A nagy őstörténeti csihi-puhi

2018. február 27. 8:55
Zegernyei
Nyest
Ekkora ostobaságot, hogy „eurázsiai, nem pedig finnugor”, ritkán látunk sajtótermékben leírva.

„Zegernyei leült íróasztalához, hogy megírja beszámolóját a debreceni finnugor ítélőszék munkájáról, de az élet elébe tolta ezt a hírt:

»Azonosította az Árpád-ház férfi tagjaira jellemző DNS-t III. Béla király csontmaradványaiból az Országos Onkológiai Intézet vezette nemzetközi kutatócsoport. Kásler Miklós professzor, az intézet vezetője elsőként a Magyar Időknek mondta el: vizsgálataik alapján az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek.« (Magyar Idők)

Ekkora ostobaságot, hogy »eurázsiai, nem pedig finnugor«, ritkán látunk sajtótermékben leírva. Az újságíró nem mert szólni az onkológusnak, hogy ezt így ne? Esetleg Kásler Miklós nem így mondta, csak az újságíró, netán a szerkesztő/cenzor alakította így a szöveget, nehogy már csak Vona Gábor ne legyen finnugor?

Röviden (mert többet nem érdemel): Eurázsia igen nagy, többek közt finnugor nyelvű népek is élnek benne. Az »eurázsiai« szembeállítása a finnugorral azt jelenti, hogy az onkológus szerint a finnugor valamiféle földrajzi kategória, ráadásul Eurázsián kívül helyezkedik el (hol? Ausztráliában? netán a Szíriuszon?). De nem: a finnugor nem földrajzi kategória, sőt, nem is etnikai, ha a tisztelt professzor úr esetleg arra gondolt volna. Ezt rajta kívül minden onkológus tudja. Egyébiránt bárhonnan is származott a cikk alcímében Turulnak nevezett Árpád-dinasztia, és ha netán Árpád apánk egy eurázsiai turulmadár tojásából kelt volna ki, az Árpádok akkor is magyar államot alapítottak, amelyben édes magyar anyanyelvünkön beszélnek mind a mai napig. A magyar pedig finnugor nyelv (erről lásd az általános iskolai nyelvtankönyveket). És ennek a ténynek semmi köze H. Béla, N. Béla, E. István vagy a többi Árpád-házi király génjeihez (erről bővebben: 24.hu). A genetikai eredményeket pedig köszönjük szépen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tudománytörténetileg jó tudni, hogy
az ""univerzális"" indoeurópai (--askodás) mellett :
Kezdetben vala a (rossz) svasztika és az árja-kutatások: Nyelvi területen Indo-Germanisztika.
Ahogy Hitlert legyőzték a tudományos kutatások evolúciója is útelágazozáshoz érkezett el lassacskán sa lingvisztika is inkább az "indogermán" kifejezés alkalmazása irányából az itten általad is szóbekerült "indo-európai" megjelölést kezdte már alkalmazni .
India elismerten valami magas műveltség...hiszen mind indo-

Ebben ha jól tudom ma sincs sok helye a félázsiai magyaroknak, s finnugroknak sem sok;
És eme keretben azonfölül az ún. indoszkíták illetve a Sakyamuni népe semmiképpsem úgy félázsiai mint a régimagyarok (királyi szkíták) hanem föltétlenül indogermánok svasztikailag is, meg Hitler leverése utáni tudományfejlődésben indoeurópai a nyelvcsaládkutatás ill. tudományosság téziseiben is.

"Végre valaki leírta a nyilvánvalót."

Üdv régi nick! :-) Fontos dolog lehet ez néked is, te LeifEriksonékkal vikingekkel grönlandot és amerikát felfedező --türk-- :-D

"Bozkurt" türkről nyilatkozó nem vagy -é esetleg?

Esetleg tartva nem kívánatos politikai megjegyzésektől használták az 'eurázsiai' szót a 'turáni' helyett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés