Göncz Árpád mítosza

2018. február 7. 11:28
Paranoid Android
Pesti Srácok

Keveseknek állt módjában annyit tenni a rendszerváltás kudarcáért, mint neki.

„És Árpi bácsi, ez a legyengített Kádár-klón, ennek az SZDSZ-nek volt a köztársasági elnöke. Göncz – mint sok más SZDSZ-politikus – önszobrosodása érdekében teljes érdektelenséggel viselkedett a közhivatala iránt. Mint egy országos Demszky Gábor… Sokan bírálják 1989 előtti tevékenységét, de lássuk be, ez teljesen lényegtelen, mert sem annyi jót, sem annyi rosszat nem tudott elkövetni addig, hogy érdemben befolyásolja 1990 utáni tevékenységének megítélését.

Keveseknek állt módjában annyit tenni a rendszerváltás kudarcáért, mint neki. Egy ember, aki sohasem használta jóra a tekintélyét. Akinek egyetlen pozitívan emlékezetes tettét sem tudjuk felidézni, aki sosem próbálta meg kifejezni a nemzet egységét. Ha van ember, akinek nem lehet és nem szabad megbocsájtani, az ő. Ő tudta kiket enged vissza az SZDSZ a hatalomba, mit művel privatizáció címén az átlényegült nómenklatúra.

Ő csinálta azt a politikában, amit a jogrendszerben Sólyom László. Elszabotálta a rendszerváltást. Tudatosan, küldött emberként.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/124816