Volt öt jó perc

2018. január 2. 7:44

N. Kósa Judit
Népszava
Tegye fel a kezét, aki legalább egy fél mondatot képes felidézni Áder János újévi köszöntőjéből!

„Tegye fel a kezét, aki legalább egy fél mondatot képes felidézni Áder János újévi köszöntőjéből! Ami engem illet, hallottam élőben, aztán még el is olvastam. Mégis, ha megnyúznak sem tudnék belőle három összefüggő szót felmondani.

És ez így van rendben. Egy elnöki köszöntő ma ideális esetben pontosan ilyen: derűs, bizakodó, megnyugtató és messzemenően semmitmondó. Kell bele családi szeretet, hazaszeretet, jövőbe vetett hit, a békesség kívánása, a siker óhajtása. Aktuálpolitikából ne jusson bele több, csak annyi, hogy legyen elegendő bölcsességünk »a személyes döntésekhez, a közös választásokhoz«. A vájtfülűek majd erre is felkapják a fejüket, hogy ohó!, a többiek meg bólogatnak, hogy na, a bölcsesség, az mindig jól jön.

Mondom, egy elnöki köszöntőnek most ilyennek kell lennie. Karakteres elnök persze karakteresebbet mond, Göncz Árpád sosem hagyott volna ki valami olyat, amit a derűs, nagypapás pillantás ellenére összerezzenve könyvelt el a lelke mélyére az ember; Sólyom László szavait pedig az augurok elemezték napokig, kinek üzent ezzel, kit intett azzal. De egy szürke, a hatalom árnyékéban matató elnöktől egy ilyen szónoklat teljesen rendben van: hajrá, magyarok – csak lényegesen intelligensebben előadva, mint ahogy a főnök szokta.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hat Adernek a "fel te bunkocska, te draga, fel, te ehes proletarral" kellett volna inditania, arra Judit is nagypapasan remegett/kapta volna fel a fejet - ugyanis nincs meg negy eve _ezekre_!

Ne fogadjunk el több pézt Brüsszeltől!

Vagy nem ezt mondta?

N. Kósa Juditnak a kurva országozó miniszterelnöki beszéd és a 23 millió románnal riogató nemzetegyesítő beszéd tetszik.

Tegye fel a kezét az, akit ebben az országban érdekel, hogy mit mond ez a drága N. Kósa Judit!? :)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés