Tűzijáték vs. házi kedvencek

2017. augusztus 20. 10:23
Augusztus 20-a a négylábúak számára kevésbé örömteli ünnep. Néhány tipp a házi kedvencek biztonsága érdekében.

Nagyon sok kutya retteg a dörgéstől, villámlástól, valamint a tűzijátéktól. Augusztus 20-án az ország legtöbb településén ezzel a programmal koronázzák meg az ünneplést; kutyáinknak ez azonban hatalmas sokkot is jelenthet. Sajnos nagyon sok kutya kóborol el félelmében ünnepeink alatt. Ezt megelőzendő a kutyabarathelyek.hu összegyűjtött pár tippet, ami segíthet átvészelni a nehéz estét.

Az állatbarát portál néhány alapelvet sorol fel a kutyák biztonságának megőrzése érdekében: „Őrizd meg a nyugalmadat! Ha te aggódsz amiatt, hogy a kutyád pánikolni fog, ő megérzi ezt. Átveszi a hangulatodat: ha nem is tudja mitől, de félni fog. Könnyen összekötheti a tűzijátékkal, rögzülhet benne ez a viselkedés! Vidd be a házba, a garázsba a tűzijáték idejére, vagy egy biztonságosan elkerített területre (a fedett és zárt helyen kevésbé hallatszik a zaj és elszökni sem tud).”

Schmidt Zsófia hozzáfűzi, a legfontosabb, hogy előtte lefárasszuk házi kedvencünket. Ha mégis eltűnne, keresése mellett értesíteni kell az állatorvost, és ajánlott érdeklődni a legközelebbi kutyamenhelyen is. Idegen kutya találása esetén pedig a legközelebbi állatorvoshoz érdemeselvinni, aki le tudja olvasni a kutya chipjét.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés