Geréb Ágnes mennybe megy

2018. január 18. 11:34

Élő Anita
Heti Válasz
Egy gyermek maradandó egészségkárosodást szenvedett, egy másik pedig meghalt, mert Geréb Ágnes nem a szakmailag megfelelő megoldást választotta a születésüknél.

„Nem tud mit kezdeni a közvélemény azzal a jogerős ítélettel, hogy Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász, az otthonszülési mozgalom ikonikus alakja rossz orvos, több súlyos szakmai hibát követett el, ezért jogerős ítélet szól arról, hogy két évre börtönbe kell mennie, és tíz évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától is. Az ok: egy gyermek maradandó egészségkárosodást szenvedett, egy másik pedig meghalt, mert Geréb Ágnes nem a szakmailag megfelelő megoldást választotta a születésüknél.

A Magyar Narancs címlapján hozza Geréb Ágnes fotóját, azt sugallva a címmel, hogy az ítélet Geréb »eretneksége« miatt következett be. Gaal Ilona cikkében egy összességében 15 év után lezáródó eljárásról azt írja, »laikusként nem szabad belemenni olyan kérdésekbe, hogy szükséges lett volna-e az alsó légutak leszívása, vagy hogy a 2007-es történetben hogyan dönthető el, hogy Geréb vagy a kiérkező mentős által alkalmazott műfogás okozta-e a baba halálát.«

Csakhogy a minden idők egyik legalaposabb (és hosszabb) jogi eljárása során pontosan ezt állapították meg: az első baba maradandó agykárosodása összefüggött azzal, hogy Geréb nem tisztította meg a légutakat, ezért került a gyermek oxigénhiányos állapotba.

A másodiknál pedig hosszas bizonyítási eljárás során – modellbabán is be kellett mutatni a műfogásokat – így derült ki, kinek az egészségügyi beavatkozása során tört el a baba gerince.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem vitatom, hogy Geréb Ágnes a legnagyobb jó szándékkal alkalmazta az otthonszülést, de a műhiba akkor is műhiba, viselnie kell a következményeit.
A dolgot önmagát nézzük, nem kell idegológiai és politikai mázzal leönteni, mert az gátolja a tisztánlátást.

Persze azokat is tessék felsorolni, akit jogerősen eltiltottak a szakmájától, mégis műthettek ...

Bizony, nagy a Jó Isten állatkertje és nincs rajta kerítés!!

Geréb Ágnes törvényszegő, hitvány kókler. Az ítélet meg régóta megszületett már, csak idáig húzták a végrehajtást. Itt a vége a történetnek.

Mert idióták. Mert amire hozzáteszed azt, hogy "bio", azt azonnal megeszik, hogy az jó. A gonosz, korrupt orvosok kontra jóságos szülésznő, aki fogja a kezedet végig. Az igaz, hogy ezzel a gyerekedet veszélyezteted, méghozzá fölöslegesen, de hát kit érdekel a gyerek. Az nekik a lényeg, hogy a nő jól érezze magát, mert csakis ez számít.

Válaszok:
peninsulavaldes | 2018. január 18. 15:15

Nekem csak úgy jön magától. Már a jelenség is visszataszító, tipikus ezoterikus f*sság. Pont, mint az oltásellenesség.

Az egészségügy olyan, amilyen, de attól még az otthonműtés nem megoldás.

nekem ebben igencsak sarkos véleményem van. minden téren

az ismereteim segítettek. meg a józan eszem.

Hollandiában is vannak halálesetek, de ők nem tesznek feljelentést, mert az élet velejárójának tartják.

hogyne,csak elég szigorú szabályok vannak,és a középpontban a biztonság áll. a legkisebb komplikáció felmerülésénél azonnal kórházba küldik a kismamát

jó, olyat olvasni,akit még nem vakított el a fanatizmus

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában