Végjátéktaktika a baloldalon

2017. december 30. 14:19
Katona Mariann
Magyar Nemzet
Hiába a jelentős csavarok, továbbra sem egyértelmű, hogy a baloldal pártjai mire jutnak a végén.

„Habár Botka László őszi visszalépésével elhárult az akadály, hogy közös lista legyen a baloldalon, a DK mégis egyértelműen kihátrált mögüle. Nyíltan kimondta: önálló listát állítanak, és meg is tették. Nem mellékes, hogy a közvélemény-kutatások szerint a DK egyedül is képes átlépni az ötszázalékos parlamenti küszöböt, vagyis önállóan is bejuthat az Országgyűlésbe, és frakciót alapíthat. Az év utolsó hónapjaira ráadásul egyre csökkent a különbség a DK és az MSZP között, vagyis még az is felvetődhetett, hogy a szocialisták további mélyrepülése esetén Gyurcsány Ferencék még meg is előzik őket.

Vannak a fent leírt manőverezéseknek már most egyértelmű vesztesei is. Az Együtt kitart az önállósága mellett, úgy viszont aligha jut be a parlamentbe. Legfeljebb abban bízhatnak, hogy egy-egy jelöltjük egyéniben győzni tud, persze ha mások nem indítanak ellene másik esélyest. A Fodor Gábor vezette Liberálisok együttműködnének, de érdemben még senki nem számolt velük, hiszen szavazót alig vonzanak.

Hiába a jelentős csavarok, továbbra sem egyértelmű, hogy a baloldal pártjai mire jutnak a végén. A jelenlegi állás szerint ott tartanak, hogy a 106 egyéni választókerületben csak egy baloldali képviselőjelölt indul a kormánypártival szemben. Igaz, az ellenzékből ott lesz még – nagy eséllyel – egy LMP-s, egy momentumos, illetve egy jobbikos jelölt is. Az viszont még kérdéses, hogy a pártlistákból hányat lehet majd látni a szavazólapon. Várhatóan február közepéig, végéig van még idejük ezeken a kérdéseken alkudozni, utána hivatalosan is be kell jelentkezni a választásra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy ilyen összegzést fél óra alatt lazán összehozok, de minek?

Végjátéktaktika a Simicska-Nemzetnél.

Az ellenzék kulisszák mögötti marakodása már most elő-elő bukkan , holott kifelé nagyon szeretnék az osztatlan-egységes-optimista tömb benyomását kelteni . Talán a legnagyobb gondjuk , hogy a szerintük a győzelmükhöz szükséges és remélt 60-70 egyéni kerültben sem tudnak majd megegyezni , mert senki nem akar majd eleve vesztes körzetet átvenni , s minden ellenzéki párt a biztos győztes körzetekben szeretné a saját pártja jelöltjét befuttatni . Vagyis : túl sok az eszkimó , kevés a fóka . Arról nem is szólva , hogy az alattomos Fegyenccel való egyezkedés végzetes lehet bármely pártra .

Válaszok:
GregDzsi | 2017. december 30. 20:09

Neked is áldott , boldog Új Évet kívánok !

"biztos győztes körzetek"
Biztos? Többes számban? Á, dehogy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés