Bokros: Gyurcsány Ferenc becsapott

2018. január 17. 19:21
„Szeptemberben sem voltunk jelentékenyebbek. Semmi nem történt azóta. Csak négy hónapot elvesztettünk”

Mi lesz Bokros Lajos politikai karrierjével, és mi lesz az általa vezetett Modern Magyarország Mozgalom sorsa? Erről beszélgetett Rónai Egon kedd este a volt pénzügyminiszterrel az ATV studiójában.

Bokros szerint a MoMának nincs más választása, mint egyedül elindulni a választásokon. A párt közgyűlésén, szombaton Bokros azt fogja javasolni, hogy minél több helyen önállóan induljanak el április 8-án, és országos listával fussanak neki a választásoknak. A pártelnök szerint ezzel lehetőséget akarnak adni a nem baloldali, liberális-konzervatív érzelmű választópolgároknak.

Miután a MoMa és a Gyurcsány-féle DK közötti választási megállapodás meghiúsult, Bokros arról beszélt, hogy pártja „be lett csapva”. Szerinte ha Gyurcsány úgy gondolja, hogy a MoMa jelentéktelen politikai szereplő, akkor nem kellett volna ahhoz ragaszkodnia szeptember elején, hogy a két párt közösen induljon. „Akkor sem voltunk jelentékenyebbek. Semmi nem történt azóta. Csak négy hónapot elvesztettünk” – ecsetelte.

Ugyanakkor Bokros szerint nem gondolhatja senki komolyan, hogy amikor a MoMa-vezér a legutóbbi főpolgármester-választáson 36 százalékot ért el, azok a voksok mind a DK-tól folytak be. 

Bokros úgy vélte, Gyurcsány Ferenc „becsapta” őt azzal, hogy azt ajánlotta fel, hogy a pártelnök induljon a DK listáján. Ugyanakkor azt már akkor is tudta, hogy ennek nincsen realitása, a két pártnak muszáj külön indulni – vélekedett. Szerinte a szétválás oka, hogy a DK az MSZP-vel való tárgyalások során „kevesebbet kapott, mint remélt”, és ezért sehol sem akar más párt jelöltje javára visszalépni.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Semmi nem történt azóta", hát pontosan ez a probléma gyökere.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés