Lejárt szavatosságú potencianövelővel házal az MSZP

2018. január 9. 16:22

Csepregi János
Reflektor blog
Ez akár egy bulvárcikk címe is lehetne, de nem az.

„Ez akár egy bulvárcikk címe is lehetne, de nem az. Az MSZP ugyanis úgy rúgja be a kampánymotort, hogy az oldalkocsi adja a másikat. A Botka-buktatás óta időnként fura manőverekbe kezdő pártfosszília, úgy látszik, ébredezni kezd, de jó kérdés: mindez vajon hasznára lesz-e bárkinek is?

Botka legendás fel-, majd letűnése egész biztosan mérföldkő volt az MSZP életében, egy agilis, idealista, a saját pártja valós állapotával és belső viszonyaival tisztába nem lévő lánglelkű harcos – ez nem cinizmus – legalább őszintén akart valamit. Persze az ultimátum meg a nagylelkű ajánlat elsőre is életszerűtlen és megdöbbentő volt, de ahhoz nem férhet kétség, hogy legalább a szándék nem hiányzott. Botka szerette volna az egykori állampártot érdekesebbé, hatékonyabbá tenni, nem akart megelégedni azzal, hogy az MSZP egy koncepciótlan, sótlan, leginkább saját és a Magyar Népköztársaság (ezek azért jelentős mértékben egybeesnek) múltjában rekedt formáció, ami elketyeg még egy darabig, de valós súlya – tartalom helyett – már csak százalékokban mérhető, ráadásul lassan azokat is két kezén megszámolhatja a választó.

Botka jött, megbuktatták, ennyi a történet. Nem kellett ehhez nagyon külső ellenség, simán megoldható volt a dolog belülről is. A Tarjányi Péter és Lattmann Tamás nevével fémjelzett Magyar Progresszív Mozgalomról pedig múlt héten derült ki, hogy már le is húzták a rolót.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés