DK: Kétszáz milliárdot osztott szét a kormány az ünnepek alatt

2018. január 4. 13:10
A Gyurcsány-párt szerint nem a közjó érdekében kapott ad pénzt a kormány stadionokra, termálvizes ló-rehabilitációra, a Magyarországi Református Egyháznak, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemnek, vagy a csepeli gimnáziumnak.

A kormány az ünnepek előtt újabb 200 milliárd forintot osztott szét a hozzá közel álló határon túli szervezetek, egyházak, illetve a labdarúgás támogatására – jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Ez is azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormány a közpénzeket nem a közjó érdekében, a szociális rendszer, az egészségügy és az oktatás fejlesztésére, az ország modernizálására, hanem önös érdekei mentén használja fel – közölte Niedermüller Péter.

Hozzátette, hogy amennyiben a demokratikus ellenzék alakíthat kormányt 2018-ban, az ország fejlesztésére fogják fordítani az adófizetők pénzét.

Mint elmondta: a kormány az ünnepek előtt elfogadott rendeletek szerint 30,7 milliárd forintot juttat a Magyarországi Református Egyháznak, illetve, miközben az állami egyetemek súlyos gondokkal küszködnek, 8,2 milliárd forint jut a Pázmány Péter Katolikus Egyetemnek.

Továbbá jelentős támogatást kapnak határon túli egyházi szervezetek: 27 milliárd forintot az Erdélyi Református Egyházkerület és 1,5 milliárd forintot a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség. A Kárpátaljai Magyar Főiskolákért Jótékonysági Alapítvány 2,2 milliárd forint magyarországi költségvetési támogatásban részesül – sorolta.

Ugyanakkor – folytatta – továbbra is jelentős összeg, 37 milliárd forint megy el a labdarúgásra. A többi között a nyíregyházi stadion építésére és határon túli klubok, a dunaszerdahelyi, a révkomáromi, a munkácsi és a csíkszeredai támogatására is.

Hozzáfűzte, hogy még „termálvizes ló-rehabilitációra is 2,2 milliárd forintot fordít a kormány, 5 milliárd forintból fejlesztik a Németh Szilárd fideszes politikus szűkebb pátriájához tartozó csepeli gimnáziumot és 1,4 milliárd forintot kap a kormányhoz közel álló Előretolt Helyőrség Íróakadémia” – mondta Niedermüller Péter.

Kérdésre válaszolva viccesnek nevezte, hogy a Fidesz a híveihez fordul a választások közeledtével anyagi támogatásért. Szerinte ennek nem a pénzhiány az oka, hanem a párt így is aktivizálni kívánja a szavazóit.

(MTI)

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megértem Gyurcsány fájdalmát, nem Ő ülhet a pénzes ládán, nem Ő osztogathat a kiéhezett baráti klientúrának, jut nemzeti értékekre is.

A hazaáruló, muszlim bérenc Niedermüller pedig ezt a fájdalmat próbálja meg az országért aggódó politikus arcképébe szerkeszteni.

Ideje lenne már a DK-nak is oszlani. Főleg a vezetőinek.

"A Niedermüllert meg még nem is vizsgálták"

Átvilágították, de csak sötétséget találtak benne.

"Hol született, micsinált, ki az anyja?"

Anyja nincs, apja ismeretlen. Lehet, hogy tombolán nyerték.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés