Göncz Árpád mítosza

2018. február 7. 11:28

Paranoid Android
Pesti Srácok
Keveseknek állt módjában annyit tenni a rendszerváltás kudarcáért, mint neki.

„És Árpi bácsi, ez a legyengített Kádár-klón, ennek az SZDSZ-nek volt a köztársasági elnöke. Göncz – mint sok más SZDSZ-politikus – önszobrosodása érdekében teljes érdektelenséggel viselkedett a közhivatala iránt. Mint egy országos Demszky Gábor… Sokan bírálják 1989 előtti tevékenységét, de lássuk be, ez teljesen lényegtelen, mert sem annyi jót, sem annyi rosszat nem tudott elkövetni addig, hogy érdemben befolyásolja 1990 utáni tevékenységének megítélését.

Keveseknek állt módjában annyit tenni a rendszerváltás kudarcáért, mint neki. Egy ember, aki sohasem használta jóra a tekintélyét. Akinek egyetlen pozitívan emlékezetes tettét sem tudjuk felidézni, aki sosem próbálta meg kifejezni a nemzet egységét. Ha van ember, akinek nem lehet és nem szabad megbocsájtani, az ő. Ő tudta kiket enged vissza az SZDSZ a hatalomba, mit művel privatizáció címén az átlényegült nómenklatúra.

Ő csinálta azt a politikában, amit a jogrendszerben Sólyom László. Elszabotálta a rendszerváltást. Tudatosan, küldött emberként.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem mindkét oldal elfogult Göncz szerepét illetően, mindenesetre a "legyengített kádár-klón"-t találónak érzem. Igen, valamiféle ilyesmit érzek Gönczzel kapcsolatban, próbált minden lenni, aztán semmi lett. Megegyező-kiegyező, békésrencerváltásos húgymeleg senki, aki vagy nem akart, vagy nem mert fellépni a hatalmát minden eszközzel átmenteni akaró regnáló politikai elittel szemben.

"Ki is szavazta le a Zétényi-Takács féle törvényjavaslatot? Egyebek közt az összes fideszes képviselő." Az SZDSZ-szes képviselők meg tartózkodtak.

Vagy sejtették, hogy Göncz Árpád vizsgálatra megküldi az AB-nak, aki meg fogja semmisíteni, mert alkotmányellenes. Ahogy ez ténylegesen történt.

Ezért lett volna jobb, ha 1990-1994 között új Alkotmányt szövegeznek, amely a Zétényi-Takács törvényjavaslatban foglaltakat is rendezi.

Csinált valamit jól, azon kívül, hogy franciára fordította Horthy fegyverszüneti proklamációját?

Szerintem a magyar "kárpótlás", ami negatív világszabadalom lehetne, példátlan példa a korrupt, rothadt hülyeségre, Sólyom Alkotmánybíróságának közreműködésével, felejthetetlen.

Göncz világbajnok ön-menedzselő volt, aki megtalálta ehhez a partnereket. Nem volt semmi a választási klip, amelyiken az SZDSZ-es brávó szépfiúk között masírozva szólt, h. nyert csapaton NE változtass. Ezt NEM kellett volna, ez NEM volt törvényes, ő volt akkor a KE. Ez hitványság volt, akárhogy vesszük.

A maiak Orbánt, Ádert gyalázó trágárságaira NINCS mentség. Felejthetetlen a "hungarocell"szoborról" LEVÁGOTT, földön rugdalt Orbán fej és több nemzeti ünnep balos szétfütyülése.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés