek köszönhetően valamennyire a tőkét is – az asszimilációval pótoltuk. Önálló demográfiai csodára nem voltunk képesek. A magyar nemzet tehát addig működik, amíg elég vonzó másoknak, asszimilálni és hasznosítani tudja azokat, akik le akarnak itt telepedni. (Miközben a magyar nemzet világosan romlik akkor, amikor nem tudja visszatartani, kiirtja vagy elűzi a saját tagjait, illetve a hanyatlás megbízható indikátora, ha eluralkodik benne – mint ma – az etnicista beszédmód.)

Mármost mi következik ebből Miniszterelnök úr világképére nézve? Az, hogy az etnicista bezárkózás ad absurdum kihalással, de legalábbis hanyatlással fenyegeti a magyarokat. Miniszterelnök úr sem tud egyetlen speciális megkülönböztető értéket sem, amely a világtól kollektíve megkülönböztetne minket és közben ezer év sikereinek is a záloga (és akkor most nagyvonalúan hagyjuk figyelmen kívül ezer év legalább hasonló súlyú, ha nem súlyosabb kudarcait.) Miniszterelnök úr rossz szokása szerint lazán ködösít és semmi mást nem csinál, mint egy fikció nevében sorainak összezárására akarja rávenni egy heterogén társadalom tagjait. Nem fog menni. Értse meg, hibás a projekt. Bármennyire erősen is látszik Ön ülni a bakon, a szekeret nem ezeréves magyar lovak húzzák (ma EU-s háttérrel már látszólag sem), és amit Ön személyesen összehozott a járműből, azok legfeljebb a szögletes kerekei. A kocsiról ez persze (még) nem látszik, Ön meg elhazudja a bakról. Látszani majd akkor fog, ha a külhoni lovakat kifogják a tulajdonosaik. Akkor majd a cserkészek is csak pislogni fognak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Béndek véletlenül nem zsidó? Azoknál szokott előfordulni ez a fajta hasadt identitás, amit aztán tiszta erőből próbálnak racionalizálni. Többnyire persze sikertelenül.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2018. május 28. 16:07

Sosem értettem azt a perverz élvezetet, amit a Béndek féle "publicisták" éreznek, amikor gyaláznak mindent, ami magyar, és egekig magasztalnak mindent, ami szerintük az asszimiláció sikere (tehát nem magyar). És mindezt a gyönyörű magyar nyelven teszik.

De azért egy dologban igaza van. Az ő köreiben divatos xenofóbia vád helyett a magyarság mindig is nyitott és befogadó nemzet volt, lásd galíciai zsidók, Beloiannisz görög falu, délszláv háborúk elől menekülők vagy lengyel emigránsok a második világháborúban. Csak persze a magyarok esetében még ez a befogadás is visszás Béndek szemében, pedig más ajrópai nemzeteket az egekig magasztal ugyanezért...

Köpedék egy alak ez, a magafajtájával együtt.

Béndek egyfajta közéleti attention-whore. Az állandó magyarellenes-nemzetellenes kirohanásaival provokál.

A cigányok pl. kitűnő rejtett erőforrások.

"A magyar asszimiláns nemzet – és ha valamitől, hát ettől sikeres"
Kár, hogy ezt a manhattani diaszpóra nem tudta, vagy éppen ezért!?), qib.szottul megbüntették az asszimiláns magyarokat.
Mert... Túlságosan jól asszimiláltak.
Olyanokat is, akiket nem lett volna szabad, ezzel ugyanis szembe mentek a Tivadarral, a Herzl-lel...

Egyféle beszűkülése kifejezetten van, de ártalmatlannak tűnik a kis alattomos, bár... mérgező...

Van akiket lehet, van akiket nem. A törököket sem sikerült.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés