Áttér a katolikus hitre Bayer Zsolt

2018. április 3. 9:38
Az újságírót felháborította egy evangélikus esperes kormánykritikus prédikációja.

Meglepő bejelentést tett Bayer Zsolt a hétfői Sajtóklubban. Az újságírót felháborította, hogy a közrádióban közvetített prédikációjában Mesterházy Balázs evangélikus esperes az otthonmaradó szavazókról, a bevándorlásellenes kormányzati hirdetésekről és az összefogásra képtelen ellenzéki pártokról beszélt, még a Comedy Central szavazásra felhívó reklámszpotjait is megemlítve.

Bayer szerint az, hogy az ellenzéki média pozitívan fogadta Mesterházy szavait, azt jelenti, hogy a papok ezentúl bátran "hirdethetnek aktuálpolitikát", akár a választás napján is. A kormánykritikus orgánumok ugyanis csak akkor gyűlölik a templomi politizálást, ha valaki a kormányoldal politikáját erősíti meg, „ha az ellenzék hátsójába ugrik bele”, akkor azt csodálatosnak minősítik – véli Bayer, aki aláírja, hogy „egy gazember pap” szavaival nem lehet azonosítani egy egyházat, ám ő régóta kritikusan szemléli az evangélikus egyházat, amely mindent megtagadott, ami ő számára fontos.

Bayer ezután kijelentette: hosszú vívódás eredményeként elhatározta, hogy kilép az evangélikus egyházból, és – minthogy a katolicizmus mindig is vonzotta – katolizálni fog.

Összesen 268 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hazaárulók ti vagytok!

Minden mondattal, azon dolgoztok, hogy megszűnjön a magyar kultúra és nemzet és feloldódjon az internacionalizmusban, a posványban, bűzben és bűnben!

Zsolt! Az ember hitét Istenben nem a papok, egyházi tisztséget viselők határozzák meg, hanem az egyén lelki világa.
Ha hiszel benne, akkor mindenhol érezni fogod az ottlétét.

az igazi posztkomcsi fideszkeresztény :)

A katolikusoknál apró nehézség, hogy nem a hívek döntik el vmi kívánságműsor alapján, hogy kit tekintenek pápának. Úgy látszik, jegesmedvevadász cimborája még nem művelte ki Zsótit.

Ajánlanám inkább a hitgyülit, ott lehet migránsozni, és nincs pápa, csak Németh menedzser/lelkész.

Akiben ő hisz, az nem az ács fia, hanem egy falusi komcsi párttitkár dagadt kölke

Nagy különbség.

Nagy bajban lennél, ha a Zsocák és Némethszilik lennének csak magyarok.
Ki fizetne adót?

Mindenki máshova tér át


Dagad a Hadházy-féle földbotrány, ügyészségen az ügy
Megalapozott lehet az a gyanú, miszerint Hadházy Ákos édesanyja kijátszotta a földtörvényt. A Nemzeti Földalapkezelő az ügyészséghez fordult a feltételezett földmutyi ügyében.

A Bors értesülése szerint az érintett számlaszámokról 420 millió forint letét érkezett be a szervezethez – a strómanok végül 860 millió forint értékben vettek földet.
http://faktor.hu/faktor-dagad-..

Nem végeztem. Magánszorgalomból tanultam az 1960-as években egy neves nyugalmazott tanár segítségével. Lehetőségem lett volna Olaszországba, vagy Franciaországba menni . Az életem azonban másként alakult. Megnősültem és családot alapítottam.

Örülünk, Vincent?

Egy örménynek milyen vallása van?

És ott megtalálná személyedben a lelki társát és a hozzá méltó szellemi közeget is. Én pártolom az ötletet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés