TGM: Migránskérdés és cigánykérdés és szabadság

2018. március 5. 21:03

Tamás Gáspár Miklós
Mérce
A kormánysajtó most már egyértelműen a nyílt fasizmust importálja, Jean Raspail-tól Renaud Camus-ig.

„Anélkül, hogy belemennénk a hazugságokkal átszőtt, irracionális vitákba, amelyek sokunkat keserítenek évek óta (mint például a „kozmopolita” entitások – „nemzetközi civil társadalom”, Európai Unió, ENSZ, Európa Tanács, szabadkőművesség [!], baloldal, „Soros” stb. – állítólagos szerepe a probléma kiélesedésében), próbáljuk meg közvetlenül szemügyre venni az etnikai kérdés pillanatnyi állását Délkelet-, Kelet- és Kelet-Közép-Európában. Ennek a legjobb illusztrációja Orbán Viktor magyar miniszterelnök gyalázatos miskolci nyilatkozata, de idézhetnénk hasonló, sőt: még förtelmesebb förtelmeket szlovák, cseh, olasz „politikusoktól”, akik szintén széthulló államokat „vezetnek” vagy szeretnének „vezetni” (sok-sok pénzért).

Miskolcon a DK (amelytől nem várok semmit) éppen Debreczeni Józsefet indítja képviselőjelöltként, akinek ugyan vannak demokratikus érdemei, de aki Ne bántsd a cigányt! c. (2014) talán nem rossz szándékú, de súlyosan problematikus könyvével (ld. róla Hell István bírálatát) erre a szerepre igazán alkalmatlan. Írás közben értesülök róla, hogy az MSZP-P is támogatja a DK jelöltjét. Emlékezetes, hogy e két párt egykori miskolci polgármesterjelöltje a cigányozó, rasszista rendőr, Pásztor Albert volt, amit már annak idején elítéltem. Ld. még a balközép cigányellenességéről. A balközép pártok egyébként (bár különböző mértékben, néha csak föltűnő hallgatással, de az Együtt kivételével mindnyájan) támogatják a Fidesz-KDNP kerítéspolitikáját, „migránsellenes” rasszizmusát is. Egyetemben számos (és neves) „balliberális értelmiségi közszereplővel”. Nem szólva a Jobbikról. Ugyanakkor a kormánysajtó most már egyértelműen a nyílt fasizmust importálja, Jean Raspail-tól  Renaud Camus-ig. Orbán miniszterelnök a Fratelli d’Italia posztfasiszta/neofasiszta párt elnökét, Giorgia Melonit fogadja (akit a Klubrádió „jobbközép politikusnak” nevez), stb., stb.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gazsi, én kurvára unom a fasisztázást. De azt hiszem, hogy nem csak én, hanem a választók is.

Ezért is vagytok ti szadeszostól elküldve a francba.

aruld mar el draga Gazsi, miert fasizmus az, ha nem akarom osszekeverni a fehereket meg a feketeket?
szeretem en a makostesztat meg a porkoltet is, megse keverem ossze oket, mert ami abbol lesz, AZT mar nem szeretem.

A fasizmust? És az nem jó?
„A fasiszta mozgalom maga is aránytalanul zsidó mozgalom volt – tehát a zsidók arányaiban nagyobb részét alkották a pártnak, annak egész történetén keresztül, mint az olasz lakosság. … 1938-ra a pártnak 10,215 felnőtt zsidó tagja volt.” (Amikor Olaszország teljes lakosságából körülbelül 47,000 volt zsidó.) „Mussolininek több zsidó munkatársa volt, így a kedvenc és legbefolyásosabb szeretője, Margherita Sarfatti. Róma főrabbija hivatalos áldásában részesítette Mussolinit, aki (olasz támaszponton) segítette a cionista haditengerészet kifejlesztését, mint a brit imperializmus elleni manővert.”
Forrás: Stanley G. Payne: A History of Fascism, 1914-1945, The University of Wisconsin Press, 1995, 240.old.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés