Stohl jobban tenné, ha inkább nem mondana semmit

2017. október 10. 14:02

Schilling Árpád
24
Aggaszt, hogy egy tájékozatlan, stupid, a világtól elzárt, nyelveket nem beszélő, agresszív, idegengyűlölő, infantilizált, fontos dolgokat fel nem vállaló, gyáva közösséggé válunk. Interjú.

„Csak nem szakadunk ki a mókuskerékből. Egyébként erről beszél Orbán Viktor, amikor azt nyilatkozza, hogy nem a nők dolga a politika.

A mellettünk lévő Ausztriában a parlamentben ülő nők nem 3, hanem 33 százalékban vannak jelen. Vannak olyan alapvetések, amelyeket a nők sokkal hatékonyabban képviselnek, mint például az empátia, tolerancia, türelem, kitartás. Nem véletlen, hogy Európában és Ausztriában több polgármesternő van, mert sokkal jobban tudják érvényesíteni a lokális érdekeket, mint a férfiak. Amikor Orbán Viktor azt mondja, hogy a politika undorító, akkor azzal mit mond? Azt, hogy az általa képviselt politika undorító. De lehetne másmilyen is.

Akkor mi a megoldás? Október van, mindjárt nagykabátban kell Molotov-koktélokat dobálnia és zavargásokat szítania. Legalábbis Németh Szilárd erre számít.

Nem fogok Molotov-koktélokat dobálni, itt fogunk élni még jó hosszú ideig, és engem az érdekel, hogy mi lesz azoknak a fiataloknak a jövőjével, akikhez nem jut el az információ a Hoffmann Rózsa által megalkotott iskolarendszer miatt. Aggaszt, hogy egy tájékozatlan, stupid, a világtól elzárt, nyelveket nem beszélő, agresszív, idegengyűlölő, infantilizált, fontos dolgokat fel nem vállaló, gyáva közösséggé válunk.

Ez ma Magyarország?

Igen, szerintem ez van ma, és ennél csak rosszabb lesz. Ez az, ami ellen küzdök, a világ lehet más is. A kormány tudatosan gerjeszti az infantilizmust. Ha valami igazán fontosról akarsz gondolkodni, akkor el kell menned innen. Ez az ország a jelenlegi állapotban nemzetközi szinten egy fiaskó. Fiaskó, mert nem akar együttműködni, mert nem akarja meghallani a kritikát, mert olyan országokkal épít ki viszonyt, amelyek kőkemény diktatúrák, mert nem engedi, hogy a polgárok hozzáférjenek a kortárs politikai témákhoz. Engem a »migránsoknál« jobban riaszt, hogy Orbán Magyarország energiapolitikáját kiszolgáltatja Putyinnak és a hozzá lojális orosz nagyvállalatoknak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Aggaszt, hogy egy tájékozatlan, stupid, a világtól elzárt, nyelveket nem beszélő, agresszív, idegengyűlölő, infantilizált, fontos dolgokat fel nem vállaló, gyáva közösséggé válunk."

Ne már, Árpi! Ki infantilizál itt? Nem a gulyásmarci félék? Esetleg Simicska, aki éjjelente grefitizi tele a saját hirdetőoszlopait?

Ki agresszív itt, Árpi? Esetleg az, aki állandóan FideSSbirkázik? Aki bármilyen választási vereséget képtelen elviselni? Aki veszett dühvel támad mindent, ami magyar, nemzeti vagy keresztény? Vagy az, aki ilyen mondatot képes nyilatkozni, mint az, amit itt tőled idéznek?

Ki a tájékozatlan itt, Árpi? Aki nem képes tudomásul venni még a Soros javaslat (comprehensive plan) létezését sem? Aki nem hajlandó a körúton kívüli Ugarra kiszagolni, hogy személyesen tájékozódjon a "nyelveket nem beszélő" közösség véleményéről?

Ki a stupid itt, Árpi? Akinek a migráció álprobléma? Vagy aki rezsimről, újabban Rákosi féle diktatúráról vizionál? Aki szerint még a Száhel övezet is rohamléptekben hagy el bennünket?

Mik a fel nem vállalt fontos dolgok, Árpi? Az LMBTQ emberek "elnyomása"? A "roma méltóság lábbal tiprása"? A "legsötétebb idők visszatértétől való félelem"?

Schilling egy undorító provokátor patkány. Egyetlen szavát nem vagyok hajlandó elhinni vagy megfontolni. Undorító, alja görény.

Nem húztam én föl magam, csak tűnődtem egyet, sok költői kérdés társaságában.

Az első idézetből lejön, hogy egy alja provokátorról van szó.

Árpi, kár,hogy csak az antiszemitizmus napi szításához tudsz hozzájárulni, de értéket nem közvetítesz.

Hát bizony, ha rajtad múlik "komoly" szerepeket szánsz a nőknek, pl. ordenárét a színpadon a feleségednek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés