Merkel: Vannak no-go zónák

2018. március 1. 15:52
Angela Merkel német kancellár egy interjúban a német belbiztonság kapcsán arról beszélt: nem kellene lenniük no-go zónáknak, de ettől még léteznek és kell tenni ellenük valamit.

Az n-tv-nak adott interjút Angela Merkel német kancellár. A CDU és a kormányzás ügyeiről szóló interjúban többek között a német belbiztonság kérdései is előjöttek. 

Merkel kifejtette: az államnak van joga az erőszak monopóliumához, és az államnak kell biztosítania, hogy az embereknek a köztereken joguk legyen a biztonsághoz. Szerinte a szabadságot akkor lehet megélni, ha a biztonságot is biztosítják hozzá.

A riporter kapcsolódó kérdéséhez, hogy mit jelent a zéró tolerancia, úgy válaszolt Merkel: „Azt jelenti, hogy például nem létezhetnek no-go zónák. Hogy nincsenek olyan térségek, ahová senki nem mer bemenni. De léteznek ilyen térségek. Ezeket a nevükön kell nevezni és valamit tenni ellenük. Úgy látom, Thomas de Maizière belügyminiszterként ezt jól is csinálta. De most azt is mondjuk, hogy egy rendőrségi mintatörvényt akarunk. Nem tudjuk elfogadni, hogy a különböző szövetségi tartományokban különböző biztonsági standardok léteznek”.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A langyos Merkel : nem tudjuk elfogadni , de van...A kőkemény Orbán : nem fogadjuk el , s nincs is...

"Merkel kifejtette: az államnak van joga az erőszak monopóliumához, és az államnak kell biztosítania, hogy az embereknek a köztereken joguk legyen a biztonsághoz. Szerinte a szabadságot akkor lehet megélni, ha a biztonságot is biztosítják hozzá."

Egyetértek. Ennek megfelelően kell eljárni minden ehhez
kapcsolódó kérdésben. Igaz-e?

Ilyesmire ne várjanak, morális okokból.

mondja ezt szemforgatva miutan szandekosan letrehozta oket a sok tetu migrancsaval.

"Ezeket a nevükön kell nevezni és valamit tenni ellenük. Úgy látom, Thomas de Maizière belügyminiszterként ezt jól is csinálta. De most azt is mondjuk, hogy egy rendőrségi mintatörvényt akarunk."

Gyorsan témát váltott.

Egyébként ez is vicces: Vannak, de nem kéne, hogy legyenek. Mi a f*szé választattad magad újra?

Elviccelné , pedig tragikus a német helyzet : ezek a zónák csak szaporodni és növekedni fognak . És ami őrület : Merkel még most is követeli a kvótát ! Mi fogja megállítani a no go zónák kialakulását , számszerű növekedését , a közbiztonság tovább romlását , ha tovább özönlenek be a migránsok ? Mi lesz ott a továbbiakban , ha már három év alatt az állam erőszak-monopóliuma megtört ? Kitoloncolni nem tudják őket , a határt nem zárták le : nem észleli Merkel , hogy itt egy németekre életveszélyes folyamat zajlik , egyre agresszívebb módon ? Ismerje be , hogy Orbánnak volt/van igaza ! S mi magyarok április 8-án ezért is Orbánra kell , hogy szavazzunk !

Szóval, a lényeg az, hogy mégsem Orbán találta ki ezeket a no-go zónákat. A többi csak duma. Merkel még a saját, ennek ellenkezőjét állító munkatársait is zavarba hozta.

https://index.hu/kulfold/2018/..

Vannak.
Nem kéne, hogy legyenek.
Ha becsukjuk a szemünket, egy idő után talán eltűnnek.

És még mindig ez a lény Németország kancellárja.

Jah, megjött a menetrend szerinti troll. Nem mintha sokan olvasnák őket...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés