Szegény gazdagok

2017. szeptember 11. 7:28

Bihari Tamás
Népszava
Jobban járnának a tanítók, tanárok és főleg a diákok, ha az állami tankönyvek egy jelentős része se ingyen, se pénzért nem jutna el az iskolákba.

„Mostantól ingyenes a tankönyv az általános iskolákba, illetve a középiskolák első osztályába járó tanulóknak. Az Orbán-kormány, rácáfolva az őt érő folyamatos vádaskodásokra, megkülönböztetésektől mentes lépésével bizonyította elkötelezettségét az esélyegyenlőség mellett. Semmi nem indokolta eddig sem, hogy mondjuk miért kellett fizetnie a tankönyvért Lázár vagy Rogán apukának csak azért, mert tehetségük, szorgalmuk révén megérdemelten magas pozícióba jutottak, és nemzetépítő munkájukért az őket megillető, az átlagfizetéseket némileg meghaladó tisztes bérből és fizetésből tartják el a családjukat. (...)

Természetesen itt sincs helye a hátrányos megkülönböztetésnek. Tehet a gyerek arról, hogy egy kétkezi milliomos, milliárdos csemetéje? Tessék belegondolni, mi játszódhat le egy zsenge gyermeki lélekben, ha azt látja, hogy topis, éhenkórász osztálytársa csak azért ingyen kaphat középiskolai tankönyveket, mert többen vannak testvérek, és a család nem tudja minden hónapban kifizetni a rezsit. Szegény gazdagok gyermekeinek pedig be kell vinni akár több ezer forintot is, ha okosodni akarnak.

Igaz, sok pedagógus és tanügyi szakértő szerint jobban járnának a tanítók, tanárok és főleg a diákok, ha az állami tankönyvek egy jelentős része se ingyen, se pénzért nem jutna el az iskolákba.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rónay elvtárs! Ha valami csoda folytán a barátaid nyernének, vége lenne végre ennek a fasiszta ármánynak, és mindenki fizethetne megint a tankönyvekért! Sőt, ha lúd, legyen kövér! Amúgy a "demokrata" világkép nevében el kell törölni az ingyenes étkezést is! Tűrhetetlen, hogy hova süllyedt ez az ország!

Azért némi egyeztetést érdemes tenni a többi "európaival", aki feltétel nélküli alapjövedelmet és örök életet is ígérgetnek így a kampány előszeleként.

Bocs, Bihari helyett Rónayt írtam. A megszokás... Nem mintha nem lenne mindegy...

Sőt még a Gyurcsány gyerekek is ingyen kapják! De persze ő csak a Lázár és Rigán apukákat veszi észre, de balost egyet se! Hogy mennyire utálom őket ezért a mocsok gondolkodásért!
Már vártam, hogy mikor kezd valaki ezért nyöszörögni, persze, ha lenne differenciálás, akkor meg az lenne a baj, és persze, hogy ki számít gazdagnak.....

Még azért a végére odabiggyeszti:

"Igaz, sok pedagógus és tanügyi szakértő szerint jobban járnának a tanítók, tanárok és főleg a diákok, ha az állami tankönyvek egy jelentős része se ingyen, se pénzért nem jutna el az iskolákba.”

Na és persze csak az a jó tankönyv, amit ő vagy a haverjai írnának. Hányinger!!!

Nem izzadnak meg, hiszen látszik, hogy olyan vastag bőr van a képükön, hogy bármit leírnak!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés