Itt a negyedik Orbán-kormány végleges névsora

2018. április 27. 14:26
Lezárult a kormányalakításról szóló konzultációs folyamat: a névsor végleges. Magyarország új kormánya az Országgyűlés alakuló ülését követő hetekben áll majd fel.

Orbán Viktor miniszterelnök Áder János köztársasági elnök felkérésének megfelelően az elmúlt napokban konzultációt folytatott a kormányalakításról. A konzultációs folyamat lezárult, eredményéről a miniszterelnök tájékoztatást adott a Fidesz és a KDNP elnökségének. Magyarország új kormánya az Országgyűlés alakuló ülését követő hetekben áll fel – olvasható Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének MTI-hez eljuttatott közleményében.

 • Semjén Zsoltot nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettesnek,
 • Pintér Sándort belügyminiszternek,
 • Varga Mihályt pénzügyminiszternek,
 • Benkő Tibort honvédelmi miniszternek,
 • Bártfai-Mager Andreát a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek,
 • Palkovics Lászlót nemzeti innovációs és technológiai miniszternek,
 • Gulyás Gergelyt a Miniszterelnökséget vezető miniszternek,
 • Rogán Antalt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek,
 • Trócsányi Lászlót pedig igazságügyi miniszternek.
 • Nagy Istvánt agrár- és vidékfejlesztési miniszternek,
 • Kásler Miklóst emberi erőforrásokért felelős miniszternek,
 • Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminiszternek,
 • Süli Jánost pedig a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolja Orbán Viktor.

A magyar emberek döntésének megfelelően Magyarország új kormánya nemzeti kormány lesz, mely Európa és Magyarország keresztény értékeken alapuló kultúrájának megőrzését, az ország határainak megvédését, a teljes foglalkoztatottság megteremtését, a gyermekvállalás támogatását és hazánk idős polgárainak megbecsülését tartja elsődleges feladatának – olvasható a közleményben.

(MTI)

Összesen 157 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eredményes munkát, de azért tehettek volna egy gesztust az ellenzék felé és felbonthatták volna az EMMI-t.

Rogánt megkaraktergyilkolászták, de feléledt. Jól tette.

Nem akarom azt mondani, hogy az eddigi helyzetet személyre szabottnak vélem.

Ej, de szép is volt, mikor Kóródi Mária jogtanácsos,
környezetvédelmi miniszterként csizmában járta a gátakat és
ettől leapadt a Duna. Hiába no, a szakértelem az szakértelem.

A stratégiai posztokon - ha lehet ezzel a megfogalmazással élni - nincs lényegi változás. Lázár mindenképpen "ütésállóbb" volt, s ez kellett is az állandó háború közepette. Gulyás intelligens, de erre a posztra egy Lázárhoz hasonló karaktert kellett volna találni.

A magam részéről is önálló tárcát adtam volna az oktatásnak, az egészségügynek, de a kultúrának is. Továbbá kineveztem volna egy ifjúságpolitikával foglalkozó minisztert is, valamint Forgács Istvánt cigányügyi miniszterré.

Ugyanis 2022-ben az ifjúság és a cigányság fogja eldönteni a választásokat. A Momentum elnökének igaza volt, amikor arról beszélt, hogy az idő Nekik dolgozik. S talán a vidékfejlesztés is megérdemelt volna egy önálló minisztert.

Minden ilyen jellegű lista arra jó, hogy a partvonal széléről is be lehet kiabálni, ehhez is, miként a focihoz is ért mindenki, mindenkinek van egy saját összeállítása. A Kapitány most így döntött, hagyjuk Őket kifutni a pályára, előlegezzük meg a bizalmat. A félidőnél majd megint bekiabálhatunk....

Itt meg az ellenzék árnyékszéki árnyék-kormánya.
https://www.v18.eu/

Jut eszembe!

Ez a kormány ma még nem bukott meg?
Holnap megbukik?

Szeritnem ne féltsd Gulyást :-) Ütésállónak, hidegvérűnek tűnik, és kb. az egyetlen, aki szerintem Lázár helyébe léphet a Kormányinfón. + szinte támadhatatlan. Nincs vagyona, szerényen él, nem borzolja a kedélyeket sem drága kocsikkal, se vadászatokkal, nincs körülötte semmilyen botrány, alázattal és kőkeményen dolgozik. Hihetetlenül tehetséges fiatal politikus. Szerintem Orbán őt építi utódjának. Részt vett az alkotmány megírásában, Országgyűlés alelnöke, most már Miniszter. Szép és tiszteletreméltó karrier, korban is pont megfelelő lesz, amikor ő már "nyugdíjba vonul" :-)

Nem feltétlenül prioritást jelent, ha egy terület minisztériumot kap. Ez munkamegosztás. Egyszerűen arról van szó, hogy vannak területek, amik jó, ha szorosan össze vannak hangolva, és ennek az összehangolásnak a vezetőjét nem lehet "szuperminiszternek", vagy bárminek hívni, mert olyan nincs. A miniszterelnök alatt a miniszterek vannak, tehát a területeket összehangoló, felelős személy a miniszter. Így kerültek bizonyos területek államtitkári szintre. Ugyanazt a munkát végzik, mint korábban a miniszterek, de nem hívhatják őket miniszternek, mert nem lehetnek egyenrangúak az őket összehangoló személlyel, a hierarchiában alá kell tartozzanak.

Lassan már nem lesz mit ellopni 8 év Fidesz kormányzás után...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés