És még miért ne csukják le Geréb Ágnest?

2018. január 11. 12:13

Balavány György
HVG
Geréb szenvedélyes tudatossággal ment szembe a törvénnyel, minden figyelmeztetést és eltiltást semmibe vett, és ennek halálos áldozatai lettek.

„Nem tudom, van-e még ilyen érv, ha igen, a kommentelők vagy a válaszcikk-írók majd felsorolják. Mindenesetre a makacs és gonosz tények a következők: 2003-ban egy illegálisan levezettet szülés közben – légzési elégtelenség miatt – eszméletét vesztette Geréb keze alatt egy csecsemő, mivel beleszorult a szülőcsatornába. A kicsinek aztán leállt a szíve. Kórházban azonnal újra lehetett volna éleszteni, de ez csak a kiérkező mentőknek sikerült. A késedelem miatt a baba súlyos agykárosodást szenvedett, és fél év múlva meghalt.

A következő esetben egy túlhordott magzat anyukája került életveszélyes állapotba – majdnem kivérzett. 2007-ben a dúlát eltiltották a szülések levezetésétől, mégis folytatta, és ennek újabb csecsemő esett áldozatul: az újra és újra megerősített szakértői állásfoglalás szerint egy rosszul alkalmazott fogással kitörte a baba nyakát kiemelés közben.

A szülész a legutóbbi tárgyaláson is azt hangsúlyozta, hogy nem vállal semmiféle felelősséget a tragikus esetekért. Geréb szenvedélyes tudatossággal ment szembe a törvénnyel, minden figyelmeztetést és eltiltást semmibe vett, és ennek halálos áldozatai lettek. Ha valaki fittyet hány a törvényre, olyan útra lép, aminek bizony ilyen vége is lehet. Gerébnek nem azért kell börtönbe mennie, mert egy törékeny szabadságharcos, hanem halált és maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Évek óta ez az első normális viszonyulása a valósághoz Balaványnak.

Hacsak nincs egy hasonmása,ő lehet.

Már 2012-ben elítélték. Ez a mostani csak helyben hagyta az előzőt.

Azért elolvashattad volna a HVG újságíróinak a cikkeit is, amit Geréb Ágnessel készítettek.

Például: http://hvg.hu/itthon/20130505_..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés