Civil tüske

2018. február 17. 9:11

Bihari Tamás
Népszava
A civil világ tüske Orbán körme alatt, mert kiderülhet, hogy a légmentes burok feltörhető, és a szabad levegő erodálhatja az abszolút hatalmat.

„Legalább egy gondolat erejéig próbáljunk meg belehelyezkedni Orbán Viktor lelkébe, agyába. Itt van egy ember, még ha politikus is, aki hosszú évek óta sziszifuszi erőfeszítéseket tesz azért, hogy megalkosson egy légmentesen zárt rendszert, amiben minden és mindenki tőle függ. Legyen gazdag vagy szegény. Ebben a tökéletes rendben keltenek zavart a civil szervezetek, amikor – tán még külföldi forrásokból is! – a szegényeknek ételt, ruhát, jogi segítséget adnak; nemre, fajra, vallásra, nemi identitásra tekintet nélkül. Ez pedig érthetően bántja Orbánt, mert így az a képzet alakulhat ki sok emberben, hogy rajta kívül is van élet. Sőt!

(...)

A civil világ tüske Orbán körme alatt, mert kiderülhet, hogy a légmentes burok feltörhető, és a szabad levegő erodálhatja az abszolút hatalmat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akik ételt és ruhát osztanak, azokat még támogatja is a kormány (Orbán), lásd a karitatív szervezeteket.
Azokat meg nem, akik a jogi kiskapuk kihasználására és a magyar törvények felrúgására biztatnak.
Utálom Orbán hatalomvágyát és az általa létehozott vagy engedett korrupciót, de ez ügyben igaza van.

Csúsztatsz apus ! A törvény csak annyit kér - amit most már kénytelen kelletlen be is ismernek Soros szervezetei - , hogy jelöljék meg a támogatásuk forrását . A civil törvény csak annyit kíván , amit minden más demokrácia : tessék bemutatni , honnan a támogatás , mert ez nemzetbiztonsági kérdés . Amen .

Mondjál politikust , akit nem a hatalomvágy vezet / hatalom nélkül mit tudna elérni ? / . Nevezz meg korrupció nélküli kormányt a világon . És : majd a választók eldöntik áprilisban is , hogy a korábbi kormányokhoz képest kié a tisztább kormány : az ellenzéké vagy Orbáné ?

Világszintű törekvés, már az ENSZ-ben is téma, hogy gyanús hátterű, semmiért nem felelős civil szervezeteket állítsanak szembe a választott és felelős kormányokkal, mint egyenrangú feleket, sőt ha az érdek azt kívánja, még a kormányok fölé is helyeznék őket.

Ezek a "civilek" felelőtlenül dobálóznak az emberi jogokkal, a jogállami fogalmakkal, de a következményeket, a keletkező társadalmi gondokat a kormányokra hagyják.

Én is szeretettel üdvözlöm, de az utolsó(előtti) mondatával semmmiképp nem értek egyet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés