Hamisan szól a vészharang

2017. november 19. 10:34

Putsay Gábor
Magyar Hírlap
A negyvenmilliós német munkaerőpiacon tavaly hétezer gazdasági migránst sikerült munkába állítani.

„Európa lassan elnéptelenedik, szükséges az új munkaerő behozatala, különben elszegényedünk, de legalábbis utcahosszal lemaradunk a globális versenyben. Különösen a versenyképes európai nagyvállalatok kerülhetnek hamarosan végveszélybe ebben az értelemben – ilyen és ehhez hasonló, egyébként igaznak is feltüntethető demagógiával próbálták az Európai Unió prominens politikusai a vállalatvezetőkkel karöltve átmosni a derék és hiszékeny uniós polgárok agyát két évvel ezelőtt, a nagy migránshullám idején, amikor csak Németországba egymillió ember érkezett.

Ennek egyébként a gyakorlati hozadéka az lett, hogy például a negyvenmilliós német munkaerőpiacon tavaly hétezer gazdasági migránst sikerült munkába állítani, ami azért a megkongatott vészharanghoz képest meglehetősen silány eredmény. Persze a valóságban és a realitásokat figyelembe véve nem volt nehéz megjósolni, hogy ez nem lesz olyan átütő siker, de ez az uniós politikai elitet most sem zavarja különösebben. Való igaz, hogy a közeli jövőben ez alakulhat másként is, bár azért csendben megjegyezem, hogy a világgazdaság egészen más irányba halad.

A digitális forradalom ugyanis már megkezdődött, és átrendezi a gazdaságot, a munkaerőpiacot, a termelési szisztémákat, de még a fogyasztási szokásokat is, és ebből adódóan jelentős társadalmi hatásai lesznek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Előbb meg kell őket tanítani késsel-villával enni, németül (svédül, dánul stb) beszélni,munkakultúrát felszedni, más vallásúakat (vagy vallástalanokat) tolerálni.
Ez két-három generáció alatt - elméletileg - lehetséges.
Közben viszont jönnek a többiek és kezdhetik elölről.

Munkaerőt nem bevándorlással biztosít egy vállalat, egy ország, hanem célzott toborzással.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés