Beer: El kell gondolkozni azon, hogy az emberség felülírja a nemzetbiztonságot

2018. január 20. 13:12
A váci püspök szerint elképzelhetetlen, hogy a népvándorlást meg lehet állítani.

A Nem Adom Fel Kávézóban beszélgetésen vett részt péntek este Beer Miklós váci püspök, az eseményről a HVG közölt tudósítást. Beer beszélt többek között gyerekkoráról, családjáról, a kitelepítésről, a sátáni erőkről és az isteni gondviselésről, de szóba került a püspök közéleti tevékenysége is.

Beer elmondta: egyetért Ferenc pápával a 2015-ben kezdődött menekültválsággal kapcsolatban. A püspök úgy látja, a déli határon felhúzott kerítéssel a kormány kegyelmi időt kapott arra, hogy felkészüljön a menekültválságra, ám „eltelt két év és a felkészülésből semmi sem lett”. Beer szerint el kell gondolkozni azon, hogy „az emberség felülírja a nemzetbiztonságot”. A menekültválság az egész emberiség közös felelőssége – véli a püspök, azt viszont nem tudja megmondani, mi lesz a vége, szerinte „józan ésszel elképzelhetetlen, hogy a népvándorlást meg lehessen állítani”. A kvótarendszer Beer szerint nem valós megoldási javaslat a keresztény ember számára, Jézus példájára utalva a püspök rámutatott: „nekünk mernünk kell szembenézni azokkal, akikkel szemben állunk”.

Beer arról az esetről is beszélt, amikor egy hódmezővásárhelyi plébános a Fidesz jelöltjére való szavazásra szólította fel a híveket. A püspök elítélte az esetet, hangsúlyozva: nagyon veszélyes az egyházra nézve, ha beállnak kampányolni valamelyik párt mellé. Beer szerint ugyanakkor kötelességük a papoknak, hogy szavazásra buzdítsanak: „aki magát keresztény, hívő embernek vallja, annak legyen belső indíttatása arra, hogy kimondja a véleményét és nem bújik el a tömegben”.

 

 

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnálom , hogy a derék és egyébként jó ítéletű Beer atya ilyen kétségbeejtő vakságról tesz tanúságot . Ami mond a nemzetbiztonság felülírásáról , az halálos veszélybe sodorja magyarok sokaságát . És miért nem hisz a szemének ? Magyarország gyakorlatilag megállította a népvándorlást .

2009-ben a plébánosunk meghívta búcsúra a püspököt, hogy celebrálja az ünnepi Szentmisét! Beer Miklóst, aki meg is ígérte, hogy eljön. Aztán az akkori emeszpés polgármester felhívta őt telefonon és azt mondta neki, hogy ez egy politikai rendezvény lesz! Erre Beer Miklós, a PÜSPÖKÜNK, lemondta az ünnepi meghívást. (Mi van? Kérdeztük mi! ) Ez mindent elmond Beerről. Nem tudja ki, és nem tudja, hogy mi a dolga. Ezért lökdösi őt a szél ide-oda. Szánalmas és bár a süvege tiszteletet érdemel, a személye az nem. Ez igaz Ferenc pápára is. De mi már ennél erkölcstelenebb, bűnösebb vezetőket is túléltünk. Nem voltunk sem többen, sem jobban. Mi a zarándok utunkon járó egyház.

Hát , az Önét biztos...

Beer püspöknek ajánlanám a migránsszopó indexes Joób Sándor írását, ami a megvilágosodás első jele a libban sajtómunkásnál, és jelzi, ha püspök úr hagymázas álmait követjük, kb hová jutunk...

"Kedden Düsseldorfból akarnak repülővel hazaküldeni 80 embert Afganisztánba, 19-et közülük egyenesen a kitoloncolási őrizetből. A német rendőrség azonban azt jelentette, hogy a feladat végrehajtására nem jelentkezett elég önkéntes. Eleve érdekes, hogy a 80 ember kitoloncolásához nem elég az a 35 rendőr, aki önként vállalkozna erre a küldetésre.

Ez a munka fokozott fizikai és pszichikai igénybevétellel jár. A kitoloncolásra ítélt menekültek gyakran ellenállnak, a rendőröknek egyre többször kell bilincset alkalmazni. A hosszú repülőút után nekik kell őrizni a gépet a kabuli repülőtéren, de fegyvert nem viselhetnek és rádiót sem használhatnak. A szövetségi rendőrség kötelékében 800 embert képeztek ki a kitoloncolási feladatok ellátására.

2016 decembere óta mostanáig mindössze 155 elutasított menedékkérőt vittek vissza közvetlen repülőjáratokkal a hazájukba. 665 esetben a kitoloncolást nem tudták végrehajtani. Ezek közül 263 esetben az eljárás az érintettek ellenállása miatt hiusult meg. "

Szent Márton egy koldusnak odaadta köpenye felét. De azt a köpenyt nem oszthatta el jobban.

Ugyan semmi közöm hozzá, de nem értem, hogy a hívek miért ülnek még be egy ilyen pap miséjére? Csak egy javaslat, amint hírlik kevés a munkás a szőlőben, a katolikusok térjenek vissza a kezdetekhez, ahhoz a közösségi léthez, amikor még a munkájuk, családi életük, erkölcsi értékeik alapján választották ki a vezetőket. A legjobbakat.

S akkor eltűnnek a kontraszelektáltak, akiknek nincs kit megvédeniük, nincs családjuk.

"Beer: El kell gondolkozni azon, hogy az emberség felülírja a nemzetbiztonságot
A váci püspök szerint elképzelhetetlen, hogy a népvándorlást meg lehet állítani. "
Helyes?
Dekódoljunk:
Hagyd, hogy a vándorló leöljön, ezzel szolgálod magadat.
Fokozva, ha Krisztushívő vagy, engedd leölésed, ezzel szolgálod Krisztust.
Ez így nem megy.
Még, ha a Császár küldte volna a migránsokat, akkor az Add meg a császárnak, ami a császáré!" útmutatást elfogadva, megfontolható lenne Beer püspök mondandója.
De miféle császárküldöttek is ezek, hogy hívják a császárt, aki a nyakunkra ömleszti őket, Irak, Líbia, Szudán, Afganisztán, Líbia porig rombolásával?
Legalább ennyit elárulhatna nekünk, balfasz Dobó- és Zrínyi-ivadékoknak, Beer püspök és Ferenc pápa.

A súlyos pszichés zavarok gyakran járnak álmatlansággal, mint a te esetedben is. Ilyenkor, a zavart személyiség írásbeli kivetítése helyett, célszerűbb altatót bevenni. Így az éjjel kettő kori írás helyett, esélyt adsz a szervezetednek, idegrendszerednek a másnapi normálishoz közeli létnek.

De ami fontos, ne hagyd abba a kezeléseket....

Ha azt akartad közölni: a Fidesz sem tökéletes, azzal egyet is érthetnénk.
Már csak azért, mert tökéletes párt még nem létezett, eddig legalábbis.
Bár, esetleg, ha Közel-Kelet képbe kerül, minden elképzelhető...
Vissza a Fideszre, igazságtartalom az, hogy emberi gyarlóság, mint ahogy az is, és ez fontosabb:
maga a teljesítmény, az országfejlesztés működik.
Ami nem azonos a bal-lib vezetés országsüllyesztéseivel.
Ez a lényeg.

Azt írod, úgy lopnak, mint elődjeik.
Jó, de akkor a kérdés: "hogy amit felmutat az ország, mint változást/ haladást, annak akkora az ára, hogy nincs idő családos embernek lenni… embernek lenni."
Itt keveredések vannak.
Ha "elődök szerint lopnak", hogyan fejlődhetünk, ebben az esetben további süllyedésnek kellene lennie...
"Nincs idő családos embernek lenni." Szerintem erről nem a kormány tehet. Hallottam több családtól: nincsen tévéjük, ellenben nevelnek3-4 gyermeket.
Az nem tudható, a gyerekek a közösségben ezt hogyan élik meg, de elmondásuk szerint: működik.
...Az egyértelműen bizonyítható: a konszolidáció, ami mindig a legnehezebb, megtörtént, a csőd elhárult.
A minőségi lépés, intenzív innováció-gazdaságfejlesztés a következő 8-12 évé lenne, ha marad a nemzeti kormány...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés