Átállások

2018. február 8. 07:37

Tamás Gáspár Miklós
Népszava

Kár azokért a választókért, akiket szavazás helyett inkább kirándulni mennek április 8-án.

„Kevésbé megdöbbentő – hiszen ez tisztán üzleti ügynek látszik – Lévai Katalin volt szocialista miniszter és európai képviselő bemutatkozása egy fideszes kamupárt élén, akinek az a küldetése, hogy a választókerületében esélyes balközép jelölttől szavazatokat vegyen el, a választók megtévesztésével: merthogy ő »baloldali« jelölt. Vadonatúj pártocskája tán minden körzetben indul, egy másik jelöltje az MSZP-ből kizárt, Fidesz-kollaboráns kerületi önkormányzati képviselő. (Egy másik, szintén az MSZP-ből kizárt férfiú indul, úgyszintén „baloldali«-ként a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson a közös ellenzéki jelölttel szemben.)

Megjegyezzük, ugyancsak »baloldali« színekben szokott hasonló, a Fidesz-KDNP-nek hasznos célzattal szerepelni különféle választásokon Thürmer Gyula szélsőputyinista, kamu-»kommunista« (jelszavaiban már-már szélsőjobboldali) munkáspártocskája is. El szokott vinni egy-két tucat szavazatot.

De érte nem kár.

Csak a választókért, akiket a jogos viszolygás ettől az egésztől majd arra indít, hogy szavazás helyett inkább kirándulni menjenek április 8-án.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124858