Baloldali rablóhadjáratok

2018. március 4. 9:36

Bán Károly
Magyar Hírlap
Van annak valami diszkrét bája, hogy a közvagyonnal történő felelős gazdálkodás kapcsán éppen a Demokratikus Koalíciónak nevezett liberálszocialisták a legharsányabbak.

„Van annak valami diszkrét bája, hogy a közvagyonnal történő felelős gazdálkodás kapcsán, keményen támadva a jelenlegi kormánypártokat, éppen a szocialisták és az abból kivált, Demokratikus Koalíciónak nevezett liberálszocialisták a legharsányabbak. A rendszerváltoztatást követő húsz évben tízezer milliárdnyi közvagyon tűnt el kézen-közön a privatizációnak csúfolt rablóhadjáratban. Az elvtársak már 1988-ban, a társasági törvény megalkotásakor jól tudták, hogy a magántőke bevonása nélkül nincs tovább magyar gazdaság, így aztán a törvényalkotás lázában arról véletlenül elfeledkezett a Németh-kormány, hogy a nemzeti vagyon védelméről is kellene gondoskodni. 

Miután ez elmaradt, az akkori nomenklatúra a termelői vagyon hatvan-hetven százalékához – trükkök százaival – majdnem ingyen vagy mélyen leértékelt áron jutott hozzá. A legsúlyosabb felelősség a Bokros-csomag nyomán mindent kiárusító, az energiaszektort a külföldi tőkének prédául odadobó Horn-kormányt, később pedig a Medgyessy- és Gyurcsány-kormányokat terhelte – írta 2008-ban a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezérigazgató-helyettese, Bencze Izabella. Az említett kormányok a nemzet megkérdezése, a nemzet akarata ellenére 2002 és 2007 között százhuszonhat nemzetstratégiailag jelentős állami társaságot magánosítottak. Kezük alatt jószerével elfogyott a nemzet maradék vagyona.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egyik lopás nem negligálja a másikat.
Persze, a "bagoly mondja" szindróma azért fennáll.

Ne már!
Tájékozott embernek tartom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés