Kvótaper után: winter is coming

2017. szeptember 6. 10:27

Rajcsányi Gellért
Mandiner
Brüsszel és Budapest kvótaügyi harcában mindvégig benne volt a lehetőség, hogy az európai jogi fórumon elbukik a magyar álláspont. De ettől még a migránskvóta nem válik értelmes, működőképes megoldássá. Készüljünk fel az állandósult átmeneti állapotokra.

Döntött az Európai Unió Bírósága: elutasították Magyarország és Szlovákia keresetét az uniós migránskvóta ügyében.

A döntés nem igazán meglepő: születhet olyan európai jogi szabályozásból és persze politikai és ideológiai nyomásból vagy elkötelezettségből olyan döntés, amely rákényszeríti az uniós országokat a kvóta elfogadására.

Ez azonban nem jelenti az, hogy a migránskvóta innentől egy értelmes, fenntartható, működőképes, eredeti célját megvalósítani képes rendszerré válna.

Épp ellenkezőleg: minden józan ember számára a legelső pillanattól látható volt, hogy a kvóta nem megoldás.

A migránsok kizárólag Európa néhány országában, elsősorban Németországban és Svédországban kívánnak élni. Ha nem oda, akkor esetleg rokonokhoz, hazai gyökerű közösségekhez húznak Franciaországtól Hollandiáig, Belgiumtól Spanyolországig.

De hogy bárki józan elméjű ember azt gondolná,

hogy egy random csádi vagy bangladesi migráns elfogadja majd azt, hogy mondjuk a kies bulgáriai Plovdivba, az egzotikus lettországi Daugavpilsbe vagy mondjuk Ózd-külsőre utalják be őt, azt nehezen tudom elképzelni.

Mivel a 2. világháborútól eltérően most az illetékes birodalmi bürokraták nem gondolkodnak azon, hogy adott embertömegeket zárt táborokban kellene elhelyezni szerte az európai kontinensen, így marad a nyílt táborok, szabadságot biztosító elhelyezések lehetősége.

Ha viszont így van, ki fogja megakadályozni, hogy a szabadon közlekedő migránsok oda utazzanak Európán belül, ahová akarnak – mondjuk ahová eredetileg akarnak? Hogyan fogja Brüsszel megakadályozni, hogy ne legyenek keresztül-kasul Európán legális, vagy szigorodó ellenőrzések esetén illegális migrációs útvonalak? Mert az élet és az emberi akarat úgyis mindig utat tör magának.

Akkor pedig helyi, nemzeti és uniós hatóságok, rendészeti szervek, civil mozgalmak és szétkvótázott migránstömegek végtelenített pingpongjátékára készülhetünk majd fel a következő években, évtizedekben.

Erről fog szólni az európai politika az eljövendő éveinkben. Teljességgel értelmetlen, megvalósíthatatlan alapokra épített ideológiai légvárak megvalósítására. Melyek falai minden éjjel le fognak omlani, hogy aztán másnap megint újraépítsék őket.

Az európai közösség eszméjének jegyében napról napra rombolni fogják pontosan ugyanezt a közösségi eszményt a politikai csatározásokkal, egymás kényszerítgetésével, határellenőrzések visszaállításával, egymára mutogatással, kezek széttárásával. Bele fog az egészbe bénulni az Európai Unió.

Erre fogunk mind rámenni. Brace  yourself, winter is coming.

Összesen 246 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem meg rövid távon ez alapján a fidesz kétharmaddal nyer jövőre.

Hosszabb távon pedig erjedés indul az ájrópai únióban. Épp ideje lesz.

Ugyanez volt az Egyesült Államokban is, amikor a Legfelsőbb Bíróság hirtelen jogalkotóvá lépett elő, amikor minden tagállamban kötelezővé tette a melegházasság lehetőségét - átnyúlva a Képviselőház és a Szenátus feje felett.
"ha a szavazástól bármi megváltozna, betiltanák" - ugye.

1, tehát Kanada jelentkezett, és nem kiosztották rá a kvótát?
2, tehát zárt táborokban vártak a menekültek?

Nem csupán a liberális körökben oly sokat emlegetett jogbiztonság sérült azzal, hogy a döntés értelmében szuverén államokra kényszeríthetővé vált egy nem jogalkotó szerv (Európai Tanács) politikai döntése, de sérült a "humanizmus" és a "szolidaritás" nemes eszméje is.

Mennyire humanista vagy szolidáris az magukkal a migránsokkal/menekültekkel szemben, hogy áruk vagy haszonállatok módjára szállítjuk őket általuk nem választott helyekre? Kényszeríthetők-e arra, hogy ott éljenek, ahová mi kiszortírozzuk őket? El lehet-e tőlük venni a szabad mozgás jogát? Meg lehet-e őket fosztani a családjuktól, akik adott esetben egy másik országban élnek?

Engem ez a döntés a rabszolgapiacra emlékeztet. Arról már nem is beszélve, hogy olyan közösségekbe kényszerítik a migránsokat/menekülteket, ahol nem szívesen látottak.

Kettő éve? Pontosan tudott? Hogy nem szakad az ég a zseniális fejedre! Húzás a trollok közé.

"Ön ne tudná, hogy a per nem menekültek kötelező befogadásáról, hanem 1294 menekült kérelmének elbírálásának kötelezettségéről szólt?"

Állítólag te jogi végzettségű vagy, akkor viszont tudnod kellene, hogy a mostani döntés nem az "1294 menekült kérelmének elbírálásának kötelezettségéről szólt", hanem arról, hogy a Belügyminiszterek Tanácsának a többségi döntése összhangban van az EU szabályokkal.
A kötelező befogadás majd egy másik perben lesz a tárgya a keresetnek. Ezt az EU indítja el kötelezett-szegési eljárás keretében. Asmenyiben kötelezi a tagállamokat a végrehajtásra, akkor végre kell hajtani. Amennyiben mégsem hajtják végre, akkor következik a következő kötelezett-szegési eljárás, melynek keretében a bíróság pénzbüntetést szabhat ki. Tisztázandó azonban, hogy a határozatnál az ideiglenesség és a szeptember 26.-án lejáró határidő milyen következménnyel jár.

Így ezzel nem ért véget a pereskedés.

"Az a kérdés, a kis Magyarország engedjen-e a németek alamuszi stratégiájának. Jelenleg úgy látom, muszáj engednünk nekik,"

Ezzel a perrel még semmi sincs befejezve. Vissza van még a kötelezettségszegési eljárás. Még az is lehet, hogy ennek mire vége lesz, már nem ez lesz az unió vezetése és a képviselők is kicserélődnek.

Te elmebeteg!

NEM 1294 migránsról (érted: MIGRÁNS, nem pedig a velejéig hazug "menekült"!) van szó, hanem az ELVRŐL, amelynek a legelső eleme az 1294 migráns.
Felhívnám a figyelmedet arra az aprócska tényre, hogy a most szétosztott kvóta messze nem fedezi már az előző két évben beözönlött migráns-tömeget sem! Lényegében a kvótázás bázisa sem volt igaz, már a kvótázás elfogadásának az időpontjában sem. Baromi egyszerűen fogalmazva: ez lesz a precedens, és a kvóták arányában bármikor, bármennyi migráns "rásóznak" majd a tagállamokra.

Az 1956-os elmebeteg agymenésedre most nem is térnék ki... tényleg elmebeteg vagy, és/vagy megátalkodott gazember.

Te vagy az, Lengyel László?
Nagy az öröm? :))))))

"A németeknek 5 millió (!) bevándorló munkaerőre van szüksége 5 éves távlatban."

A németek ötéves távlatban nem sokra mennek az Afrikából meg Ázsiából innen onnan összeszedett muszlimokkal. Ezeknek nemhogy semmi hasznosítható szaktudása nincs, de még angolul is alig gagyognak valamit.

Az egyetlen, valamennyire működőképes modell az az, ami mondjuk megfigyelhető a volt gyarmattartó országokban, franciáknál,angoloknál, belgáknál, hogy a leszármazottaik esetleg már képesek lesznek a munkavégzésre.

Ezt kell szem ellőt tartani, meg a várható egyre erősebb iszlámellenességet, amit nem tudom, hogy a ballerek meddig tudnak még fokozni. Nyilván van köztük jópár, aki akkor érezné jól magát, ha polgárháború lenne Európában...

nem csúfolta meg senki a jogot.
attól még, hogy te nem érted a jogot, nem kell szuperlatívuszokban beszélni.

a kedves gellért csak arról feledkezett meg, hogy elég általános konszenzus van az eu-ban arról, hogy kvótákkal nem lehet kezelni a helyzetet. nem véletlenül nem növelték a keretszámokat már két éve.

Nem tudom elképzelni, hogy brüsszel erőszakkal telepítse át bárhova a migránsokat. Nyeu-ban akinek elutasították a kérelmét, egyszerűen eltűnik. Most majd gyarapszik az eltűntek száma.

Nem nagyon látom a magyar kormány álláspontját a döntésről. Még Németh Szilárd is hallgat.

magyarországon a migrációkérdés valóban álprobléma, minthogy senki nem akar itt letelepedni.
pontosabban az immigrációkérdés az álprobléma.
az emigráció az egy nagyon is súlyos probléma.

Válaszok:
ThunderDan | 2017. szeptember 6. 13:11

Még nem történt meg a Brexit, tehát nem tudni azt sem, hogy az EU kibírja-e. Mindenesetre nemcsak Magyarországról van szó: elég lett volna a főcímeket elolvasni ahhoz, hogy tudd, Szlovákiával együtt indítottuk a pert. Az is viszonylag közismert, hogy a csehek (! hoppá!) és a lengyelek is kvótaellenesek. Végül felhívnám a figyelmedet arra, hogy finoman szólva nem most éli a legstabilabb napjait az EU... és ez független Orbán Viktortól, mint ahogyan az olvtárs sem említette OV-t az összeomlás kapcsán.

Válaszok:
ThunderDan | 2017. szeptember 6. 13:03

Egyébként ha szerinted nem válságtünet már önmagában az is, hogy az EU második legnagyobb gazdasága úgy döntött, hogy a maga részéről nem kér többet az EU-ból, akkor nem tudom, mi az.

Én ezt elképzelhetetlennek tartom. Nem végeztem nagymintás analízist, hogy melyik népcsoport mennyire munkaképes, de kötve hiszem, hogy az irakiak és szírek többsége könnyen munkára fogható.

De még ha így is van, csak nem képzeled, hogy a többi ország majd örömmel engedi be a teljességgel használhatatlan bevándorlókat. Ennyire a németek se lehetnek hülyék, hogy azt képzelik, ezt megúszhatják. A bevándorlók kontraszelekciója számomra elképzelhetetlen. Ez egyenes út az EU szétveréséhez.

http://mandiner.hu/tag/kivando..

Csak neked.
"Nem kap engedélyt", LOL. És ez ugye egy állítólag (!!) fideszes médium.

Akkor most a 444-et, indexet, hvg.hu-t, vs.hu-t, 24.hu-t, az mno.hu-t, az alfahírt, az őrjöngő ballib blogokat, az RTL Klubot, a Hírtv-t, az ATV-t,a Lánchídrádiót, az Inforádiót, a Klubrádiót, a Magyar Nemzetet, a HVG-t, a Heti Választ stb. stb. stb. hagyjuk is.

Vége a sajtószabadságnak, brühühü!

A kvótarendszer éppen nem arról szól, hogy ki akar hol letelepedni.
Lemaradtál néhány brossúrával?

Válaszok:
emhem | 2017. szeptember 6. 13:23

"Völkische Beobachter"

Jól van, megérkeztünk.
Esetleg még a holokausztot bele kellett volna valahogyan szőnöd...

Egyébként HONNAN A FRÁSZBÓL FELTÉTELEZED, hogy a képen látható személyek nem kértek és kaptak menekültstátust?

Az Európai Unió Tanácsa
• Szerep: az EU-tagállamok kormányainak képviseletét ellátó intézmény, mely uniós jogszabályokat fogad el és összehangolja az uniós szakpolitikákat
• Tagok: az uniós országoknak a megvitatandó szakpolitikai területért felelős miniszterei
A Tanácsban az uniós országok miniszterei üléseznek, hogy uniós jogszabályokat vitassanak meg, módosítsanak és fogadjanak el, illetve hogy összehangolják az uniós szakpolitikákat. A miniszterek felhatalmazással bírnak arra nézve, hogy kormányuk nevében kötelezettséget vállaljanak a Tanács ülésein elfogadott intézkedések végrehajtására.
Nem tévesztendő össze az Európa Tanáccsal
Az Európai Tanács elnevezésű uniós intézmény, melynek keretében az uniós országok vezetői találkoznak negyedévente, hogy meghatározzák az uniós szakpolitikai döntéshozatal általános irányvonalát.
• Az Európai Parlamenttel közösen uniós jogszabályokat vitat meg és fogad el az Európai Bizottságtól beérkező jogszabályjavaslatok alapján.
• Összehangolja az uniós országok szakpolitikáit.
• Az Európai Tanács iránymutatásai alapján kialakítja az EU kül- és biztonságpolitikáját.
• Megállapodásokat köt az EU és más országok vagy nemzetközi szervezetek között.
• Az Európai Parlamenttel közösen elfogadja az éves uniós költségvetést.

Szerintem a migráns témát, beleértve a kötelező kvótát is az Európa Tanács elé kellett volna vinni és nem az Európai Unió Tanácsa elé.

Miért nem ez törtét?

Az Európa Tanácsban egyhangú döntésre van szükség. Így akár egyetlen ország is vétót emelhet. Ez tudta az EU vezetése és ezért az Európai Unió Tanácsa elé vitte, ahol elég volt a minősített többség. Akik részt vettek a döntésben a tagországok belügyminiszterei voltak. Csak ez a téma több belügyi témánál. Ez is azt indokolná, hogy az Európai Tanács elé kellene vinni.

Az Európai Unió Tanácsa határozat és a bírósági határozat indoklás is az Európai Unió működéséről szóló szerződésre és különösen annak 78. cikke (3) bekezdésére hivatkozik.
A 78. cikkben a következő olvasható:
(1) Az Unió közös menekültügyi, kiegészítő és ideiglenes védelem nyújtására vonatkozó politikát alakít azzal a céllal, hogy a nemzetközi védelmet igénylő harmadik országbeli állampolgárok mindegyike számára megfelelő jogállást kínáljon és biztosítsa a visszaküldés tilalma elvének tiszteletben tartását. E politikának összhangban kell lennie a menekültek jogállásáról szóló, 1951. július 28-ai genfi egyezménnyel és az 1967. január 31-ei jegyzőkönyvvel, valamint az egyéb vonatkozó szerződésekkel.
(2) Az (1) bekezdésben foglaltak céljából az Európai Parlament és a Tanács rendes jogalkotási eljárás keretében intézkedéseket állapít meg egy közös európai menekültügyi rendszer létrehozása céljából, amely a következőket foglalja magában:
a) az Unió egészén belül érvényes, egységes menekült jogállás a harmadik országok állampolgárai számára,
b) egységes kiegészítő védelmet biztosító jogállás a harmadik országok azon állampolgárai számára, akiknek, anélkül hogy európai menekült jogállást kapnának, nemzetközi védelemre van szükségük,
c) közös rendszer a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek tömeges beáramlása esetén e személyek ideiglenes védelmére,
d) közös eljárások az egységes menekült-, vagy kiegészítő védelmet biztosító jogállás megadására és visszavonására vonatkozóan,
e) a menedékjog vagy kiegészítő védelem iránti kérelem elbírálásáért felelős tagállam meghatározására vonatkozó kritériumok és eljárások,
f) előírások a menedékkérők és a kiegészítő védelmet kérők befogadásának feltételeire vonatkozóan,
g) partnerség és együttműködés a harmadik országokkal a menedékkérők, illetve a kiegészítő vagy ideiglenes védelmet kérő személyek beáramlásának kezelése céljából.
(3) Ha egy vagy több tagállam olyan szükséghelyzettel szembesül, amelyet harmadik országok állampolgárainak hirtelen beáramlása jellemez, a Tanács a Bizottság javaslata alapján az érintett tagállam vagy tagállamok érdekében átmeneti intézkedéseket fogadhat el. A Tanács az Európai Parlamenttel folytatott konzultációt követően határoz.

Szerintem e rendeletben említett Tanács az Európai Tanácsra vonatkozik és nem az Európai Unió Tanácsra.

jól van, nem kell hülyeségeket beszélni, én nem ezt mondtam.

1. kötelező kvóták vannak és megbuktak, ezért a jövőben nem várhatóak újak
2. bevándorlók vannak és mindig is voltak. a te felmenőid is migránsok voltak valamikor (jó eséllyel volt nem magyar a felmenőid közt az elmúlt 200 évben). az elmúlt néhány évben a közel-keleti menekülthullám miatt a szokásosnál nagyobb mértékben jönnek a bevándorlók.
nem orbán találta ki a migránsokat, de a migráns szó erőltetését, az idegenek dehumanizálását igenis ő találta ki.
3. ezek a migránsok nem akarnak magyarországon élni, mert magyarország egy csóró és boldogtalan ország, ami ráadásul ellenséges velük. ezért magyarországon immigrációs probléma nem létezik.
4. emigrációs probléma viszont igenis létezik: ugyanúgy, ahogy a menekültek, a magyaroknak is százezrei élnek szívesebben a nyugaton. odaát pedig nyilvánvalóan a legrátermettebbek a legkeresettebbek, így a legjobb munkaerőt magyarország könnyedén elveszíti. ez pedig egy nagyon súlyos probléma.

a kvótarendszerben 1300 emberről van szó.

Nem fogják kötelezővé tenni, nem tehetik meg.

Szerintem ez egy politikai döntés, nem kell ezt túlgondolni. Azokban az országokban, ahol felgyűlik a sok muszlim, az ottani lakosság előbb utóbb szeretne tőlük megszabadulni, legalábbis egy részüktől. Érthető, én sem akarok muszlimok szomszédja lenni, pláne nem kisebbségbe kerülni, akár lépcsőházi szinten.

Az ottani politika meg igyekszik kiszolgálni ezt az igényt. Az ne tévesszen meg senkit, hogy ajrópaiértékekre, meg ajrópaielvekre hivatkoznak, a baloldal minden szart emberbaráti, humanitárius zsírpapírba göngyölve akar eladni.

jaj, hagyj már, tökre nem erről beszélgettünk eddig.

ez amúgy is a második köre volt a kvótáknak, és már majdnem kétéves történet. abba lehet hagyni a rettegést, mindenki tudja, hogy nem lesz több kvóta.

Dehogy naivak ezek... pontosan tudják (hiszen evidencia), hogy a kvótarendszer felülről nyitott, és kvázi meghívó Európába a potenciális sok százmillió migránsnak...

Persze, hiszen - ahogyan már írtam! - a MÁR EURÓPÁBAN LÉVŐ MIGRÁNSOKAT/MENEKÜLTEKET SEM fedi le az első kvóta-bázisszám.

El kell érni, hogy Európából, az Eu minden szintjéről a
Rotschild/Soros és csatolt részeiket
az európai polgárok beazonosítsák
és nemkívánatosként kitiltassák őket a kontinensről.
Miért írom ezt? Csak egy kis ízelítő:

"Rothschildok a külügyminisztériumban

Rothschild a külügyminisztérium külügyminisztériumában a Red Pill Scribd-nél
Lynn Forester de Rothschild / Hillary Connection

Lynn Forester de Rothschild / Hillary kapcsolat Red Pillel a Scribd-en
Rothschildok és Clintonok ugyanazon a vacsorán

Rothschildok és Clintons az ugyanazon a vacsoránál a Red Pill Scribd-en
Lynn Forester de Rothschild csalódást mutat Bill Clinton és Tony Blair ügyében

Lynn Forester de Rothschild csalódást mutat Bill Clinton és Tony Blair által a Red Pill Scribd-ről
Huma Abedin FOIA feltárja Clinton / Rothschild kapcsolat, Soros, emberkereskedelem és több 1. rész:
Csatlakozás, Soros, emberkereskedelem és több 1. rész:

Az információs szabadságról szóló törvénynek a Huma Abedin iránti igénye többet mutatott, mint amit a világ képes kezelni, beleértve a Clintonok és a nagy horderejű globalista befolyások széles körű kapcsolatát.

Látható, hogy vannak olyan dokumentumok, bár sokan erősen szerkesztettek, és megmutatták Hillary Clinton és Soros György közötti kapcsolatot 2012-ben, a Rothschild befolyása a külügyminisztérium külügyminisztériumi szolgálatánál, Lynn Forester de Rothschild táplálta a Hillary-ötleteket, a Hollywood / Wilson-t bemutató dokumentumokat Center / Rothschilds / Clinton mind ugyanazon a vacsorán, dokumentumok, amelyek azt mutatják, Lynn Forester de Rothschild csalódott és sokkal több embert követelt az Occupy (Foglald el!) mozgalom megmozdulásain, amit G. Soros fizetett."

Az EU szervei, minden szinten nyilvánvalóan az USA-hoz hasonlóan, a Rotschild/Soros érdekeket szolgálják.
Ha ez így marad, nekünk végünk.
Minden szinten meg kell szervezni Európát az elveszejtői ellenében.

A magyarországi pártok mai nyilatkozataiból egyértelműen kiderül, ha hatalomra jutnának Magyarországot elárasztanák a migránsok és teljes csődbe kormányoznák az országot.
Aki rájuk szavaz, ennek tudatában tegye.

Ha most kellene szavazni az EU belépésről, NEMMEL szavaznék.
Ha lehetne szavazni a kilépésről a kilépés mellett szavaznék.
Ez nem Európai Nemzetek Szövetsége, hanem egy gittegylet, kiscsoportos óvodás vezetőkkel és politikai szélhámosokkal.

hát ezt a hírt tényleg nem olvastam. tudsz rá valami forrást küldeni?

Franciaországban és Németországban már a hivatalos (!) adat is a 10%-ot nyaldossa.
És akkor vedd figyelembe, hogy a muszlim népességnek gyökeresen más a korfája, a termékenységi mutatói. A másik nagy tévedés a "2 milliós" adat. POTENCIÁLISAN SZÁZMILLIÓK (!) állnak szó szerint ugrásra készen.

1. ezt rosszul gondolod
2. ezt is rosszul gondolod. és összemosol dolgokat.
megjegyzem szinte semmiben nincs konszenzus a "ballib" oldalon

ami az én pontjaimat illeti:
1. azt én sem értem, hogy miért van izmozás 1300 ember miatt, de itt a kormány izmozik ezen, nem az eu. az eu azon izmozik, hogy egy tagállama nem tartja be az uniós döntéseket, az meg merőben más jellegű probléma.
ez a kvótadöntés 2015-ben született, ahogy az eu-ban szokták, kicsiben próbálták ki, hogy mennyire működik az ötlet. nem működött. visszavonhatnák a határozatot, de annak nagyon rossz üzenete lenne szolidaritásilag. így viszont továbbra is él a döntés, magyarországnak meg semmibe nem kerülne betartania.
3. ez egy jogos kérdés, és valódi kritika a kvóták ellen. de az is hozzátartozik a dologhoz, hogy itt alapvetően nem betelepítésről van szó, hanem kérelmek elbírálásáról, a terhek megosztásáról. persze ha a kérelem sikeres, akkor meg kell adni a menedékjogot. azzal viszont egy idő után már odébb tud állni, ha akar.
4. alapvetően két lehetőség van: a globalizáció vagy az izoláció. ha a globalizációt választjuk, akkor nemzetek közötti verseny van, és harcolni kell a munkaerő/vagyon/tudás megtartásáért. cserébe gazdagabb és gyorsabban fejlődik az ország.
ha viszont az izoláció mellett döntünk (ami pl. 89 előtt volt), akkor nincs szabad áramlása a javaknak, nincs verseny, ezért lemarad az ország. lehet ezt támogatni, csak akkor ne panaszkodjunk, ha ötödannyit keresünk mint nyugaton.

orbán az izoláció felé tendál, csak sokkal rosszabb helyzetben van, mert a gazdaság már nyílt az eu-ban. erővel irtja a versenyt és a versenyképes tudást a gazdaságban, rombolja az oktatást. csak hát nincs itt a vasfüggöny, ami megakadályozza a legjobbak kivándorlását, úgyhogy az ország szükségképpen süllyed a mocsárba.

"Amúgy eddig azt hittem a migránskérdés álprobléma, meg hogy nincsenek kvóták."

ez azért van, mert egy propagandabuborékból tájékozódsz.

ezt orbántól kérdezd, ő a felperes.

De, nagyjából tudjuk kiknek.
90+%-ban tehetős oroszoknak, ukránoknak és kínaiaknak.

Valószínűleg elvétve akad csak köztük "fekete", arab is csak csekély százalékban. Szóval hazudsz.

" Eddig pontról pontra a migránsokat ellenzők félelmei igazolódtak be. Amit a migránsot pátyolgatók állítottak eddig mind megdőlt."

Nem nem. A probléma abból adódik, hogy a migrációt ellenzők félelmei eddig nem igazolódtak be úgy igazán. Ha úgy igaziból kezd elfajulni a dolog, akkor leszünk szarban, és akkor igazolódnak majd a félelmek, és akkor már késő lesz. És itt nem kell feltétlenül gyilkosságra gondolni, csak ilyen apróságokra, mint amit a Lidl volt oly kedves demonstrálni a joghurt kampányával, vagy mondjuk vegyük a charlottesville-i eseményeket. Ezek azért figyelmeztető jelek kellene hogy legyenek, plusz ugye a történelmi tapasztalat a különféle rasszok meg kultúrák kapcsolatáról.

De ugye mi a fenét érdekli a bolsevikeket a történelem, ha egyszer szerintük a történelmet el kell törölni, itt a vége, a liberalizmus a tökéletes társadalmi berendezkedés, az identitás-, és társadalmi osztály nélküli embertípus kitenyészhető, csak nagyon akarni kell. Tán csak nem képzeled, hogy törzsi szintű háborúk lesznek Európában? Te kis maradi! Mert szerintem az lesz, ha sokáig folyik még a muszlim import.

Annyi előnyünk szerencsére még van az Usához képest, hogy ott a feketék aránya 13%, Európában a muszlimok aránya egyszámjegyű százalék.

"Hogyan fogja Brüsszel megakadályozni, hogy ne legyenek keresztül-kasul Európán legális, vagy szigorodó ellenőrzések esetén illegális migrációs útvonalak? "

Úgy, mint az egykori DDR, a kelet-német menekültek menekülését Nyugatra.

A berlini fal (hivatalos keletnémet nevén: Antifaschistischer Schutzwall, azaz Fasisztaellenes Védőfal a hidegháború alatt a kettéosztott Berlin Európa megosztottságának és az elnyomásnak egyik fő szimbólumává vált.
Létezésének szűk három évtizede alatt a fal egyre kifinomultabb, a szökést szinte teljesen lehetetlenné tevő határzárrá alakult át. Számos szökési kísérlet végződött a menekülők halálával.
1949 és 1960 között az NDK 17 millió lakosa közül összesen 2,6 millió települt át az NSZK-ba, míg az ország összlakossága több mint 1 millió fővel csökkent. A határ lezárása előtti napokban már napi 1500–1900 menekültet regisztráltak a nyugat-berlini menekülttáborokban.

1961 nyarán az NDK népességvesztése már havi 30 000 fő fölé ugrott. Az NDK kormányán növekedett a nyomás, hogy az állam demográfiai összeomlását a berlini belnémet határ lezárásával akadályozza meg.

hát ha elvekről van szó, azt pont most nyerte meg az eu: a bíróság szerint joga volt ezeket a jelentkezéseket ránk bízni.
és ez nem a magországok diktátuma volt, hanem az unió elsöprő többségének a döntése.
igen, az unióban orbán súlyos kisebbségben van. kb mint az lmp a parlamentben. bár a parlamentben annyi beleszólása lenne az lmp-nek a dolgokba, mint a fidesznek az unió törvényhozásába.

az sem igaz, hogy nincs szolidaritás az eu-ban. az európai törvények hagyományosan balosak, magas szintű szolidaritással. (ellentétben pl. az usával, ahol úgy magára van hagyva az ember egészségbiztosítás és felsőoktatás nélkül, mint annak a rendje)
magyarország ráadásul közismerten rengeteg pénzt kap az uniótól. ha nem kapnánk pénzt, nem épült volna a válság óta semmi.

a mienk kicsi ország, de ebből nem következik semmi. ausztria is kisebb, szlovénia és észtország meg aztán pláne. márpedig ők egyértelmű nyertesei a globalizációnak.
persze jól kell csinálni, az elmúlt 27 év politikai elitje pedig egyszerűen inkompetens. sorozatban húznak el mellettünk a társaink. már románai lohol a nyakunkon.

nem, szerintem te propagandisták véleményét idézted.

"Szerintem- de ez az én magánvéleményem- elvi kérdés ez az 1300 migric, nem anyagi."

Gyakorlati kérdés is. Ha nincs ekkora ellenállás, elképzelhető, hogy Olaszország sem kezdi el lezárni a kikötőit, elvégre ha ők sem célország, akkor ugye minek. Persze nem csak a kvótaellenesség volt az egyetlen ilyen tényező, hozzájárult az is, hogy Ausztria kilátásba helyezte a Brenner-hágó lezárását.

Nem akarok bánatrontó lenni, de elvileg azért van mód arra, hogy itt tartsuk az idetelepített 1200 migránst: csak itt kapnák a zuniós segílykét. A Bivalybürgözdi önkorminál jogosultak fölvenni, másutt Európában meg nem jogosultak. Ennyi.

És mekkora részük szír és iraki?

Drága feleim!
A sötét erők évszázadok alatt készítették elő ezt a helyzetet!
Európa nemzetei képtelenek voltak átlátni az UNIO lényegét!
A belépésünkkel hurokba dugták a fejünket azok, akik hasznot húznak ebből a szélhámiából.
Ezt is hiába mondták egyesek a népeknek!

Igaza van. A migránsok csak néhány gazdagabb országba akarnak menni, ahol ráadásul már élnek "rokonaik". (kíváncsi lennék arra, hogy mit szólnak majd a finn télhez...) Szegényebb országokban csak zárt táborokban lehetne őket tartani, ami viszont tiltott. A kvótarendszer teljesen elhibázott ötlet volt, inkább abban reménykedjünk, hogy megvalósul a szíriai béke és Irak stabilizálódása és akkor a zöme mehet haza országot építeni, ez húzhatná ki az Uniót a slamasztikából.

Ajjjaj. Ez eu-s értékrend lenne?

Nem figyelsz jól. Azért nem figyelsz jól, mert csak a mai napot nézed. Nem gondolkodsz azon, minek milyen hosszú távú hatásai lehetnek?
Ez a mai ítélet egy mini bomba volt, csakhogy visszafelé sült el és az eu-nak lesz káros. Ugyanis olyan vitákat fog megnyitni, úgy változtatja a gondolkodást, ahogy brüsszel el sem tudja képzelni.

Bizony, nagyon nem érti a jogot, de így legalább leírhatta a számára tetszetős "szuperlatívusz" kifejezést. :)

Sajnos ilyen ötletek már hallatszottak hónapokkal ezelőtt, hogy a pénzzel lehet őket az adott helyen tartani! De ott van a másik őrület, amit írtál, hogy 1000 euróért mennyit dolgozik valaki Magyarországon, illetve a többség közel sem kap ennyit.
Ebből akkora botrány lenne, hogy kő kövön nem maradna!!!
Szegény Európa degeneráltak alakítják sorsodat!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés