A migránsok körüli vita miatt lemondott Őcsény polgármestere

2017. szeptember 27. 20:27
Megosztottá vált a falu a helyi panzióban üdültetni tervezett migránsok ügyében, ezért lemondott Fülöp János, Őcsény független polgármestere.

Lemondott tisztségéről a Tolna megyei Őcsény független polgármestere. Fülöp János a helyi képviselő-testület kedd esti, rendkívüli ülésén bejelentett döntését az MTI-nek azzal indokolta, hogy ezzel szeretne segíteni a településen kialakult feszült helyzet megoldásában.

A 2300 lakosú községben sokan tiltakoztak amiatt, hogy egy helyi vállalkozó a Migration Aid szervezet közreműködésével menekülteket látott volna vendégül. „Sikerült a falu lakóit megosztani, nem akarom a feszültséget tovább fokozni” – fogalmazott.

Elmondta azt is, hogy az ülésen kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását, erre azonban a hattagú testületből négyen nemmel szavaztak, ezután jelentette be a lemondást. Fülöp János 2006 óta volt a Szekszárd mellett fekvő település független vezetője.

Őcsény és a migránsok ügyéről már a Mandiner is írt: a faluban valóságos botrány kerekedett abból, hogy a helyi panzió tulajdonosa felajánlotta a Migration Aid-nek, hogy szállodájában pár napra migránsokat lát vendégül. A polgármester a kialakult feszültségről azt nyilatkozta, hogy „olyan elutasítóak voltak az emberek a falugyűlésen, hogy a panziós meg a civil szervezet el sem mondhatta, mit terveznek. Olyanok hangzottak el, hogy ezek állatok, nem emberek. Terroristák, robbantani fognak, megerőszakolják a gyerekeket” – mondta.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1.A polgármesternek ilyenkor nem lemondania kell , hanem közvetítenie , békéltetnie , indulatokat szellemi értés szintján átvilágítania .
2. Maga a pár napos migráns-vendéglátás ötlet Gyurcsánytól van : ő e témában is a tőle szokott semmitmondó , látszat-kezelést csinálta . Mire volt jó ? Ott voltak , elmentek Németországba , és ?...

Üdültetni kell a migránsokat...beszarás.

Őcsény a tahóság szinonimájává vált. Csak az ottani normális embereket sajnálom. De ugyanaz megy kicsiben ott, mint az országban nagyban. Nincs mit csodálkozni. Primitív bunkók országa lettünk. Egy Teleki formátumú miniszterelnök főbe lőné magát.

1. A házam olyan kicsi, hogy egyszemélyes.
2. Mi az hogy szír-szar? Te mit szólnál, ha OV miatt le magyar-szaroznának?
A 21. században még magyarázni kell embereknek, hogy az emberi minőségnek nem az a fokmérője, hogy melyik országba született?

Honnan hozták/vitték volna őket oda üdülni?

Te egyáltalán tudod mit beszélsz? Ezek menekült státuszt kapott, többszörösen ellenőrzött emberek. Akikről beszélsz, azokat Viktorod összecsődítette a Keletiben (egy kis hangulatkeltés végett), majd átengedte az országon.
Remélem, hogy nem kell egyszer menekülnöd, vagy ha igen, nem így fognak bánni veled.
Másrészt senkinek sem ajánlgattam semmit, te vagy az a Móricka, akinek mindenről az jut az eszébe:). Sajnállak ezért.

Kedves Túlélő! Olvasd vissza amit írtam. Az őcsényi néhány menekültről beszéltem, akiket ilyen keresztényien fogadtak. Egyébként az általad említett 500 millióból ugyan hányan akarnának Mo-on élni? Mikor innen is kivándorol, aki teheti. Szerintem egy se. Vagy te a németekért aggódsz? Aggódjanak ők.

"ti libbantak", "kis kedvenceid" "miért nem viszed el te őket nyaralni"
Merő demagógia. Csillapodj kérlek, nem akarok a stroke-od okozója lenni.

Én egy migránst sem tartanék el, hogy a kérdésedre válaszoljak. A valódi Soros-terv szerint minden migráns után a befogadó állam kapna 9 millát. A migráns megválaszthatná melyik országba akar menni, ahol fogadókészség is van. A romákat meg nem Flórin keresztül támogatnám. A rengeteg ellopott eu-s pénzből visszaszerezném egy töredékét, amelyből a romák felemelkedését lehetne finanszírozni, feddhetetlen grémiumon keresztül, valódi szakemberek bevonásával. Az új nemzeti burzsoáziának (Mészáros, már önmagában is röhej) megszabnám, hogy állami bevételeinek egy részéből a határontúli magyar területeken kell terjeszkednie, beruháznia. Nem focicsapatot venni, hanem valós gazdasági tevékenységet folytatni. Pl. Erdélyt gazdaságilag már régen visszaszerezhettük volna, ha nem a jacht lenne a legfontosabb, meg az a qva foci.

Drága szívem. Olvasd el az ún. Soros-tervet. Internet!

Én a nemzetközi sajtót olvasom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés