A demokratikus jogállam alapjait veszélyezteti Juhász Péter az ÁSZ szerint

2018. január 4. 9:02
„Az ÁSZ jó hírnevét sértő politikai nyilatkozatok a magyar demokratikus jogállam alapjait veszélyeztetik” – így válaszolt Juhász Péter vádjaira az Állami Számvevőszék.

Közleményt jelentetett meg szerda este az Állami Számvevőszék szerda este, melyben nyugalomra inti az ÁSZ által megbírságolt Együttet, és leszögezi, eljárása során betartotta a vonatkozó törvényi előírásokat. 

Az ügy előzménye, hogy szerda délután Juhász Péter, az Együtt elnöke keveredett szóváltásba az ÁSZ szóvivőjével, Horváth Bálinttal – Juhász azt kifogásolta, hogy az ÁSZ pártfinanszírozásként értékelte egy Együtt-párttag befizetését, a Számvevőszék azonban a jogszabályok szerint nem nézhet bele más pártok taglistáiba. Juhász érdemi választ akkor nem kapott a szóvivőtől, aki többször is csak annyit jelentett ki, hogy az ÁSZ a vonatkozó törvényi előírások alapján járt el.

A szerda esti közleményben az Állami Számvevőszék nyugalomra intette és felszólította Juhász Pétert, hogy „tartózkodjon a valótlanságok terjesztésétől”. Egyúttal kijelentették: átvették az Együtt észrevételeit, majd a lehető leghamarabb jelentést hoznak nyilvánosságra a párt ellenőrzéséről.

Az ÁSZ ismét hangsúlyozta, eljárása során betartotta a vonatkozó törvényi előírásokat, egyúttal pedig emlékeztette Juhász Pétert, hogy nem vesz részt politikai küzdelmekben és nem mérlegel politikai szempontokat. Hozzátették: visszautasítják a politikai indíttatású befolyásolási, és fenyegetési kísérleteket.

A közlemény szerint a Juhász Péteréhez hasonló kijelentések a közbizalom aláásására alkalmasak. „Az ÁSZ jó hírnevét sértő politikai nyilatkozatok és valótlanságokat tartalmazó közlések a magyar demokratikus jogállam alapjait veszélyeztetik” – tették hozzá. 

(MTI Országos Sajtószolgálat)

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzék ördögi kört vizionál : a demokratikus intézményeket pártemberek irányítják , de szerintük a jog sem segít , mert a jog is a kormány ellenőrzése alatt van . Ez azonban az ő kudarchelyzetük szubjektív kivetítése , mert a valóság az , hogy az ellenzék politikája impotens , választhatatlan , de ők ezt nem ismerik be - mert továbbra is a politikából akarnak megélni - , hanem a körülményeket hibáztatják .

Vagy egyszerűen válaszolni kellett volna a kérdésre, hogy honnan tudja az ÁSZ, hogy kik az Együtt tagjai.
Erre még nem gondoltál??????? Mert ez lenne a legtisztább cáfolat.
Merthogy a taglistához még az ÁSZ-nek sincs hozzáférése, mégis csak azt szajkózták, hogy "törvényesen jártak el" de nem cáfolták Juhász szavait hogy hozzáfértek a tagok listájához, mint ahogy a mostani sajtóközleményben sincs egy betű konkrétum sem.

Feljelentést pedig azért nem fog tenni az ÁSZ, mert akkor a bíróságon kéne válaszolni Juhász vádjaira, az meg kínos lenne, mert ott már nem lenne elég az, hogy "az ÁSZ a törvények szerint járt el".

Személyeskedsz, de az egyszerű kérdésre nem válaszolsz.
Amúgy Veres elvtárs sunyítása mennyiben menti fel a most lapító pénzügyminisztert??

Aztán még a kérdést feltevő a szerencsétlen fasz...

„Az ÁSZ jó hírnevét sértő politikai nyilatkozatok a magyar demokratikus jogállam alapjait veszélyeztetik”

Mindentől függetlenül ez erős mondat az ÁSZ részéről...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés