Liberálisok: Legyenek petárdamentes övezetek!

2017. december 28. 12:15
A Liberálisok mértékletességet kérnek a szilveszteri pirotechnikai eszközök használatában – közölte a párt elnökhelyettese csütörtökön.

Sermer Ádám, az ellenzéki párt elnökhelyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján – a Liberálisok politikusainak kutyái jelenlétében – kiállt a háziállatok védelme mellett, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a szilveszteri petárdák, tűzijátékok és más látvány-pirotechnikai eszközök veszélyforrást jelentenek számukra.

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője „petárdamentes övezetek” létrehozását javasolta, kifejtve: egy olyan online térkép jöhetne létre, amelyen bárki bejelölheti, ha a kutyája érzékeny az ilyen hangokra, és ezekben a zónákban szigorúbbak lennének az ellenőrzések. A politikus kiemelte: a Magyarországon élő 2,5 millió kutya jelentős hányada még nem rendelkezik chippel, noha ezen eszköz segítségével percek alatt meg lehet találni az elszökött állat tulajdonosát.

Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának elnöke pedig azt közölte: fenntartják azon javaslatukat, hogy állatvédelmi pontokat kell létrehozni. Ez azt jelenti, hogy a főváros minden kerületében az önkormányzati infrastruktúrát használva működhetnének állatmentő civil szervezetek, és ezekre a pontokra például a talált kutyákat is be lehetne vinni.

(MTI)

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, miután a petárda hivatalosan tiltott eszköz, ez így elég nagy butaság, a jó szándék ellenére is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés