„Magyarország legnagyobb problémájáról” beszélt Vona a cseh sajtónak

2017. december 4. 13:27
Nem az illegális bevándorlás, hanem a fiatalok kivándorlása Magyarország legnagyobb problémája – nyilatkozta Vona Gábor, egy interjúban, melyet hétfőn közölt a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap.

Magyarország legnagyobb problémája nem az illegális bevándorlás, hanem a magyar fiatalok kivándorlása  – vélekedett Vona Gábor, a Jobbik elnöke abban az interjúban, amelyet hétfőn közölt a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap. Az ellenzéki pártelnök úgy véli: Orbán Viktor kormánya azt szeretné, hogy a választási kampány egyetlen témája a bevándorlás legyen. 

„Eközben azonban az történik, hogy több mint félmillió fiatal magyar állampolgár távozott Nyugat-Európába, Nagy-Britanniába, Németországba, Ausztriába. A mai Magyarországnak ez a legnagyobb problémája” – szögezte le. Vona Gábor szerint ez azért történik, „mert (a fiatalok) nem látják értelmét annak, hogy Magyarországon éljenek”. A politikus úgy látja, hogy a magyarországi demokrácia csak kirakat, színjáték, tartalom nélküli csomagolás. Bár látszólag minden demokratikus intézmény létezik, azok vezetői nagyon hamis játékot játszanak. „És mindennek az élén Orbán Viktor áll” – vélekedett a politikus. 

Orbán azt állítja, „illiberális demokráciát” épít. Bár nehéz megmondani, hogy mire gondol, a tények önmagukért beszélnek. A legfőbb ügyész például semmit sem tesz a korrupció ellen, holott ez lenne az egyik legfőbb feladata – állapította meg Vona Gábor. „Ha tehát azt kérdezi, melyek Magyarország legnagyobb problémái, akkor a társadalom szempontjából ez a tömeges kivándorlás az országból, míg politikai szempontból a demokrácia hiánya” – jelentette ki Vona Gábor. Az ellenzéki pártvezető azt mondta, hogy a Jobbik nem akarja kiléptetni Magyarországot az Európai Unióból, és kizárja a koalíciót a Fidesszel vagy a volt baloldali kormánypártokkal. Amennyiben pártja sikerrel szerepel a választásokon, akkor koalíciós partnerként csak az újonnan alakult pártok jöhetnek számításba. Vona Gábor szerint – bár jelenleg a Fidesz a legnépszerűbb párt –, nagyon nagy a bizonytalanok aránya, így a választási preferenciákat az utolsó három hónap kampánya fogja meghatározni.   

(MTI)

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szálasi is egy skizofrén személyiség volt, Vona miért különbözne tőle, mint szellemi örököse?

Egyébként meg csak azt mondta fel, amit Heller Ágika a kezébe nyomott. Csak az a döbbenetes, hogy egy nácit is egy zsidó értelmiséginek kell felépítenie. S ez a Vona az LMP, és a többi balliberális kebelbarátja. Istenem....

Ugye már kimondhatja mindenki, hogy Vona egy beépített áruló!
Azért ekkorát nem lehet "változni, hogy szószerit azt nyilatkozza, mint Kunhalmi Ágnes, és a balliberális oldal, de szinte minden témában. Csak azt nem értem, hogy miért nem hívnak össze egy rendkívüli kongresszust, ahol páros lábbal lehetne........

Ha sikerrel szerepel Zazri akkor minek Momentum a koalába?

Rizikós üzletbe fektette a pénzét! :)))

"amennyibben szent ügyünk képviseletére a Jobbik országos elnökségének kétharmados döntése szerint alkalmatlanná válok, úgy képviselői mandátumomat azonnal visszaadom"

Megoldotta. Akik nem értenek egyet azokat eltávolította. Rákosi ideológia.

Vona alaposan megdolgozik a pártja széthullásáért és azért a tízenvalahány százalékáért.

Tunya mindig is pufajkás volt. Bibliája a BAL-RAD.

Hova tart a Vona vonat?
???
A BAL-LIB Nemzetközi vasútállomásra.

Vona legnagyobb problémája, hogy sikerül-e belülről lemondani?

Az engem nem hidegen hagy, hogy Romániából hányan mentek ki idénymunkásnak, az viszont érdekel, hogy a korábban hozzám járt (gázos) fűtésszerelőből egyet sem találtam már itthon, szerencsére előkerült egy ötven körüli, aki már nem akart kimenni. Ráadásul a lányom (egyházi)gimnáziumi osztálytársai közül is egyre többről hallom azt, hogy valahol Németországban él, és mind egyetemet végzett, nem mosogatnak hanem tanítanak vagy bankalkalmazottak.

Válaszok:
Gregorius | 2017. december 4. 17:41

Hasonló, a Toyotám oldalába augusztusban belement valaki (nem sajáthibás kár..) Nem volt elég karosszériás a szervízben, október végére lett kész.

Sorry " a nemet bent felejtettem"....

Mérnök vagyok nem makroközgazdász. Talán, ha a jogszabályaink nem változnának annyira gyakran, az embereknek, vállalatoknak tisztább képe lenne a jövőről és inkább maradnának. A devizahitelt nem is említem, szerintem sok ember annak a terheit fizeti külföldről.

Vegyész, aki a vízhez, villanyhoz hozzányúl, a gázhoz viszont nem, mert nem kockáztatok, bármennyire is ismerem egy fűtésrendszer felépítését, kazánostól. ( Se gyakorlatom, se spec. szerszámom.).... A másikkal kapcsolatban annyit, hogy itt egy ország rendszerében kell gondolkodnia egy szakértői csoportnak, ami sokkal bonyolultabb dolog, mint egy műanyagtermék kompaundálása, optimalizálása. Kíváncsi lennék arra, hogy az Ország Költségvetésében hányan igazodnának ki...

Zazrinak nagyobbak a problémái..

Az embernek a fejét gondolkodásra kell használnia, akkor valahogyan kiigazodik....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés