Gulyás: Közös felelősség a kommunizmus évtizedeiben történtek feltárása

2017. szeptember 17. 13:38
Közös felelősségünk, hogy mindent megtegyünk a Recsken és a többi kényszermunka-táborban történtek feltárásáért – mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke.

Közös felelősségünk, hogy mindent megtegyünk a Recsken és a többi kényszermunka-táborban történtek feltárásáért és a kommunizmus 40 évének részletes és valós megismertetéséért – jelentette ki az Országgyűlés alelnöke a Recski Nemzeti Emlékparkban tartott vasárnapi megemlékezésen.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: mindez azért fontos, hogy az áldozatok szenvedése ne legyen hiábavaló és legalább az utókor erkölcsi ítéletet mondhasson a felelősökről, ha már a rendszerváltozás egyik nagy erkölcsi adósságaként az igazságszolgáltatás előtt nem kellett felelniük.

A rendszerváltás óta a túlélők, a polgári kormányok, a történészek és köztestületek, szervezetek sokat tettek azért, hogy a vörös terror hazai évtizedeiről teljesebb képet kaphassunk, de még mindig sok a feltárandó, tisztázandó, nyilvánosságra hozatalra váró részlet – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magyarországi kommunisták haszonélvezői voltak mindannak, amit a testvérpártok szerte a világban elkövettek. Hatalmuk külső erőkön nyugodott. Ezek 89-91 időszakában olvadtak csak el.
Még a rendszerváltás békés lefolyását is azzal indokolták, hogy így legalább a kommunisták több gazemberség elkövetésére nem fognak okot kapni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés