Márki-Zay az új Tétényi Éva

2018. február 26. 8:12
Mivel Márki-Zay Péternek nincsen többsége a képviselő-testületben, így Hódmezővásárhely eddigi dinamikus fejlődése könnyen megakadhat.

„A 2010-es önkormányzati választáson a Jobbik, az MSZP, az LMP, az MDF, a Polgári Esztergomért Egyesület mellett a helyi független civil szervezetek is Tétényi Évát támogatták olyan formában, hogy nem indítottak saját jelöltet, így Tétényin kívül nem volt más kihívó Meggyes Tamás fideszes jelölttel szemben. A választások során a volt polgármester összesen 4494, míg Tétényi 8117 szavazatot, azaz a voksok 64,36 százalékát kapta. Így, egy teljes ellenzéki összefogással 2010. október 3-án Esztergom első kétharmaddal megválasztott és női polgármestere lett.

Tétényi polgármestersége alatt Esztergom működésképtelen lett, hiszen a képviselő-testületben nem volt többsége. Ennek hatására 2014-ben a pártok már nem álltak be mögé, és a választás során a Fidesz-KDNP által támogatott Romanek Etelkával szemben alulmaradt Tétényi Éva.

Márki-Zay Péter előtt most várhatóan ugyanez az út áll. Mivel nincsen többsége a képviselő-testületben, így Hódmezővásárhely eddigi dinamikus fejlődése könnyen megakadhat. Ennek okán és mivel a pártok között a Fidesz-KDNP toronymagasan vezeti a népszerűségi listákat, a 2019-es önkormányzati választáson az esztergomi modell alapján a hódmezővásárhelyiek ismét a stabilitás mellett voksolnak, melyet Márki-Zay Péter várhatóan nem tud majd nekik garantálni.”

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyarán , Ön nem érti a politikát , csak itt zagyvál . Ön valóban olyan naiv , hogy azt hiszi , a pártok küzdelme a város ellen van ? Akkor miről szól a demokrácia ? Talán arról , hogy akik nem szavaztak Márkira , most rohannak az őáltala képviselt politikai katyvaszt támogatni ? Ön és Márki mondja meg , hogy mi a város érdeke ? Nem , az demokráciában demokratikus jogi-politikai harcban rajzolódik ki .

Dániel! Ennyi jutott eszedbe a tegnap esti brutális bukta után?!

És fordítva : Márki "akadályozza" a 70 százalékos fideszes többségű közgyűlést . A demokratikus harc egymás jogszerű akadályozása is . Ha nem így lenne , akkor demokráciában nem lehetne pl. előrehozott választás... Egyébként borítékolható , a "vásárhelyi Tétényi Éva" nem sokáig fog regnálni . De ez senkit sem fog érdekelni , mert Márki egy bábú volt , akit miután megtette a hasznos hülyék szolgálatát , szépen kiakolbólítják azok is , akik most trójai falónak használták . Mert Márki Tétényi Éva politikai "reinkarnáció" .

"Arra egyik balfax se gondolt, hogy ennél nagyobb mozgósítóerőt kívánva se kívánhatna a Fidesz alig egy hónappal a választások előtt?"

Én gondoltam, de az ellenzék számára is mozgósító hatású. Azzal, hogy 2/3-a lesz a Fidesznek vagy sem, ezzel bármelyik oldalt nehéz mozgósítani manapság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés