Liberálisok: Beszélni kell a fű legalizálásáról

2017. december 7. 9:28
A kannabisz legalizációjáról tartott rendezvényt a Magyar Liberális Párt. A párt elnökhelyettese, Sermer Ádám elmondta: bár ma a többség az információhiányból fakadóan elutasítóan viselkedik a legalizálással szemben, nem lehet tovább a szőnyeg alá söpörni a felmerülő kérdéseket.

Sermer Ádám nyitotta meg a kannabisz orvosi és általános legalizálásáról, valamint dekriminalizációjáról szóló rendezvényt, melyet a Legalizálj! kampány fontos elemeként szervezett meg A Liberális Magyarországért Alapítvány, a szakma kiemelkedő képviselőinek részvételével – olvashatjuk a Magyar Liberális Párt közleményében. A párt elnökhelyettese köszöntőbeszédében bejelentette, hogy a Nemzeti Választási Bizottság befogadta a Liberálisok által feltett új, szakmai egyeztetésre épülő népszavazási kérdéseket.

 A kerekasztal-beszélgetés résztvevői – Dr. Szemelyácz János addiktológus, főorvos, dr. Felvinczi Katalin a Magyar Addiktológiai Társaság főtitkára, Sárosi Péter drogriporter, dr. Móró Levente drogkutató, valamint Szelestei Miklós, a Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület elnöke – az egyik legsürgetőbb, változtatásokat igénylő vetületként kiemelték, hogy a kannabisznak jelentős szerepet kellene játszania az orvostudományban. Elhangzott, hogy folyamatosan bővül azon országok köre, melyek felismerik a szer szükségességét az orvoslásban.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy fontos lenne végre Magyarországon megteremteni azt a jogi keretet, amely nem a büntetésben látja a megoldást. Ehhez hatékonyabb információátadásra lenne szükség az oktatásban, valamint arra, hogy odafigyeljünk azokra az európai és amerikai fejleményekre, amelyek utat nyitnak a legális piacnak – hangsúlyozták a résztvevők, akik szerint erre azért is lenne szükség, mert a legalizált piacon pontosan lehet tudni, hogy mit vesz a vevő, valamint alkalmat adna arra is, hogy magát a fogyasztást szabályozza. Sajnos Magyarországon sem az oktatásban, sem a politikában egyelőre nem ezt az utat járjuk: a jelenlegi kormány minden nemzetközi tapasztalattal és tendenciával szembemenve, továbbra is kitartóan kriminalizálja a fogyasztókat – jelentették ki.

Sermer Ádám azzal a gondolattal zárta a rendezvényt, hogy bár ma a többség még előítéletesen, és az információhiányból fakadóan elutasítóan viselkedik a kannabisz legalizálásával szemben, a Legalizálj! kampány hatására már most sem lehet tovább a szőnyeg alá söpörni az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdéseket. A rendezvény iránti érdeklődés, valamint a szakértői álláspontok is bebizonyították: beszélni kell, sőt, minél szélesebb körű társadalmi diskurzust kell nyitni a kannabisz legalizációjának vetületeiről – zárul a közlemény.

(OS-MTI)

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Melegek itt, füvesek ott, Európa megérett a muszlim világra.

Támogatom, hogy tűcsere-program és hasonló marhaságok helyett a kerüljön legalizálásra a legkevésbé egészségkárosító drog, és egyszersmint váltsa ki a jóistentudja milyen összetételű partidrogokat is.

Ne legyünk naívak, amelyik hülyegyerek be akar tépni az be fog. Csak nem mindegy, hogy közben vigyorogva ül a széken órákig és nem csinál semmi hülyeséget, vagy megöli magát valami szar kotyvalékkal, esetéleg végigfertőz másokat egy használt tűvel.

Kellenek az ilyen hírek, nehogy gyengüljön az immunrendszer.

Az aljasság mindig így KEZDŐDIK : először csak - hisz ez oly ártatlan... - beszéljünk róla / még nem merik nyíltan követelni az aljasságot / . Ugyanezt a módszert írja le a Teremtés könyve , ahogy az ördöggel először "csak" szóba elegyedik az ember...

Érdekes, Zachert nem hívták meg. Vajh miért...

https://youtu.be/tC7MoL0K3OQ

Ajánlom mindenkinek, mielőtt bármit is dönt.
Egyetlen spanglival kezdődött....

Karesz végakarata
magyar dokumentumfilm, 44 perc


Leírás:
A Gáspár család önzetlen és önkéntes közreműködésével, valamint a felajánlott családi filmanyag felhasználásával készült film a droghalálban elhunyt 21 éves Gáspár Karesz leépülésének folyamatát követve a szenvedélybetegségek elhatalmasodásának okait tárja fel. Mindezeken túl bemutatja azt is, hogy a drog rabságából sokszor a legjobb szándékkal sem tud szabadulni a beteg. Erre utal Karesz édesapjának a filmben elhangzó vallomása is, amely a film készítése során vállalt személyes közreműködést eképpen indokolja. "- A droghalálban elhunyt fiam, a Karesz, tiszta pillanataiban gyakran mondogatta, hogy ő úgy szeretne segíteni "testvéreinek", akik olyanok, mint ő, akiket egyszer szintén rabul ejtett a heroin és nem tudnak tőle szabadulni. Számomra ez Karesz végakarata, amelyet teljesítenem kell."
Gáspár Károly.

Beszélhetünk róla: ellenzem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés