Óda a baloldalhoz

2017. október 7. 11:18

Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap
Minden megy a maga útján, nincs már értékrend vagy ideológia, csak nettó kormányellenesség. Ez a valódi program, a többi meg a körítés.

„Eközben a Jobbik idomul a balos divathoz is, nevezetesen a különböző hivatalok és hatóságok lefideszezésének gyakorlatához. Kétségtelenül könnyebb megoldás ez, mint megfelelni a törvényeknek, egyértelműen tisztázni az új támogatótól származó anyagi és egyéb juttatásokat. Ezúttal az Állami Számvevőszék a soros, és mellette persze az örök mumus, az ügyészség. Előbbi szervezet ugyanis hiába próbálta elvégezni a szokásos, minden pártot érintő pénzügyi ellenőrzését, kaméleonék illetékese éppen szabin volt, nem tudta fogadni a hivatalosságokat. Szóval, ez nettó üldözés és diktatúra, halljuk a jobbikos kórust. Meg is van tehát a beosztás: Gyurcsányék kormányon levadásznák a bírákat, Vonáék meg a számvevőket. Tiszta sor. Miután éppen a napokban közösen hoztak tető alá egy egészségügyi programot, korábban pedig támogatták a Soros-féle NGO-kat a kormánnyal szemben, s persze a CEU-t védő alkotmánybírósági beadványt is aláírták, igazából kár lenne csodálkozni. Minden megy a maga útján, nincs már értékrend vagy ideológia, csak nettó kormányellenesség. Ez a valódi program, a többi meg a körítés.

Szóval Vona most csupán szavakba öntötte, papírra vetette, amit eddig is csinált. Ugyanakkor nem elhanyagolható szempont, hogy Botka László bukásával, a szocialisták megroggyanásával „felszabadult” néhány potenciális szavazó, rájuk kell hát menni azonnal. És a Jobbik elnöke szerint – mint fogalmaz – neki mindegy, hogy fiatal vagy öreg, balos vagy jobbos, mindenkinek ajánlja magát. Egyetlen apróságot azért nem emel ki, mégpedig azt a nem elhanyagolható körülményt, hogy például a Századvég legújabb felmérése szerint a tíz százalékot sem éri el pártja támogatottsága. Az immár ügyészségi nyomozás alá is vont csapat részéről így igen bátor dolog magát kormányváltó erőként aposztrofálni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem kicsit elfogult írás, azonban az igaz, hogy Jobbik bizony teljesen kiüresedett,már csak a szavazatokra hajt.

A baloldal és Vona igazi problémája az , hogy nincs gerincük , koherens programjuk , ami mellett elkötelezett szavazóbázis lenne megnyerhető . Marad a fanatizáló blöffölés . Magára vessen , akinek ez elég...

Akkor a Jobbiknak is ezt kell csinálnia?
Ráadásul ilyen amatőr, átlátszó módon?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés