Kifordult világ: Antifa-tüntetők támadtak Trump-szimpatizánsokra

2017. augusztus 28. 12:24
Békés antimarxista tüntetést tartottak a kaliforniai Berkeley-ben, mindaddig, amíg a tüntetésre bevonuló Antifa-tüntetők meg nem támadták Trump elnök több szimpatizánsát.

Gyűlöletellenes, antimarxista tüntetést tartottak vasárnap a kaliforniai Berkeley-ben. Több ezren demonstráltak békésen a városban míg fekete ruhás, maszkos antifa-tüntetők meg nem támadták a békés tömeget, köztük Trump elnök több támogatóját, és ismert jobboldali személyiségeket megsebesítve – írja a Washington Post.

Hiába az erőszak, a helyi rendőrfőnök elmondta, felszólította a rendőröket, ne konfrontálódjanak nyíltan az anarchistákkal – azt mondta így meggátolható volt a komolyabb erőszak. Ennek ellenére is hatan megsérültek, ketten kórházba kerültek, de egy rendőr is megsebesült, miután festékkel dobálták meg mikor egy tüntetőt tartóztatott le. A rendőrfőnök azt is elmondta, inkább kirendelte a rendőröket a parkból és engedte az anarchistákat odavonulni. Végül 13 tüntetőt tartóztattak le.

A tüntetést Amber Cummings, Donald Trump egy transszexuális támogatója szervezte. És bár a demonstrációt később a lehetséges erőszak miatt lefújta, elmondta, mindenképpen meg fog jelenni. Megjelent továbbá Joey Gibson, a Patriot Prayer nevű jobboldali szervezet vezetője is – ő volt az akit az antifa-tüntetők üldöztek, majd paprikasprével fújtak le.

Nem ez volt az egyetlen erőszakos cselekmény: kapucnis, fekete ruhás tüntetők legalább négy emberre támadtak rá és verték meg őket.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Antifa mozgalom rekordsebességgel írja ki magát a civilizációból. Lehet itt hőbörögni, hogy a jobboldali szélsőség az igazi veszély, ha közben látjuk, hogy ez nem igaz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés