A gőg marad

2017. szeptember 25. 7:50

Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap
Nyakunkon a balhés időszak, bizony szükség lesz a higgadtságra.

„Az öntudat nem veszett el, csak átalakult. Most egy-két százalékos formációk állítanak sorra miniszterelnök-jelöltet, egy hónapos párt vezérei törnek rá szerkesztőségekre, s ha már átláthatóság és korrupció, említsük meg, akad olyan, szintén kormányra készülő erő, melynek egy »titokzatos« jótevő milliárdos nagyságrendben vételez agresszív kampányplakátokat. Vagyis az ellenzék térfelén teljes a káosz és az önellentmondás, vádjaik jó része hamar visszahull rájuk. S bár jelen állás szerint továbbra is inkább egymást vegzálják, nem zárható ki, hogy a sok kicsi legóból egy nagy lesz, ráhajtva a »mindegy, csak Orbán ne« jelszavára vevő protestszavazók voksaira, erre szombaton maga Gyurcsány is utalt.

Ebben a jövendőbeli nagygömböcben, már ha lesz, ott a helye a pesti liberális szalonokban immár szívesen látott vendégnek is. A baloldallal közös szakpolitikai programot is jegyző Vona Gábor, miután a Szeretem Magyarországot Klubban kifejthette megújult jobbikos nézeteit, készülődhet, hiszen hamarosan Heller Ágnessel fog vacsorálni, de csak miután munkaebéden fogadta Konrád Györgyöt és Magyar Bálintot. Pedig mintha csak tegnap lett volna, hogy az említettek azt magyarázták az ATV-ben: a Fidesz meg a Jobbik folyton »összekacsint«, hajdan ilyen volt a weimari köztársaság, aztán abból tudjuk, mi lett. Jakubinus erény a rövid memória.

Visszatérve az Agóra elnevezésű Soros-bábszínház koncepciójára: Gulyásék szerint, ha a tervezetet Orbán Viktor nem fogadja el, készülhetünk az egyébként folyton letagadott »forró őszre«. Jön a polgári engedetlenség. Persze mivel a választás előtt nem lehet új rendszert bevezetni, ez kormánytól független kikötés, az eredeti cél nyilván az utóbbi forgatókönyv megvalósulása. Nyakunkon tehát a balhés időszak, bizony szükség lesz a higgadtságra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gulyásék szerint, ha a tervezetüket Orbán Viktor nem fogadja el, készülhetünk az egyébként folyton letagadott »forró őszre«.

Gengszterbandák százéves gyakorlata volt, hogy felhívták üzlettulajdonosok figyelmét arra, hogy milyen veszélyes hely a Föld.
Rendszeres védelmi pénz fejében vállalták, hogy kiküszöbölik az üzlettulajdonosok életéből a veszélyt.

Voltak olyan üzlettulajdonosok, akik nem érzékelték a veszélyt amit a gengszterek talán nem eléggé ékesszólóan érzékeltettek.

Ezek jobb belátásra tértek, mikor verőlegények jelentek meg üzletükben és szétverték azt.

Én arra számítok, hogy az ellenzéket a mérhetetlen és a sok kudarc tüzében keményre hevített hatalomvágya előbb-utóbb összefogja. Fodortól Vonáig, Szigetváritól Szélig, Bokrostól Botkáig, a táncoslábútól a kendermagosig és a csapottvállú Lenin-fiúktól a kétfarkúakig össze fog állni a teljes mezőny. Ettől a magamfajta kormánypárti persze ízlés szerint hányingert vagy nevető/sírógörcsöt kap, de azért mégis érdemes felkészülni erre a forgatókönyvre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés