Nem lesz több kátyú: felújítják az utakat a székelyföldi Csíkban

2017. augusztus 3. 10:30
Aláírta a következő három évre szóló közút-felújítási és karbantartási szerződéseket a Hargita megyei tanács, a megyei elnök reményei szerint így nem lesznek többé gödrös utak Csíkban. Prioritás a Hargitafürdőre vezető út, a felcsíki, majd a gyimesi, végül az alcsíki utak.

Aláírta a Hargita megyei tanács az aktuális közúti karbantartási munkálatokra, a kátyúzásra és egybefüggő aszfaltrétegre vonatkozó keretszerződést augusztus 2-án, szerdán – írja az Erdély.ma.

A megállapodás a 2017 – 2020-as időszakra szól.  Mivel keretszerződésről van szó, így lehetővé vált, hogy az elkövetkezendő négy évben ne kelljen minden tavasszal megismételni a közbeszerzési procedúrát. Továbbá a csíki megyei utakra vonatkozó karbantartási munkálatok szerződését is megkötötték a helyi Ing Service kft-vel. 

Az ülésen elhangzott, hogy prioritásként kezelik a Hargitafürdőre vezető utat, figyelembe véve, hogy nagyon megrongálódott, azután majd a felcsíki, gyimesi, valamint az alcsíki útszakaszon dolgoznak. Ezzel együtt a teljes csíki térségben végeznek felújításokat.

A karbantartási munkálatok mellett több helyen, ahol a törvényes feltételek lehetővé teszik egybefüggő aszfaltréteget terítenek le – mondta Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke. – A szerződés aláírását követően azon kell dolgozzunk, hogy minél több helyen egy újabb aszfaltréteggel védjük meg a korábban károsodott útszakaszokat, ez várhatóan ősszel fog bekövetkezni miután szakemberek felmérték, hogy hol és mekkora szakaszon van szükség aszfaltozásra. 

A megyei elnök reméli, hogy két-három hónapon belül a csíki települések maguk mögött tudhatják a gödrös utakat. A székelyföldi közutak leromlott állapota örökös téma a magyar sajtóban.

 

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés