Vona miért nem bontja ki a valóság minden részletét?

2018. január 5. 13:15

Zöldi László
Médianapló
Vajon érdemes-e politikusként komolyan venni Vona Gábort?

„Miközben érdeklődéssel adóztam a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének, hirtelen elakadtam az olvasásban. Arra a kérdésre ugyanis, hogy »A Jobbik demokratikus párt-e?«, ezt találta mondani: »Mindig is az volt.« Nem szoktam ok nélkül firtatni a politikusok szavahihetőségét, mindazonáltal a rendszerváltás óta gyűjtöm a legjellemzőbb mondataikat, és beugrott, hogy mintha Vona Gábor nem bontotta volna ki a valóság minden részletét.

A hazugság eufemisztikus (enyhítő, szépítő) körülírása a 2006-ban még szocialista Gyurcsány Ferenc nevéhez fűződik. Pártja megnyerte az országgyűlési választást, az ígéretek megvalósítása helyett azonban megszorítások következtek. S hogy az idézendő textust elhelyezhessük a korabeli kontextusban, zárt körben már elhangzott az őszödi beszéd, de még nem szivárgott ki. E köztes helyzetben vallotta be Gyurcsány miniszterelnök: »A kampányban nem hazudtam, de nem bontottam ki az igazság minden részletét.« (Népszabadság, 2006. június 28.) Van szakirodalma a politika és a hazugság viszontagságos kapcsolatának, ezúttal mégis beérem Vona Gábor 2012. január 28-án megjelent eszmefuttatásával. A Magyar Távirati Iroda szerint ezt mondta a pártjáról: »Nem vagyunk kommunisták, nem vagyunk fasiszták, nem vagyunk nemzeti szocialisták, de demokraták sem vagyunk.«

Az akkori és a tegnapi gondolata között ellentmondás feszül. Vajon érdemes-e politikusként komolyan venni Vona Gábort, ha úgy került szembe hajdani önmagával, hogy elfelejtette feloldani (megmagyarázni) az ellentmondást?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meg a Zazri 18 vállalással...

Na, ugye! Még az ex Népszabadságos újságíró is milyen népszerű!

Bizony, mindezt ugye konkrétan a parlamenti választás előtti utolsó komoly időközin, egy megyei jogú város polgármesteri székéért (ezen a szinten mindig pártjelöltek versenyeztek/versenyeznek).

És akkor megint idézzük egy másik, szintén a mai napig "jobbikosként" kommentelő nicket, aki 2010-ben még azt írta, idézem:

""==T== 2010. április 26. 19:42

Mellesleg ha a Fidesz együttműködik az emeszpével és az elempével, azt szerintem a Jobbik meg fogja köszönni:)"

Továbbá azt írta, hogy az LMP az valójában a "szadesz", "aljas, demagóg társaság", amelyik tele van "falvédőkkel" [sic!].

***

Igen, ez bizony a "felköp ás alááll" minősített esete. :)))))))))))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés