Farage: Csak így tovább, Orbán Viktor

2018. március 7. 20:15
A Brexit atyja szerint Soros György a legveszélyesebb ember a nyugati demokráciára nézve.

Ismét heves kirohanást intézett Nigel Farage az Európai Unió ellen az Európai Parlamentben elmondott, kétperces beszédében. Az EFDD képviselőcsoport vezetője egyúttal kiállt Lengyelország és Magyarország mellett, és Soros György ellen is felszólalt.

A Brexit-párti volt UKIP-elnök úgy fogalmazott: „mindig a jogállamról, demokráciáról és az emberi jogokról beszélünk”, de amikor 2011-ben Lengyelországban a kormány nekiment a vele kritikus sajtónak, az Európai Bizottság „nem csinált semmit”. Szerinte ez azért történt, mert Donald Tusk akkor még miniszterelnökként az EU pártján állt. 

Amikor viszont a jelenleg is kormányzó Jog és Igazságosság van hatalmon, akkor csak azért, mert az kritikus az Unióval, és próbál leszámolni a „régi motoros kommunistákkal” és megreformálná a rendszert, rögtön elindítják ellene a 7. cikkely szerinti eljárást.

Ezek után Farage Magyarországra is kitért: „mikor Orbán Viktor – helyesen – nem fogadja el a nevetséges migránskvóta-rendszert, úgy állítják be, mint az ördögöt”. „Lehet, hogy a valós ok az, hogy nekiment Sorosnak, aki valószínűleg a legveszélyesebb ember a nyugati demokráciákra nézve” – fakadt ki a Brexit atyja.

„Csak így tovább, Orbán Viktor” – tette hozzá ezután.

A katalán függetlenségi referendum ügyét sem hagyta annyiban. Kitért arra, hogy a népszavazás napján 950 embert vertek meg a rendőrök, amely emberi ogokat sért, és szembemegy bármilyen demokratikus folyamattal. „Eközben az EU azt mondja, ez nem a mi dolgunk”. „De mivel ott [Spanyolországban] is EU-párti kormány van, az Európai Unió vasöklét csak a kritikusoknak tartják fenn” – szögezte le.

Arra a lehetőségre, miszerint egy második referendummal visszafordítható lenne-e a Brexit, az UKIP exelnöke úgy felelt: „figyelembe véve, hogy bánnak Lengyelországgal, a válaszom egy igen határozott nem”.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Több esze van, mint a Junckernek pedig vedelnek mindketten.

Akkor április 8-ra mondjon Orbánnál jobb miniszterelnök jelöltet . Várom válaszát .

Itt anoním módon megtehetné...De : könnyebb gyalázni Orbánt , mint érvekkel jobb jelöltet ajánlani .

Éppen azért kérdezem , ki a miniszterelnök jelöltje , mert azt akarom látni-hallani , amit ő valójában gondol . Ön is leírhatja , ki a miniszterelnök jelöltje , s akkor arról lehet érvekkel tárgyalni . Gyalázkodásokkal viszont nem lehet mit kezdeni .

Mi a problémád? Az oldaladon ma, szinte nincs is diszlájk, csak lájk! Igaz, hogy mindenhol csak egy, és azt is magadnak adtad, de azért az is valami. Kis dolgoknak is örülni kell. :)

A tartalmas, és értelmi szintednek megfelelő hozzászólásod miatt! X

Azóta megtettem. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés