Ellenség

2017. július 27. 19:45

Hargitai Miklós
Népszava
Az Orbán-kormánynak csak akkor van oka félni, ha olyasmi van a rovásán, ami a nyilvánosság elé jutva érdemben befolyásolhatja a választás kimenetelét.

„Bő egy hónap múlva elkezdődik a választási kampány, amelynek a hetedik éve regnáló kabinet úgy fut neki, hogy ex katedra ellenséggé nyilvánítja a szabad választások legfontosabb külső kellékeit, az információtovábbításban és a hatalom kontrolljában is pótolhatatlan szerepű újságírókat. Történelmi tapasztalat (a saját tapasztalatunk a saját történelmünkből), hogy ilyet csak az tesz, aki fél a sajtótól.

Az Orbán-kormánynak – a háta mögött a bekebelezett megyei lapokkal, a teljes közmédiával, az egyetlen országos frekvenciájú rádióval, a két kereskedelmi tévécsatorna egyikével, a második leglátogatottabb hírportállal, két országos napilappal, számtalan hetilappal, a települési-önkormányzati sajtó közel 100 százalékával, meg a teljhatalmú, de a kormányzati jogsértések fölött rutinszerűen szemet hunyó médiahatósággal – csak akkor van oka félni, ha olyasmi van a rovásán, ami a nyilvánosság elé jutva érdemben befolyásolhatja a választás kimenetelét.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"„Bő egy hónap múlva elkezdődik a választási kampány, amelynek a hetedik éve regnáló kabinet úgy fut neki, hogy ex katedra ellenséggé nyilvánítja a szabad választások legfontosabb külső kellékeit, az információtovábbításban és a hatalom kontrolljában is pótolhatatlan szerepű újságírókat. Történelmi tapasztalat (a saját tapasztalatunk a saját történelmünkből), hogy ilyet csak az tesz, aki fél a sajtótól.

Az Orbán-kormánynak – a háta mögött a bekebelezett megyei lapokkal, a teljes közmédiával, az egyetlen országos frekvenciájú rádióval, a két kereskedelmi tévécsatorna egyikével, a második leglátogatottabb hírportállal, két országos napilappal, számtalan hetilappal, a települési-önkormányzati sajtó közel 100 százalékával, meg a teljhatalmú, de a kormányzati jogsértések fölött rutinszerűen szemet hunyó médiahatósággal – csak akkor van oka félni, ha olyasmi van a rovásán, ami a nyilvánosság elé jutva érdemben befolyásolhatja a választás kimenetelét.”"

LOL

Ma SOKKAL, de SOKKAL erősebb médiája van az ellenzéknek, mint mondjuk 1996-ban, vagy 2003-ban.

Vissza kellene lapozni: mit írt akkor a Népszava, Népszabadság stb. ugyanebben a témakörben...

"Ja, legujabb: az egesz orszag megyei lapjai a fidesz kezebe kerulnek vegre. A nyomtatott sajto teljes uralma. "

LOL, gondolom akkor is rinyáltál, amikor az MSZP kezében volt az összes megyei lap. Lett volna időd is bőven... úgy 15-20 évről volt szó ugyebár.

Nézzük pl. 1997-et: Népszabadság, Magyar Hírlap, Népszava. Ezzel szemben egy darab Magyar Nemzet, küszködve, hogy egyáltalán éve maradjon. Az összes megyei napilap. Ezzel szemben semmit. Az összes nagy példányszámú politikai hetilap, HVG, 168 óra stb. Ezzel szemben a marginális, akkor induló Demokrata.

Tapsikoltál?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés