Lepapíroznák a szexet Svédországban

2017. december 21. 14:59
Ha a szexelni akaró felek nem egyeznek bele kifejezetten az aktusba, júliustól kezdve potenciálisan perelhetőek lesznek nemi erőszakért a svéd baloldali kormány új törvénye szerint.

Egyértelmű megállapodást kell kötniük a szexelni akaró feleknek júliustól Svédországban a baloldali kormány javaslata szerint – írja a Die Welt és ennek nyomán a Breitbart. A két félnek kifejezetten igent kell mondania a szexre szóban, de a biztonság kedvéért akár írásba is foglalhatják a kölcsönös beleegyezést.

A törvény mindenkire vonatkozna: a régóta együtt lévő pároktól kezdve a kezdő szerelmeseken át a melegekig és a gruppenszexelőkig.

A ilyesfajta megállapodás hiányában a szexuális kapcsolatba kerülő felek potenciálisan perelhetőek lesznek nemi erőszakért. 

„Az üzenet egyszerű. Meg kell kérdezned azt a személyt, akivel szexelni akarsz, hogy ő akarja-e azt. Ha ebben bizonytalan vagy, akkor hagynod kell. A szexnek önkéntesnek kell lennie” – fogalmazott Stefan Löfven svéd szociáldemokrata miniszterelnök.

Bevezetik a „gondatlanságból elkövetett szexuális erőszak" tényállását is.

A Welt szerint Svédországban jelenleg egyfajta boszorkányüldözés zajlik: nők tömegei jönnek elő akár több éves vagy évtizedes zaklatásos történetekkel, a hírbe hozott férfiakat kirúgják a munkahelyeikről.

Az új szabályozást a Metoo-kampány inspirálta. A törvényt nem előzte meg semmiféle érdemi vita, azt minden parlamenti párt támogatja, a médiában konszenzus övezi azt.

Az Aftonbladet napilap egy szerzője írt egy kritikus cikket a témáról, amelyben a sztálini tisztogatásokhoz hasonlította a jelenséget. Őt is kirúgták.

A Welt arról ír: a svéd kormány pedagógiai szándékkal támogatja a törvényt, hogy átalakítsa a férfiak gondolkodását, akiknek „meg kellene tanulniuk”, hogy nem beszélhetik rá a nőket a szexre.

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Szép" új világ !...

Komolyan kérdem: Ekkora probléma a szexuális erőszak Svédországban? Vagy ez is csak egy perverz manifesztációja a baloldal totális kiüresedésének?

"Ha ebben bizonytalan vagy, akkor hagynod kell. A szexnek önkéntesnek kell lennie” "
Rendben, de... a szavak felülírhatják a test őszinteségét?
Elvégre vannak nyilvánvaló jelek, melyek félreérthetetlenek.
Mit jelez, ha a nő észrevehetően kéreti magát, úgymond ez is a játék része alapon?
És egyébként: az érzékenyítő tréning is tilos?

Valahogy úgy, és számítógépes rendszerbe bekötve, a Svéd Királyi Vámőrség regisztrál.
Ha a limitet túlléped: büntetővám.

Az a baj, hogy ez így még mindig nem elég biztonságos - mert mi van, ha kiderül, hogy a másik nem kedvel bizonyos pózokat? Nincs más hátra, alá kell írni a részletes forgatókönyvet is...

Hehe!
A migránsok is törvénykövetők lesznek?

Egyre bizonyosabbnak látszik, hogy a jólét és a liberalizmus keveréke hülyévé tesz. Európa nyugati része is erre halad, de a svédek már a célegyenesben vannak.

Hol élsz te? Rövidesen lesz erre egy mobilapp, digitális aláírással, és utána az állam által kezelt felhőben fogják nyilvántartani, kivel, mikor és hányszor dugtál.

És a vikingek nemcsak képesek voltak túlélni a zord körülményeket, hanem folyamatosan kirajzva fél Európát elfoglalták.
Tényleg a jólétben hülyültek meg, azt az egyet nem bírják.
Egyszer látnák magukat az őseik szemével.

Ez viccnek is rossz!

Nem látom, hogy a házasságkötés "általános beleegyezésként" lenne értelmezve. Különben is: családon belüli erőszakról még sose hallottál? A svéd állam elkötelezett abban, hogy ezt is kizárja, ezért házastársaknak is nyomogatniuk kell majd azt a mobilappot. Remélem, nem vagy olyan mucsai tahó, hogy kifogásold?

Érdmes azonban a rendszert tovább gondolni. Egy szexuális aktusnak nem csak az egésze lehet erőszakos, hanem menet közben is fölmerülhetnek olyan momentumok, amiket az egyik fél túlzásnak talál, és ezt esetleg jelzi is valahogy szegény, csak a másik fél (nyilván a férfi, mert ugye ő az aktív fél) nem veszi figyelembe.

Szükséges ezért egy-egy képernyőt telepíteni minden svéd hálószobába, amely folyamatosan filmezi az aktust, és egy mesterséges intelligencia menet közben kiértékeli a felek kommunikációs jelzéseit. Világíthatna egyszerűen zöld lámpa, sárga lámpa és piros lámpa annak megfelelően, hogy minden rendben van-e, vagy a férfi már kezdi túlzásba vinni, vagy egyértelműen tilosba tévedt.

Tartok azonban attól, hogy végső soron ez is elég megalázó a női nemre nézve. Ezért a harmadik és tökéletes verzióban magával a mesterséges intelligenciával szexelhetne mindenki. Ha pedig egy erre biológiailag képes személy - nevezzük mondjuk menstruátornak - gyermeket szeretne, akkor a férfivel szexelő intelligens gumibaba beépített jégszekrényéből ki lehetne emelni a lefejtett ivarsejteket.

Természetesen mindez elképzelhetetlen az állam szerető gyámkodása nélkül, dehát nem élünk a Középkorban!

Sőt, egy továbbfejlesztett app akár figyelmeztetést is adhat a házastársaknak, hogy "figyu, elhanyagolod asszonypajtást!"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés