Európai siker a Videoton célja

2017. augusztus 14. 11:27

Garancsi István
Nemzeti Sport
Tíz éve nincs olyan nap, hogy ne kellett volna valamilyen okból a Vidi ügyeivel foglalkoznom. Interjú.

Az kétségtelen, hogy a Vidi képzeletbeli részvényeit ma sokkal magasabban jegyzik, mint amikor tíz esztendeje megvette az adósságban fuldokló, akkoriban a klublicencért is hiába küzdő klubot. De mit remélt? S ahhoz képest mit sikerült elérnie?

 Szerettem volna, ha állandósítjuk a helyünket az európai kupák csoportkörében és több UEFA-pontot gyűjtünk az évek során. Egyáltalán, az állandóság az, amit hiányolok, s ami talán Kovács Zoltán szerződtetésével érkezett el hozzánk. A személyében egyesül a szenvedély és a szakértelem, s nem csak a profi klubot vezeti jó érzékkel, de az utánpótlás rendszerét is jól összerakta, amióta nálunk dolgozik. Nemzetközi porondon is esélyes csapatot építünk, rendszeresebb nemzetközi sikerekre vágyunk.

Mennyi idejét, energiáját emészti fel a futball?

Körülbelül harminc-negyven százalékot, beleértve az MLSZ-elnökségi tagsággal járó feladatokat is. De tíz éve nincs olyan nap, hogy ne kellett volna valamilyen okból a Vidi ügyeivel foglalkoznom. És még mindig előkerülnek újabb és újabb problémák, olyanok, amelyek különböznek minden korábbitól.

Mikor lesz kész az új Sóstói Stadion?

 Mindenki ezt kérdezi tőlem, de én is csak azt tehetem, hogy továbbítom a kérdéseket a megrendelőnek, azaz a városnak és a kivitelezőnek, vagyis a Strabagnak. Én úgy hallottam, hogy jövő nyárra készül el a pálya.

Sokan a hátrányának, mások az előnyének tartják, hogy kívülről érkezett a magyar fociba. Megszerette a játékot?

Persze, hiszen már régóta az életem része.

Előfordul, hogy ott ragad a képernyő előtt mondjuk egy külföldi bajnokit nézve?

Na, azt azért nem. Elég nekem a saját csapatommal foglalkozni. Az, hogy kívülről jöttem, hogy nem vettem részt a magyar futball ilye-nolyan korábbi ügyeiben, kifejezetten előny volt, ahogyan sok szempontból volt egy helyzeti előnyünk tíz évvel ezelőtt. Mára ez eltűnt, a Ferencváros szervezett, nagy klub, az MTK kialakította a saját speciális klubmodelljét, Diósgyőrben is erős klub épül, nincsen már meg a kezdeti előnyünk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés