Veletek indulunk!

2017. október 22. 13:48

Jámbor András
Mérce
Elindulunk, veletek, egy igazságosabb Magyarország felé, és csak remélni tudjuk, rászolgálunk majd, hogy végigkísérjetek minket ezen az úton!

„4 évvel ezelőtt, amikor összeültünk páran a Bem Mozi kávézójában, hogy van ez a Kettős Mérce blog, és kéne vele valamit kezdeni, valahol a távolban felrémlett a merce.hu lehetősége, de ilyesmiről ott nem is beszéltünk, még csak nem is álmodtunk. Akkor ott arról volt szó, hogy kéne csinálni egy jó blogot, egy baloldali blogot, ami tudna segíteni a körülöttünk lévő mozgalmaknak, és balos, azaz az igazságosság és az egyenlőség értékein alapuló politikai értelmezéseket írni a körülöttünk lévő világról.

Ehhez képest most itt ülünk a Mérce szerkesztőségi irodájában, és ez a cikk már a merce.hu-n jelenik meg.

Ilyenkor kell valami köszönetfélét írni. Mi pedig nem Habony Árpinak, nem valami oligarchának, nem a jóistennek és Orbán Viktornak, hanem csakis Nektek köszönhetjük meg, hogy eljött ez a pillanat. Az elmúlt 2 évben, mióta elindítottuk a Mérce közösségi finanszírozását, több mint 3000 ember adott bele kisebb-nagyobb összeget ebbe a projektbe. És még többen vannak, akik drukkoltak nekünk, vitték a hírünket! Éppen ezért:

Amit itt láttok, az a tiétek. Ezt nem csupán a mi munkánk, hanem a ti támogatásotok építette fel!

(...)

Tehát elindulunk, veletek, egy igazságosabb Magyarország felé, és csak remélni tudjuk, rászolgálunk majd, hogy végigkísérjetek minket ezen az úton!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hú, de el vannak nyomva a baloldali médiumok, csak minden csapból ők folynak...

Válaszok:
emhem | 2017. október 22. 15:11

Magyarázni és érvelni akarnak a buta jónépnek átlag 30 évesen (a szerző a rangidős szerintem).
Nehogy már a telefonos kislány mondja meg a tutit a társadalom nagy kérdéseiben nulla (na jó: 0,5) élettapasztalattal és felkészültséggel.
Vicc az egész.

Izzadtatok négy évig, vagy mi a lószart csináltatok?
Na, pont a ti tempótokra van szüksége ennek az országnak! Az a pár ezer amőbás meg mindenhol jelen van, a Soros-lerakatok ezért fizetik őket.

Megélhetési ellenzéki. Gondolom ez a helyes kifejezés erre a majomra.

Kivel akar menni sehova? Nincs, aki kövesse.

ha neked abból a hírből, miszerint többezer ember adományából összejött ötmillió forint, azt szűröd le, hogy soros fizeti őket, akkor elég reménytelen esetnek tűnsz.

kettősmérce: 5millió forint magánadomány
közmédia: 80milliárd forint adófizetői pénz egy évben. (az 16ezer kettősmérce)
ehhez jön még a tv2, echotv, origo, magyaridők, 888, mandiner, stb. amit szintén az adófizetők tartanak el, akaratuk ellenére.

ugye te sem gondolod komolyan, hogy egyenlők itt az esélyek?

Válaszok:
ThunderDan | 2017. október 22. 16:03

SOKKAL, SOKKAL egyenlőbbek az esélyek, mint mondjuk 1994-1998 vagy 2002 után.

Lásd formagy - még mindig nem teljes körű - felsorolását. Amelyek között komplett országos televíziók, e legolvasottabb netes portálok, a legolvasottabb hetilapok stb. stb. vannak...

1. egyáltalán nem akarom vissza azt a ballib kormányt, úgyhogy tökmindegy, hogy akkor mi volt támogatva.
de ha érdekel, akkoriban (kicsit a baloldal felé lejtve, de) a legolvasottabb sajtótermékekben hirdetett a kormány. nem úgy, mint most.

2. nem egészen értem, mit akarsz mondani ezzel a felsorolással. én olyan médiát soroltam, amik közpénzből élnek meg, te meg olyanokat, amiket nem. az én listámnak rövidebbnek kéne lennie, a tiédnek meg hosszabbnak.
egy hosszabb listát írtam ide, de azt már láttad te is: http://mandiner.hu/cikk/201710..

3. elárulok egy titkot: senki nem adja el a lapját érdektelenség miatt. akkor adja ember a lapját, ha az megéri.
orbán azért tudta ezeket a lapokat megvenni, mert az adófizetők pénzén jóval a piaci ár fölött is tudott vásárolni, és neki még azzal a kockázattal sem kell számolnia, hogy a kormány egyszer csak ellehetetleníti az üzletét. (lásd pl. ringier-axel-springer egyesülés vs népszabadság)
egyik megvásárolt médiumuk sem teljesít jobban pénzügyileg mint mielőtt megszerezték őket. ha nem pumpálna beléjük egy csomó közpénzt orbán, rövid úton csődbe mennének.
a magyar időket meg a 888-at pl. annyira nem olvassa senki, hogy még auditáltatni sem merik.

"Az október 23-i tüntetés elmarad, de a céljaiért tovább küzdünk. A jövő héten tájékoztatást fogunk adni arról, hogy milyen keretek között folytatjuk a munkát a változásért és igazságosságért 2018-ban."

Meg a parlamenti helyekért!
Munkát emlegetnek! Istenkáromlás ez részükről.

Menjetek András, menjetek.....de tényleg menjetek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés