Létezik-e német kultúra?

2017. szeptember 11. 7:18

Lóránt Károly
Magyar Hírlap
A fehér, ezen belül különösen a német bűntudatot egészséges és erkölcsös érdekvédelemmel kell felváltani.

„Múlt év novemberében az integrációs miniszter egy integrációs csúcsértekezleten azt is felvetette, hogy a német alkotmány 20b pontjaként be kellene iktatni, hogy »A Német Szövetségi Köztársaság a bevándorlók sokszínű országa«, a felvetést az értekezleten elnöklő Angela Merkel »biztatónak és izgalmasnak« találta. Ugyanakkor egy történész, Klaus-Rüdiger May figyelmeztetett, hogy a javaslat elfogadása – amelyet egyébként több mint ötven migránsszervezet nyújtott be – a németeket a saját hazájukban másodosztályú állampolgárokká tenné.

A politikának is megvan a maga Newton-törvénye: minden folyamat addig megy valamilyen irányba, ameddig (politikai) erő nem hat rá. Ha meg akarjuk változtatni, erőt kell rá gyakorolni. Ennek egyik első lépése az kellene hogy legyen, hogy a fehér, ezen belül különösen a német bűntudatot egészséges és erkölcsös (nem mások kárára törekvő) érdekvédelemmel váltsuk fel.

Természetesen nem kellene a történelmi bűnöket elfeledni, de a vezeklésnek nem az önfeladásba kellene torkollnia, hanem a ténylegesen meglévő problémák megoldását kellene felvállalni. Ilyen lenne a volt gyarmatok oly módon való megsegítése, hogy társadalmi és gazdasági problémáikat egyre inkább a saját erejükből oldják meg, és méltó életet tudjanak biztosítani növekvő lakosságuknak. (...)

Ha a kihalófélben lévő állatokat és növényeket meg akarjuk menteni, akkor talán az európai kultúra és a fehér rassz (pontosan: europid nagyrassz) túlélése is felvethető.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Német integrációs államtitkár: német kultúra nem létezik
Sztankóczy András / 2017.08.30., szerda 12:45 /

Angela Merkel óriási vezetése miatt elég unalmas az amúgy hajrába forduló német választási kampány, úgyhogy legfőbb ideje volt, hogy a politikai spektrum bal- és jobbszéléről némi pezsgést vigyenek bele.

A vihart a német kormány integrációért felelős tagja indította el. A török családban, de már Hamburgban született Aydan Özoguz 50 éves szocdem alelnök és parlamenti képviselő (a párt első török származású női vezetője) egy lapban elmélkedett a németekről és a beilleszkedésről. S megállapította, hogy olyan, mint német kultúra a nyelven túl egyszerűen nincs is. És mivel szerinte az egész német történelem legfőbb alakítója a bevándorlás meg a sokféleség, ezért nem kell félni a még több jövőbeni sokféleségtől. Ezután élcelődik még egy kicsit a német irányadó kultúrán (Leitkultur), mint elképzelésen, s bírálja azokat, akik parancsszóval akarnak németeket csinálni a bevándorlókból.

Különösen a német kultúra teljes megkérdőjelezése verte ki a biztosítékot a német nacionalista AfD-nél, amelynek az egyik listavezetője meglehetősen durván utasította helyre Özoguzt, akit szerinte mint hulladékot vissza kéne vinni Törökországba. Ezen a kifejezésen viszont az összes többi német párt háborodott fel. Azóta is osztják egymást, nem túl színvonalasan, úgyhogy ebbe ne is nagyon menjünk bele, inkább vessünk egy pillantást Özoguzra és családjára, mert abból sokkal érdekesebb képet kaphatunk németségről és beilleszkedésről, mint a szópárbajt figyelve.

Az annak idején az ötvenes években vendégmunkásként Németországba érkezett szülők nem adtak vallásos nevelést a gyerekeiknek, viszont taníttatták őket. Aydan például angol- és spanyolszakon végzett, két bátyjából pedig mérnök lett. Aydan tényleg teljesen beilleszkedett, van egy echte német férje (szintén szocdem politikus) és egy Hanna nevű lányuk. A két fivérről azonban ez távolról sem mondható el.

Az idősebb, az 1959-es születésű Yavuz egy ideig az evangélikus egyház felé húzott, majd váratlan fordulattal az iráni Homeini ajatollah rajongója és síita lett. Ugyanezt a vallástalan szunnita családból síita fanatikussághoz vezető utat járta be négy évvel fiatalabb testvére, Gürhan. Olyannyira, hogy 1989-ben aztán együtt alakítottak egy Muslim Markt, azaz Muzulmán piac nevű honlapot, amely segít összehozni a hozzájuk hasonlóan gondolkodókat és ellátja őket megfelelő írásokkal. Ezekben nagyrészt a zsidók és a homoszexuálisok ellen uszítanak. Olyan sikerrel, hogy a német titkosszolgálatok is nagy figyelemmel követik a tevékenységüket. Amint az a honlapon szereplő bemutatkozó képen is látható, a két testvérnek nővérükkel ellentétben nagyon is határozott elképzeléseik vannak arról, hogy létezik-e olyan kultúra, amelyhez igazodniuk kéne másoknak, és hogy pontosan melyik kultúra is ez.

És erre nem csak a fénykép a példa. Yavuz felesége, Fatima szintén részt vesz a családi vállalkozásban. Igaz, annak idején ő nem Fatimaként született, hanem a jóval kevésbé egzotikusan hangzó Elke Schmidt néven. Csak aztán sikerrel integrálódott."

"Egy fecske nem csinal nyarat. Mint ahogy par millio migrans sose lesz kepes meg horpadast sem okozni az auropai feher ember hiten, vallasan es hihetetlenul eros kulturalis asszimilalo erejen."
.........
„Az elöregedett európai lakosság bevándorlókkal való “vérfrissítési” kísérlete csúfos kudarccal fog végződni. Egyre inkább igaznak bizonyul az európai népek egyesítésének gondolatát felvető Robert Schuman néhai francia külügyminiszter híressé vált mondata, amely szerint “Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz”.
A kudarc kezdeti időpontját, az egy családra eső utódok számának alapján az Ilpopulista cikke - http://www.ilpopulista.it/news.. - körülbelül 2050-re teszi.
Ha nem történik változás, akkorra az európai lakosok aránya 46 százalékra csökken, az ázsiai és afrikai gyökerekkel rendelkezőké pedig 54 százalékra nő.”

"Egek! Kik azok a kishitu, szerecsetlen szellemi korlatoltak, akik Orban Viktort arulo modon ebbe a politikai zsakutcaba taszigaljak bele?!

Ez nem mas, mint az ostoba felelmkeltes lipsevik taktikaja."

Te akarsz tudományos értekezést folytatni, amikor azzal sem vagy tisztában, hogy Németországnak is volt gyarmata?

A következő két tanulmány megfogalmazásaival vitatkozzál, és cáfol, hogy miért nem igaz a tanulmányokban leírtakat. Nem Orbánnal kellene foglalkozni és nem az indexről, hvg-ről, népszaváról, 24.hu-ról kellene tájékozódni, hanem a világhálón megjelent írásokból.

Itt a két tanulmány linkje, várom a tudományos cáfolatodat.

http://ciesin.columbia.edu/doc..

An oft-cited prediction by Myers (2002) suggests that climate change and other environmental factors could lead to 200 million people being displaced by mid-century; other estimates suggest that as many as 1 billion people could be displaced.
http://publications.iom.int/sy..

Nincs joga a székely névhez, változtasson.

Nem, de legalább ismerem és nagyra tartom a klassikus görög kultúrát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés