A média ereje

2018. május 27. 08:27

Sebes György
Népszava

Abban viszont továbbra sem lehetünk egészen biztosak, hogy nekünk köszönhető-e Orbán újabb kétharmada. Valószínűtlen, hogy ekkora hatásunk lenne.

„Az Európa jövőjéről tartott nemzetközi konferencián téma volt a baloldali média is (...) ez kétségkívül dicséret.

Abban viszont továbbra sem lehetünk egészen biztosak, hogy nekünk köszönhető-e – ha ugyan – Orbán Viktor újabb kétharmada, valamint az is, hogy az ellenzék oda jutott, ahova. Valószínűtlen, hogy ekkora hatásunk lenne, ám ha mégis, egyet kell értenünk a miniszterelnökkel, aki a választás éjszakáján, a győzelmi mámorban is arra figyelmeztetett: maradjunk szerények. Annál is inkább, mivel Magyarország mégsem Amerika. Ami – többek között – abból is látszik, hogy itt a média jelentős részét bekebelezte a hatalom. Vagyis azok őket szolgálják, nem is akárhogyan. Erről azonban Gulyás Gergely nem ejtett szót, talán lényegtelennek vélte.

Akárhogyan, a baloldali média – így lapunk – a maga eszközeivel teszi a dolgát, mint eddig, a jövőben is. Ám a pártok helyét nem akarja, nem is tudná átvenni. Tegyük hozzá: irtóznánk is tőle. Magyarázni persze sok mindent sokféleképpen lehet. De ettől még aligha válik valósággá.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130189